Προς το περιεχόμενο

Γενική ανακατασκευή Fender Rhodes Mark I 1974


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενας φιλος απο την ΛΕΙΒΑΔΙΑ και μελος του noiz μου εμπιστευθηκε ενα απο τα 2 ''μωρα ''του,ενα FENDER RHODES 88 ΜΑRK Ι 1974 .Tο οργανο ειχε τα γνωστα προβληματα που εχουν αυτης της ηλικιας τα συγκεκριμενα οργανα.απο τα μπασσα και εως την τελευταια οκταβα στα πριμα αλλες νοτες επαιζαν αλλες ''ψευδιζαν'' και αλλες ηταν διπλες .ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕς ΕΡΓΑΣΙΕΣ : Aλλαγη ολα τα grommets , ολες οι τσοχες του sustain (ηταν ψοφιες ) 24 σφυρακια στις δυο τελευταιες οκταβες (πριμα) ,Καθαρισμος ολου του keybed ,''φουσκωμα '' στις τσοχες που πατανε τα πληκτρα ,ευθυγραμμιση ολων των πληκτρων ,καθαρισμος των tines & tone bars,καθαρισμος των μαγνητων εναν-εναν .Βγηκε η πλακα αλουμινιου που σπρωχνεται απο το πεταλι και δινει sustain  καθαριστηκε επαναρυθμιστηκε και επεστρεψε στη θεση της .Και τελος το οργανο κουρδιστηκε απο την αρχη (ειχε ξεκουρδιστει επειδη καθαριστηκαν οι χορδες -tines-)

Mετα αρχισε το πιο δυσκολο(για το συγκεκριμενο μοντελο ) που ειναι οι φωνες (voicing ) .Τελος ο ιδιοκτητης κατα απαιτηση μου το δοκιμασε φεραμε καποιες φωνες εκει που ηθελε με ευχαριστησε το πηρε και εφυγε .Ελαβα ενα mail με φωτο που επισυναπτω και την παρατηρηση οτι το οργανο ''μιλαει '' καθως και προσκληση για επιτοπιο service στο αλλο μωρο του ενα Mark II 73 SUITECASE .

CIMG0069.thumb.JPG.26cf6ad35345a484420cacc9ca6058aa.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

MARK I 88 ,1974.

Πανέμορφο, και εύηχο.Το έχει σαμπλάρει σε μέγιστο βαθμό η Clavia Nord με τον κωδικό ideal closet mark 1(mk1).

Εύγε μάστορα!

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kατα λάθος πάτησα και εφυγε το προηγούμενό .Πραγματικό κουκλί με πραγματικά ΦΟΒΕΡΌ touche  ,σε νεανική κατάσταση πλέον (μετά την επέμβαση ) Αλλά είναι και τυχερό γιατί έχει ΜΕΡΑΚΛΗ  ιδιοκτήτη . Ο ηχος του ειναι ο αυθεντικος rhodes   LITLE MELLOW  AND MORE THAN THE NEXT MODELS.To επομενο μοντελο (περιπου στο τελος του 1975/76 ) ΕΙΧΕ διαφοτερικο συστημα sustain  οσον αφορα την στηριξη των λαμαρινων που κτατανε τα τσοχακια ,και δεν ηταν ρυθμιζομενο οπως σ'αυτο που βλεπετε .Τα επομενα μοντελα που εχουμ πασει στα χερια μου (κυριως 73 stage) εχουν μεγαλα προβληματα στα πληκτρα και απαιτουν αλλαγη στα τσοχακια των φωλιων στηριξης.Εργασια πολυ κουραστικη και με εξοδα .Αυτα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το επόμενο ήθελε χαλινάρια στο τουσέ του.Δάχτυλα νέγρικα,βαριά και  ροζιασμένα..για πολύ άγριο μπλούζ. ;)

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω και γω 1 mark I σε μαυρο , μου εβγαλε την Παναγία μεχρι να το ανακατασκευάσω όλο απο την αρχή , αλλα ποτέ δε κατάφερα να φτιαξω καλα το ηχόχρωμα .

 

Ανεβάζω κανα δυο φωτογραφίες για το γούστο

740811656_2.thumb.JPG.0510fb2e39f6641e07dd9c6d804e0112.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου