Προς το περιεχόμενο

Γενική ανακατασκευή Fender Rhodes Mark I 1974


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μακάρι να φτιαχτεί ένα τέτοιο site. Εχουν περάσει από τα χέρια μου 3 Rhodes -1 suitcase, 1 stage, 1 54άρι- και τα πούλησα. Βεβαίως τώρα το μετανοιώνω και αν βρω ένα σε καλή τιμή σκέφτομαι να το "χτυπήσω" (γύρω στο 1000άρικο εννοώ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Βεβαίως τώρα το μετανοιώνω και αν βρω ένα σε καλή τιμή σκέφτομαι να το "χτυπήσω" (γύρω στο 1000άρικο εννοώ).

Αν φτάσουμε σε αυτές τις τιμές....ξεκινάω γκάιντα!

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το προηγούμενό μου το πούλησα 1300 αφού το είχα προηγουμένως επισκευάσει σε ειδικευμένο τεχνικό. Το είδα δε αγοράσει 1000 - οι επισκευές ήταν 250 ευρώ. Το "κέρδος" μου ήταν 50 ευρώ. Αυτό εννοώ. Είδα τιμή εδώ μέσα 3000 ευρώ που είναι απολύτως παράλογη κατά τη γνώμη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημείο σύγκρισης δεν υφίσταται,μιας και το όργανο έχει την μοναδικότητα και την προσωπική του συλλεκτική αξία.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προφανώς και έχει τη μοναδική του αξία, αλλά όλα -μα όλα-έχουν "ταβάνι". Anyway, το θέμα μου δεν ήταν να ξεκινήσω κουβέντα για τιμες, εξάλλου ο καθένας πουλάει όσο θέλει και αγοράζει όταν βρει αυτό που θέλει όσο το αντέχει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα φιλε Γιαννη μια ερωτηση να κανω το Τελευταιο σου που το πουλησες 1300 ηταν ενα

stage Mark II με πλαστικα πληκτρα ;Ρωταω γιατι ενα τετοιο με φωναξαν να δω πριν απο εναν χρονο περιπου και δεν ηταν με σωστο service (ηθελε grommets ,και πολλες ρυθμισεις )

ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ τοτε καλα το πουλησες ...το touche του δεν ειναι το ιδιο με αυτα που εχουν Ξυλινα πληκτρα ..δηλαδη δεν παιζει ενας πιανιστας με ανεση πανω του.

Αλλα η γνωμη μου ειναι οτι τετοια οργανα δεν τα πουλανε οσο-οσο (εκτος και εχει πεσει πεινα μεγαλη ) Το αντιστοιχο με ξυλινα πληκτρα (73 mark II stage ) το βρισκεις στην Ευρωπη ΑΠΟ

1400 -2000 ευρω αναλογως την κατασταση του ...με ανακατασκευη το βρισκεις απο 2000-3000

ευρω .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Περικλή

Ηταν ένα Mark, νομίζω ΙΙ, του 81 αν δεν κάνω λάθος. Και το είχα πάρει από σέρβις στον γνωστό μάστορα στη Νέα Σμύρνη. Εξ όσων θυμάμαι έπαιζε μια χαρά το όργανο και δεν είχε κανένα πρόβλημα - το είχε πάρει ένα παιδί από Φάληρο αν θυμάμαι καλά, δώρο για την κοπέλα του που έγραφε τραγούδια. Το πούλησα λόγω έλλειψης χώρου σ'εκείνη τη φάση και όχι πείνας...Ισως έκανα λάθος, τι να πω...

Οσο για τις τιμές... Τσεκάρω ξένα σάιτς και βλέπω πως οι τιμές είναι εκεί που λέω συνήθως. Πρέπει να είναι εντελώς καινούργιο για να πάει παραπάνω και κανένα rhodes -και έχω παίξει σε πολλά- δεν είναι εντελώς καινούργιο.

Anyway, όπως είπα δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω κουβέντα για τιμές, διότι περί γούστου... κολοκυθόπιτα. Είναι καθαρά θέμα συμφωνίας πωλητή-αγοραστή και αυτό πρέπει να είναι σεβαστόν. Απλώς είπα πως αν βρω ένα rhodes σε συμπαθητική κατάσταση σήμερα μπορεί και να το αγοράσω, αρκεί η τιμή να είναι κάπου στα 1200 e. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Γιαννη εχω βρη rhodes στην Αθηνα το οποιο πουληθηκε 700 ευρω (mark I 73 stage) Τα πληκτρα πηγαιναν αριστερα -δεξια σαν να ηταν σε λεωφορειο που στριβει αποτομα ..απ'οτι ξερω αυτη η επισκευη στοιχιζει 400 ευρω στην Ολλανδια +μεταφορικα (μιλαμε μονο τα πληκτρα να στειλεις θελεις για courier περιπου 80 ευρω πηγαινε-ελα ) .Εμαθα οτι ο τυπος που το αγορασε δεν το εφτιαξε τωρα πως παιζει ο θεος και η ψυχη του .Αυτο το rhodes εγω θα το αγοραζα μονο για ανταλλακτικα (με προχειρο υπολογισμο για να το ανακατασκευασω επρεπε να ξοδεψω εργασια &ανταλλακτικα περιπου 1000 ευρω πραγμα ασυμφορο για καποιον που θα ηθελε να το αγορασει )παλιο 1975-6 σε ασχημη κατασταση .Εχω βρη αλλο που το αγορασε ενας αλλος 400 ευρω και μολις το ανοιξε αρχισαν να σπανε τα σφυρακια του (πλαστικα πολυκαιρισμενα ) και αυτο απο οτι ξερω ειχε προβλημα με τα πληκτρα (περα-δωθε ) ...δεν καταλαβαινω ορισμενους που πανε και αγοραζουν ''φθηνα'' μετα δεν εχουν να το φτιαξουν και το παρατανε στην αποθηκη οπου το οργανο αρχιζει και χαλαει -κυριως οι μαγνητες σκουριαζουν ,ξεραινονται τα grommets ,σαπιζουν οι τσοχες κλπ.Αυτοι απο οτι εχω καταλαβει πιανιστες δεν ειναι αλλα εχουν ενα στουντιο η home studio και παιρνουν το πιανο για νε πουν οτι εχω και Rhodes αυθεντικο ηχο κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Ειχα την τυχη να αγορασω το Rhodes του Γιαννη προ δεκαετιας. Ηταν το Rhodes Suitcase Piano. Οπως ειπε και ο Γιαννης ''περι ορεξεως κολοκυθοπιτα''. Πρακτικα ειναι ενα ηλεκτρικο πιανο οποτε θελει συντηρηση και προσοχη. Ενα service-set up κοστιζει γυρω στα 250-300 ευρω χωρις ανταλλακτικα. Μια full ανακατασκευη θα κοστιζε γυρω στα 1000 ευρω με τα ανταλλακτικα, αλλα υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορει να κανει ο ιδιοκτητης, οπως καθαρισμα, τριψιμο του tolex, καθαρισμα των πληκτρων κτλ. Απο εκει και επειτα εαν καποιος εχει το κουραγιο μπορει να βρει manual για κουρδισμα και με πολυ υπομονη να το φερει σε μια καλη κατασταση. Αλλα οπως τα πιανα θα χρειαστε ξανα service οσο συχνοτερα χρησιμοποιειται.

 

Απο την εμπειρια που ειχα με το wurlitzer 200 (ηρθε στην ελλαδα εδω και ενα χρονο) η κατασκευη τους ειναι κλασης ανωτερη μιας και ο μηχανισμος αποτελειται απο υπερπολλαπλασια μερη σε σχεση με ενα rhodes και ειναι πολυ πιο στιβαρο, αλλα αυτο σημαινει οτι θελει πιο ακριβες ρυθμισμα απο τεχνικο. Τετοια οργανα ειναι κατα την αποψη μου ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ και δεν θα χρησιμοποιουσα για Live μιας και τα λυπαμαι. Βεβαια στις ηχογραφησεις εχουν την τιμητικη τους. Οι τεχνικοι ειναι πολυ λιγοι στην Ελλαδα και σε αυτον που το ειχα παει εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο αποψη τιμης και δουλειας Δεν θα προτεινα να δοθει για ανακατασκευη ενα τετοιο ηλεκτρικο πιανο με την πρωτη (εκτος και αν ειναι τελειως χαλασμενο). Καλο ειναι να γινει ενα πρωτο set-up (300 ευρω περιπου) με τεχνικο της επιλογης σας και αργοτερα αν ειστε ευχαριστημενοι να συζητησετε για το ενδεχομενο της ανακατασκευης.

 

Παντως η εμφανιση για μενα ειναι το τελευταιο που μετραει (το tolex και ασημενιο hardware ειτε καθαριστει και επινικελωθει ειτε αγοραστει καινουργιο μπορει να φτασει το κοστος ενος πρωτου set-up)

 

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'οτι θυμαμαι οταν ηρθα και ειδα το πιανο σου φιλε μου ηταν σε κακη κατασταση (το suitecase στο στουντιο στο Κερατσινι ) Δεν ξερω αν το εφτιαξες αλλα τα κοστολογια που λες ειναι για ''πασαλιματα'' και οχι για σοβαρη δουλεια .Αν ο τεχνικος που στο ειχε παραδωσει πριν το δω εγω σε ειχε αφησει ευχαριστημενο ''παω πασσο ''......Το πιανο απλα δεν επαιζε ,φευγαν τα σφυρακια το tolex ηταν για αλλαγη και επισης το πιανο δεν ειχε αριθμο κατασκευης .ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ  μετα τοτε τα πραγματα ισως ειναι διαφορετικα .Ενα καλο πιανο σε τελεια κατασταση mark II 73 SUITE CASE ΤΟ ΒΙΣΚΕΙΣ στην Ευρωπη απο 2500-3000 ευρω +μεταφορικα .ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΡΓΕΛΟ απο 1400-1600 +μεταφορικα .Το καθε ενα απο αυτα εχει την δικη του αξια (οικονομικη και μουσικη ) και η κοστολογηση του ειναι και λιγο υποκειμενικη .Αυτη την εποχη φτιαχνω ενα 73 mark I suite case μοντελο 1973 .Σε καλη γενικα κατασταση αλλα αυτα που του εχαν πει οτι εφτιαξαν ..ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ  ...και τωρα τα φτιαχνω εγω .ΑΥΤΑ δε που ειχαν χρεωσει οτι εφτιαξαν (grommets ????) δεν  αλλαξαν παρα 4 (ναι μονο τεσσερα !!) απο κουρδισμα ''καναρινι ''σκετο !!!Μια-δυο παρατηρησεις στον φιλο fabricaudio

To δεν θελει manual υπομονη και γνωση θελει .Επισης το tolex δεν τριβεται ..πλενεται ,βαφεται η ξηλωνεται και μπαινει καινουργιο ,επισης τα πληκτρα θελουν ειδικο φαρμακο και καλο σκουπισμα για να μην ποτισει το ''χαρτοξυλο'' και φουσκωσει .Αυτα στα γραφω γιατι υποθετω πως θελεις να τα φτιαξεις μονος σου η ηδη τα εχεις φτιαξει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου