Προς το περιεχόμενο

Γράμμα ενός Φινλανδού μαθητή προς έναν Έλληνα φίλο του


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παρακάτω μου ήρθε από το Δημήτρη Ιωάννου, εκλεκτό φίλο και μπασίστα-τραγουδιστή των BLUES CARGO. Συνεπώς, δεν γνωρίζω αν πρόκειται για κείμενο που κυκλοφοράει στο ιντερνέτ και είναι κατασκευασμένο ή απλά κάτι το αυθεντικό. Όπως και να έχει όμως, το βρήκα εξαιρετικά ρεαλιστικό ως προς τον τρόπο που προσεγγίζει τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και ιδιαίτερα την παιδεία.

 

Δικό σας για σχόλια:

 

                                                     **************

 

Γράμμα_ενός_Φιλανδού_μαθητή_προς_ένα_φίλο_του_Έλληνα.pdf

I was baptized in Muddy Waters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν τώρα θα το διαβάσει ο SF θα αρχίσει να ρίχνει πάλι σ***α στην Ελλάδα και θα παροτρύνει όλους τους σοβαρούς καταυτόν ανθρώπους να φύγουνε... Θα αστειευτεί λιγάκι ο audiokostas και θα αρχίσει να αναρωτιέται ποιος είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία με τον marathon... Εγώ θα προσπαθήσω να πω ότι τα πράγματα είναι όντως χάλια αλλά το ζητούμενο είναι να τα αλλάξουμε και όχι να τα παρατήσουμε... Ο bloody θα προσπαθήσεις να μας γειώσει με την πραγματικότητα (του) και η Εύη θα κάνει μία παρατήρηση που θα είναι κατα κύριο λόγο σωστή αλλά δεν θα δώσουμε σημασία γιατί θα είμαστε απασχολημένοι με το να διαφωνούμε...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα,επειδη ενας απο τους καλυτερους μου φιλους τυγχανει να διδασκει αυτη τη στιγμη σε σχολειο στην Φινλανδια γνωριζω απο πρωτο χερι οτι ΟΛΑ οσα γραφει αυτη η επιστολη ισχυουν .

 

Οποτε δεν χρειαζεται παρα να ευχηθω να γινει κατι τετοιο και σε εμας...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Εννοείται πως δεν είναι γράμμα μαθητή αλλά κείμενο που έγραψε κάποιος παρουσιάζοντας το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα σε αντιπαράθεση με την Ελληνική κοινωνία. Ακόμα και τα φινλανδικά ονόματα είναι λάθος τονισμένα.

Δεν είναι κάτι νέο, όμως είναι άλλη μια αφορμή για να μουτζώσουμε τα δικά μας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου που υποβάλω τον γιό μου στο καθεστώς αυτό.

Ας μην ανοίγουμε άλλα τέτοια θέματα μέρες που είναι.

Ευχαριστώ.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωριζω αν οντως τα εχει γραψει μαθητης Φιλανδος αλλα θα βεβαιωθω αν ισχυουν απο τον  γιο ενος φιλου μου που ζει εκει με την Φιλανδη μητερα του και ο οποιος ερχεται καθε χρονο εδω διακοπες( στον Ελληνα πατερα του ) .Απο συζητησεις ομως που ειχαμε στο παρελθον μαλλον ετσι ειναι τα πραγματα.Και ο yameth  εχει μαλλον δικιο για το οτι το γραμμα  δεν ειναι απο μαθητη .

Παντως μακαρι να μπορουσε να εφαρμοσθη και εδω κατι παρομοιο αλλα τα καταλοιπα της Τουρκοκρατιας στη φυλη μας δεν ξεπερνιουνται ευκολα .Νομιζουμε οτι ειμαστε εξυπνοι αλλα μαλλον κουτοπονηροι και καρπαζοεισπρακτορες σαν τον Καραγκιοζη ειμαστε ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου