Προς το περιεχόμενο

Περί εξοπλισμού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκαλιζοντας προσφατα τις παλιοτερες σελιδες του drums & Percussion, δεν μπορουσα παρα να μην προσεξω οτι το 95% των ερωτησεων ειχαν να κανουν με εξοπλισμο .

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι ενω πλεον ειμαστε αρκετοι οι ντραμμερ που παρακολουθουμε την στηλη...οι ερωτησεις γυρνανε σε λουπα..

Τι δερματα να βαλω??...τι πιατινια να αγορασω ???τι τυμπανα μεχρι 500 ευρω??? ...τα ιδια και τα ιδια.

Πλην ελαχιστον εξαιρεσεων {πχ του Νοrdic η του Melodic που πραγματικα κατα καιρους εχουν θεσει πολυ σοβαρα ερωτηματα}.. βλεπω μια ανακυκλωση ομοιων ερωτησεων.

Πραγματικα παραξενευομαι γιατι αν υπηρχε αυτο το μεσο πριν απο 20 χρονια που ξεκιναγα εγω και ηξερα οτι γραφουν μεσα επαγγελματιες δασκαλοι [Kap drums -Nikolaς κλπ..}-επαγγελματιες ηχοληπτες  {Superfunk-Nikodimos κλπ}- επαγγελματιες μουσικοι [Too many to mention}..πιστευω οτι θα ειχα πολλες και καιριες ερωτησεις.  Ερωτησεις που περιμενα 20 χρονια για να απαντηθουν με την πειρα.

Το ερωτημα μου ειναι..

Μηπως εχουμε χασει λιγο τη μπαλα..και κοιταμε το δεντρο ...αντι να κοιταμε το δασος..

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει ουτε με τι δερματα παιζετε -ουτε τι αρμονικες βγαζουν...ουτε με τι πιατινια, ουτε με τι τυμπανα,ουτε με τι πεταλια , ουτε πανω σε τι καθεστε. Ολα καλα ειναι!!!.

Ειλικρινα για μενα..δεν εχει σημασια.. Πειραματιστητε και μην χρησιμοποιητε το φορουμ σαν μεσο  που θα σας βοηθαει να μην σηκωνεστε απο τον καναπε σας..

Οπως πολυ σωστα ειχε πει καποτε ο Περικλης ...το drumming δεν βγαινει απο την οθονη του pc σας .

Δωστε  πρωτα σημασια εκει που εχει βαρυτητα...Οσο και καλα δερματα να βαλεις οσο και καλα πιατινια να αγορασεις...αν δεν ξερεις να παιζεις..δεν θα σε βοηθησουν και πολυ.

Ειναι σαν ενας κιθαριστας να ρωταει τι χορδες να βαλει...και να μην ξερει να κουρδιζει...

Στην αρχη ολοι με ****τυμπανα ξεκινησαμε - με ****πεταλια και ****πιατινια..

Οποτε μην τρελαινεστε και προσπαθηστε να βρειτε τι ειναι σοβαρο και εχει σημασια.. και τι δευτερευον..

Ελπιζω να μην χρησιμοποιηθει το θεμα σαν βαση για προσωπικες αντιπαραθεσεις.

Ολα τα παραπανω αφορουν προσωπικες μου σκεψεις...σαν ενας απο τους λιγο μεγαλυτερους εδω μεσα.{Οχι παλιοτερους}

Ειμαι ανοιχτος και στις δικιες σας.

Κλεινοντας θα ηθελα να παραθεσω μια πολυ σοβαρη ατακα ..

A good drummer sounds good on anything. A bad drummer sounds bad on everything. -

Πολυ ζουμι εχει η συνεντευξη του Thomas pridgen στο 1.50 ..[sF & kapdrums Μην αρχισετε για το 16αρι Ηihat και τα πιατινια...!!;D ;D ;D τα ειδα..

Thomas Pridgen at Modern Drummer Fest 2008 (New footage)

 

Δειτε και αυτον...Μετα απο πολλα χρονια..καταφερε να παιξει με μπακετες..συνηθως επαιζε με σκουποξυλα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρότι τα περί εξοπλισμού είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα, και παρότι έχω περάσει και εγώ από φάση σοβαρού G.A.S., δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο ότι αν κολλήσουμε, είναι πολύ πιθανό να χάσουμε το δάσος.

Ο Νίκος ο Καπηλίδης μου είχε πει κάποια στιγμή ότι όταν πιάσεις τον εαυτό σου να μαζεύει εξοπλισμό που δεν σου χρειάζεται, το πιθανότερο είναι ότι απλά βαριέσαι να στρωθείς να μελετήσεις. Και η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι είχε δίκιο.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρότι τα περί εξοπλισμού είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα, και παρότι έχω περάσει και εγώ από φάση σοβαρού G.A.S., δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο ότι αν κολλήσουμε, είναι πολύ πιθανό να χάσουμε το δάσος.

Ο Νίκος ο Καπηλίδης μου είχε πει κάποια στιγμή ότι όταν πιάσεις τον εαυτό σου να μαζέυει εξοπλισμό που δεν σου χρειάζεται, το πιθανότερο είναι ότι απλά βαριέσαι να στρωθείς να μελετήσεις. Και η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι είχε δίκιο.

Ειμαι και εγω αυτης της αποψης..

Προσωπικα τα τελευταια 10 χρονια επενδυω μονο σε βιβλια και Play alongs που παραγγελνω απο Αμερικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά δίκιο έχετε, δεν κάνει το όργανο τον μουσικό, ΑΛΛΑ ελάτε λίγο και στη θέση του δύσμοιρου αρχάριου που μπορεί να μένει και σε καμιά επαρχία που να μην υπάρχει ούτε για δείγμα το οτιδήποτε και χρειάζεται βοήθεια. Ακόμα και ενα φτηνό σετ πρέπει να δώσεις ενα σεβαστό ποσό για να το αποκτήσεις, κ ειδικά οταν μαζέυεις απ το χαρτζιλίκι σου δεν θές να πάρεις γουρούνι στο σακί. Αυτό πρέπει να το σεβαστούμε οι παλιότεροι, γιατί όλοι περάσαμε απο αυτό το στάδιο. Αυτό βέβαια απέχει απο αυτούς που βαριούνται να κάνουν ενα search ή νομίζουν οτι απο δώ θα λύσουν τα υπαρξιακά τους.

Ή για παράδειγμα όταν έρχεται η ώρα να αλλάξεις δέρματα ή πιάτα, γιατί να μή ρωτήσεις ποιό έμπειρους που τα έχουν δοκιμάσει όλα ξανά και ξανά τη γνώμη τους?

Νομίζω οτι τα περισσότερα forums ανα τον κόσμο έτσι λειτουργούν και αυτός είναι και ο στόχος τους και γι αυτό και μας αρέσουν!

 

Βέβαια οι gearholics είναι μια άλλη υπόθεση αλλά δεν μας ταλαιπωρούν και πολύ τελευταία λόγω κρίσης ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς Βαγγελη και Χάρη. Αν και μικρός ακόμα (24 χρονών - παίζω 8 χρόνια) έχω σταματήσει την αγορά εξοπλισμού εδώ και 2 χρόνια λόγω αυτού ακριβώς που είπε στο Χάρη ο αξιοσέβαστος Νίκος Καπηλίδης. Και φυσικά το έχω συζητήσει με αρκετούς μουσικούς αυτό. Ο Γιώτης ο Κιουρτσόγλου μού είχε πει μια μεγάλη αλήθεια: λογικό είναι με το που ξεκινάς να παίζεις είτε ντραμς, είτε μπάσο, είτε κιθάρα (καλά οι κιθαρίστες το έχουν αυτό πάντα  ;D) να θες να παίρνεις συνέχεια και να γεμίζεις με άχρηστα πράγματα τον εξοπλισμό σου. Θα καταλάβεις την αξία της μουσικής και της έκφρασης αυτής, μειώνοντας τον εξοπλισμό σου σταδιακά, με σκοπό να παίζεις με τα βασικά.

Και φυσικά έπιασα τον εαυτό μου πριν από 2.5 χρόνια να μην μπορεί να παίξει με τα βασικά. Πίσω λοιπόν στη βάση. Να οργανωθώ απ' την αρχή, να συγκεντρωθώ στο στόχο μου, να καταλάβω ότι τα τύμπανα δεν είναι διαγωνισμός ποιος έχει τα περισσότερα πιατίνια, τύμπανα και λοιπά. Αν μπορείς να παίζεις με τα απολύτως απαραίτητα, είσαι στο σωστό δρόμο. Αν όχι, o σκοπός έχει χαθεί.

 

Όμορφο θέμα Βαγγέλη. Ας μάθουμε να παίζουμε και μετά δε θα μας πειράζουν ούτε τα 0.0001 παραπάνω db που έχουν τα coated απ' τα ambassador δέρματα ούτε ότι το hi-hat μου δεν ακούγεται σαν του Steve Gadd. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι ακόμα και το σετ του Gadd ή οποιουδήποτε GOD ( ;D ;D) να πάρουμε δεν πρόκειται να γίνουμε σαν αυτόν . -

 

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oπως παντα το Σαββατοκυριακο ο Βαγγεληςτο ''Εχωσε το θεματακι του''.Αυτο δειχνει τα εξης : α)οτι ο ανθρωπος αυτος ειναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ(ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ) μετο  drumming

β)οτι ειναι ''σαδιστης'' και μας μπλεκει σε καταστασεις απολογιας

γ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω το θεμα του GAS γεινικοτερα εχει 3 σκελη

 

1.Η ευτυχια του ''ασχετου'' ( κυρίως)

2.Η συνεχης προσπαθεια να βελτιωσουμε τον ηχο ( εδω φταιμε επειδη απο την αρχη δεν επενδυουμε σε κατι καλο να τελειωνουμε)

3.Η υπερπληροφορηση που υπαρχει σε ολα τα ειδη και ο υπερκαταναλωτισμος μας.

 

Ενας νεος drummer σπανια εχει τη δυνατοτητα να παρει ενα πολυ καλο σετ που θα ακουγεται τελεια στα δικα του αυτια.Βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα οτι και να παρει να μην οτυ αρεσει :D

Οποτε εκει ξεκιναει τους πειραματισμους με πιατα,δερματα,εξοπλισμο κλπ κλπ.

Οι παλαιοτεροι drummer ας μην ξεχναμε οτι δεν ειχαν και την πολυτετλεια να εχουν τοσο μεγαλη ποικιλια προιοντων οπως σημερα.Ουτε ειχαν και τη δυνατοτητα να μπαινουν στο internet και να ψαχνουν οτι τους καπνισει.Αρα δεν ειχαν και τις αναλογες προκλησεις.

 

Νομιζω οπως σε ολα χρειαζεται παν μετρον αριστον.Νομιζω εκει που στερειται ο νεος drummer σημερα ειναι στην υπομονη.Τα θελει ολα εδω και τωρα.Εαν δεν ειχε τα δεκαδες drum φορουμ να μπει να ψαξει και να ρωτησει,τα δεκαδες on line store να βλεπει τι νεο βγαινει σην αγορα, τα δεκαδες καναλια στο youtube να χαζευει αλλους ντραμερ κλπ κλπ σιγουρα θα ειχε περισσοτερο χρονο να εξασκειται και να μην ενδιαφερεται για εξοπλισμο.

 

Οι προκλησεις ομως ειναι ALL AROUND !! Και το GAS ειναι ατιμο πραγμα....you don't need it but you want it .

 

Σαν να περναει μια ομορφη γυναικα απο διπλα σου και να σφυριζεις αδιαφορα  ::) ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oπως παντα το Σαββατοκυριακο ο Βαγγεληςτο ''Εχωσε το θεματακι του''.Αυτο δειχνει τα εξης : α)οτι ο ανθρωπος αυτος ειναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ(ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ) μετο  drumming

β)οτι ειναι ''σαδιστης'' και μας μπλεκει σε καταστασεις απολογιας

γ)

Eγω ειμαι σαδιστης...η εσυ που εχεις απαντησει στην ερωτηση...Τι σετ να παρω...Granite η Μaxtone 357 φορες???? ;D ;D ;D

Θηριο υπομονης εισαι βρε αδερφακι μου...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια συγνωμη για την διακοπη (technical problems)...συνεχιζω με το γ) αλλα κυριως ειναι καλος

ανθρωπος γιατι μοιραζεται μαζι μας τισ γνωσεις ,εμπειρια και ταλεντο ξοδευοντας χρονο και φαια ουσια.Τωρα για το θεμα ΠΑΛΙ εχει δικιο .

Η δικια μου αποψη ειναι οτι αν η μπακετα δεν γινει η προεκταση του χεριου σας και δεν βγαλει ο κ...ς σας καντηλες ντραμμερ δεν γινεστε .(τα εχουμε ξαναπει )

Αυτο ισχυει και γι'αλλα οργανα .

Προσωπικα κυριως( λογω εμπειριας και οχι  λογω ταλεντου )εχω την ευχερια να παιζω απο 2καση+4τομ+2βαθια μεχρι 1καση +ταμπουρο η κλασσικο σετ 1κασα +1τομ+1βαθυ+ταμπουρο+ HiHat +2 πιατα.Δηλαδη οπως ξεκινησα ο λογος χιλιοειπωμενος (back to basics for better grooving)

Ενας απο τους αγαπημενουςμου ντραμμερ ο Steve Gadd οσα χρονια τον θυμαμαι παιζει με το ιδιο σετ αλλα και πολλοι αλλοι μεγαλοι κανουν το ιδιο... σκεφθητε το λιγο .

Αντι να αγοραζετε αχρηστα κομματια + πιατα+ αξεσουαρ καλυτερα να μελετατε και να παιζετε πολλα live με οσο δυνατον λιγοτερα κομματια στο σετ.Θα το ευχαριστηθειτε  πραγματικα .Εγω παραδειγμα εχω ενα σετ απο το 1996 πολυ μεγαλο ε ποτε δεν το εχω παιξει σε κοσμο ολοκληρο για τους γνωστους λογους εχω δε βαλθει να το πουλησω και να παρω ενα κλασσικο 5 αρι σετ απλο και μαντζοβολο το gροοve να βγαινει παιδια .Αυτα τα ολιγα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά δίκιο έχετε, δεν κάνει το όργανο τον μουσικό, ΑΛΛΑ ελάτε λίγο και στη θέση του δύσμοιρου αρχάριου που μπορεί να μένει και σε καμιά επαρχία που να μην υπάρχει ούτε για δείγμα το οτιδήποτε και χρειάζεται βοήθεια. Ακόμα και ενα φτηνό σετ πρέπει να δώσεις ενα σεβαστό ποσό για να το αποκτήσεις, κ ειδικά οταν μαζέυεις απ το χαρτζιλίκι σου δεν θές να πάρεις γουρούνι στο σακί. Αυτό πρέπει να το σεβαστούμε οι παλιότεροι, γιατί όλοι περάσαμε απο αυτό το στάδιο. Αυτό βέβαια απέχει απο αυτούς που βαριούνται να κάνουν ενα search ή νομίζουν οτι απο δώ θα λύσουν τα υπαρξιακά τους.

Ή για παράδειγμα όταν έρχεται η ώρα να αλλάξεις δέρματα ή πιάτα, γιατί να μή ρωτήσεις ποιό έμπειρους που τα έχουν δοκιμάσει όλα ξανά και ξανά τη γνώμη τους?

Νομίζω οτι τα περισσότερα forums ανα τον κόσμο έτσι λειτουργούν και αυτός είναι και ο στόχος τους και γι αυτό και μας αρέσουν!

 

Βέβαια οι gearholics είναι μια άλλη υπόθεση αλλά δεν μας ταλαιπωρούν και πολύ τελευταία λόγω κρίσης ;)

Εχεις απολυτο δικιο φιλε ..Αλλα να σου θυμισω οτι πριν 20+ χρονια που ξεκιναγα εγω δεν υπηρχε ουτε ιντερνετ ουτε πληροφορηση ουτε τιποτα.

Επαιρνες σβαρνα τους μουσικους οικους -ρωταγες -ακουγες -μαθαινες.. και ειχες σαν γνωμονα το αυτι σου ...αντε και μια συμβουλη απο το δασκαλο σου..

Και μπορουσες να αγορασεις μονο οτι υπηρχε σε στοκ..

Θυμαμαι..πριν καταληξω στον Γαβριλο..ειχα φαει ωρες ατελειωτες στο κεντρο και στα μαγαζια στη Σολονως τη Χ.Τρικουπη..και την Διδοτου ακουγοντας και παιζοντας ..

Τωρα ενας πιτσιρικας που μενει στο τελευταιο ακριτικο χωριο -εχει μια συνδεση ιντερνετ και μια πιστωτικη μπορει να ακουσει και να αγορασει οτι σετ θελει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου