Προς το περιεχόμενο

"Σφίξιμο" του groove...


Prodrom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για να δεσει το γκρουβ....

 

1)εξασκηση παντα με μετρονομο και ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ φωναχτα...παλμο ΚΑΙ υποδιαιρεσεις

2)καλος συγχρονισμος(co-ordination)μεταξυ των ακρων.

3)σωστες δυναμικες μεταξυ των τριων(hh/bd/sd) η τεσσαρων(bd/sd/rd/hh με ποδι) φωνων.

4)καλη τεχνικη.

5)ακουσματα/αναφορες

6)κλειδωνουμε το αυτι στην ΜΕΛΩΔΙΑ του κομματιου ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ.

7)καλοι συμπαιχτες που κατανοουν και μοιραζονται τις ιδιες ποιοτητες.ΟΛΟΙ οι μουσικοι πρεπει να εχουν καλο ταιμ και καλο γκρουβ...

8)παιζω για την ομαδα και παιζω οχι ΓΙΑ το τραγουδι αλλα ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!

 

και ναι...προφανως και οτι παιζω σωστα ΠΑΝΩ στον μετρονομο ΔΕΝ συνεπαγεται ουτε πως εχω καλο ταιμ ουτε το οτι μπορω να γκρουβαρω...πανω στο μετρονομο παιζει κι ενας αρχαριος(επιμελης δε)μαθητης στο τριτο μαθημα...απο την αλλη καλο(τελειο)ταιμ εχει κι ενα drum machine...δεν μας κανει κανενα απο τα δυο...

 

καλη επιτυχια! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Στην ηλικία μου λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν τη σημασία του γκρουβ , τουλάχιστον απ'αυτούς που γνωρίζω , και είναι ένα θέμα που έχω σε όποια μπάντα έχω παίξει. Κατα τ' άλλα ναι , χρειάζεται μετρονόμος γιατί τον έχω παραμελήσει αρκετά τελευταία.μέγα λάθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oπως ειπε και ο kapdrums(Μιχαλης) ναι στο μετρονομο αλλα απο καποια στιγμη και μετα πρεπει να τον περιορισεις και να δουλεψει και ο εσωτερικος σου μετρονομος .ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το ποσο σταθερος εισαι αλλα και κατα ποσο groove δινεις (δηλαδη να κουνας την μπαντα αλλα και το κοινο απο κατω η τον ηχοληπτη (στο στουντιο ).Καλη μερα στην Κομοτηνη .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ απολύτως. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να γίνω drum machine απο άποψη ψυχής. Ο προβληματισμος που με ώθησε στο να ανοίξω το θέμα γεννήθηκε στο στουντιο , ακούγοντας πράγματα που δεν μπορούσα να καταλάβω όταν μελετούσα στο σπίτι ή με μπάντα. Γι'αυτό ήθελα να ακούσω τις απόψεις απο πιο έμπειρους μουσικούς , καθώς ήταν και η πρώτη ουσιαστική μου εμπειρία σε στουντιο. :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε δεν εχω την εμπειρια που εχουν τα παιδια παραπανω , αλλα νομιζω πως και ενας καθρεφτης την ωρα που παιζεις νομιζω θα σε βοηθησει να εισαι καπως πιο χαλαρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ηχογράφηση δεν πονάς....απλά βαράς ώστε να πετύχεις τον καλύτερο συνδιασμό δυναμικών - παιξίματος!Πολοί drummers έχουν αυτό το προβλημα και το ακουω και απο ηχολήπτες οταν μου δειχνουν κυματομορφες απο ταμπούρα κυρίως!.... ;D good luck!

 

Η γνώμη μου είναι οτι η έννοια του groove επιτυγχανεται με δυναμικές στο παίξιμο, προσοχή στις διάρκειες των νοτών (επισης ΠΟΛΥ σημαντικο κατα τη γνωμη μου) και να ακολουθεις το feeling του εκαστοτε κομματιου. Και ειναι πολυ σημαντικο επισης, αυτο το ''feeling'' να στο δινει ακομα και ενας απλος μετρονομος, αν δεν υπαρχει καποια καλυτερη βαση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου