Προς το περιεχόμενο

John Bonham's Drums


Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kοιτα εμεις δεν εχουμε γερασει ακομα βιολογικα ..μουσικα ισως ...οντως δεν καθαριζεις νοτα απο τους σημερινους ''κιθαριστες'' και κασα απο τους ''πολυβολητες'' ντραμμερ .Υπαρχει νομιζω ελλειψη μουσικοτητας η κανω λαθος ;Αρα δεν γερασαμε οι αλλοι μεγαλωνουν γρηγορα και μας εφτασαν ........Φρενο παιδια !!

 

 

Ούτε γεράσαμε, ούτε μας έφτασαν. Απλώς άλλες εποχές.

 

Την εποχή μου (δεκαετίες 70-80( υπήρχαν ντράμερ με προσωπικότητα και με δικό τους στυλ & ήχο. Άκουγες το τραγούδι και έλεγες ... Να ο Τάδε.

 

Γι' αυτό και είχαμε το στυλ του Bohnam, του Ian Paice, του Carl Palmer, του Keith Moon, του Ginger Baker για να αναφέρω λίγους από τους καλύτερους.

 

Σήμερα ?

 

Ακόμα και τα μεγάλα ονόματα και καταπληκτικοί drummers όπως ο Portnoi & o Weckl δεν έχουν κάτι το ξεχωριστό για να παρουσιάσουν παρά μόνο την εκπληκτική τεχνική τους.

 

Τότε τα drums ήταν αίσθημα, φαντασία, ταλέντο, ήχος, τεχνική και όλη η δυναμική βάση του τραγουδιού και σήμερα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων τεχνική και ταχύτητα, και άλλες φορές ένα βαρετό επαναλαμβανόμενο πράγμα.

 

Υπερβολικός ?  ---  Ίσως.

 

Ξεπερασμένος ? ----  Σίγουρα.

 

 

;D ;D

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παιδιά καλημέρα,

 

Η άποψη μου είναι ότι εάν ζούσε ο  Bonham και του έδινες ένα οποιοδήποτε drumset (σημερινό ή παλαιότερο) θα άκουγαμε και πάλι τον ήχο του. Αυτό σημαίνει ότι ο μουσικός που έχει προσωπικότητα, groove, και οργανο-λογική άποψη (διότι υπάρχουν και πολλοί που δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό), σίγουρα μπορεί να ακουστεί διαφορετικά από το διπλανό του, που απλώς παίζει τις κάλτσες του αλλά χωρίς ιδιαίτερη ουσία.

 

Και κάτι τεχνικό για να μήν ξεχνιόμαστε, οι περισσότερρες ηχογραφήσεις του Bonham έγιναν με 1-2 συγκεκριμένα μικρόφωνα και μόνο με αυτα!! αλλά και το κυριότερο, το set βρισκόταν συνήθως κάτω απο ξύλινες σκάλες διόροφων κτιρίων... με ξύλινα πατώματα παντού κλπ. Γι'αυτό ακούτε και την κάσα του (που ούτως η άλλως είναι 26 κλπ) και ακούγεται λες και περνάει τρένο από δίπλα σου!... λίγο η ψυχή, λίγο η ωραία εποχή, λίγο η τεχνική, λίγο η τύχη ... έτσι γίνονται τα ωραία πράγματα!  ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η άποψη μου είναι ότι εάν ζούσε ο  Bonham και του έδινες ένα οποιοδήποτε drumset (σημερινό ή παλαιότερο) θα άκουγαμε και πάλι τον ήχο του.

 

Αν τον αφηνες να το ΚΟΥΡΔΙΣΕΙ με τον δικο του τροπο (που δεν ηταν βεβαια ο..δικος του αλλα ο κλασσικος Big Band τροπος),φυσικα,αν του εδινες ενα σετ με 18αρα κασα,10αρι τομ,14αρι "βαθυ" με pinstripes & 3 μαξιλαρια μεσα στην κασα...μαλλον οχι..... ;D

 

 

το κυριότερο, το set βρισκόταν συνήθως κάτω απο ξύλινες σκάλες διόροφων κτιρίων... με ξύλινα πατώματα παντού κλπ.

 

με εξαιρεση την κλασσικη εγγραφη στο σπιτι στην εξοχη ολες οι αλλες ηχογραφησεις του ηταν σε κανονικα στουντιο (με μεγαλα δωματια βεβαια) ...contrary to common belief χρησιμοποιουσαν στο κιτ του περισσοτερα απο 2 μικροφωνα,συνηθως κοντα στο κιτ 4 μικροφωνα με ενα εξτρα mic απο τη μερια του beater & 2-3 ακομα μικροφωνα μεσα στο χωρο.

 

απο το 5.25 & μετα

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλως τις ''σειρες ''μας .ΑΥΤΟ δεν ειναι αστειο αλλα να που συμφωνουμε μεσες -ακρες αρα και εσεις 70-80-90s εισαστε θρεματα .Καλως ορισατε (δεν εχει τυχει να σας δω αλλη φορα στα posts του drums &percussion )Eυχαριστουμε για την συμμετοχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

...................... που απλώς παίζει τις κάλτσες του αλλά χωρίς ιδιαίτερη ουσία.

 

...................... λίγο η ψυχή, λίγο η ωραία εποχή, λίγο η τεχνική, λίγο η τύχη ... έτσι γίνονται τα ωραία πράγματα!  ;)

 

 

Με δύο φράσεις τα είπες όλα.    8) 8) 8)

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..... φυσικα,αν του εδινες ενα σετ με 18αρα κασα,10αρι τομ,14αρι "βαθυ" με pinstripes & 3 μαξιλαρια μεσα στην κασα...μαλλον οχι..... ;D

 

 

Εντάξει συμφωνώ... αλλά για τον Bonham λέμε, άλλωστε με 18 κάσα δεν βγαζεις τέτοια χάμηλα. Δεν εννοούσα τις διαστάσεις οι οποίες ορίζουν από kit σε kit από 5 εώς 15% (+/-) αποτελέσματα φυσικής ακουστικής, αλλά το ύφος. Με αυτό θέλω να πω ότι εάν πάρεις π.χ. 5 toms 10αράκια (yamaha,sonor,ludwig,pearl, και ένα tsioutsiou) πάνω κάτω λόγω διάστασης θα παραχθούν παρόμοιες συχνότητες. Άσχετα εάν τα 2 από τα 3 θα είναι κουδούνια ή ξερά κλπ. Αυτό εννοώ, πάντως εάν το θέτεις έτσι συμφωνώ.

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυριοι μια μονο διαφωνια, πιστευω πως και στα δικα μας χρονια μπορεις να ξεχωρισεις drummers απο τον τροπο που παιζουν .  Τωρα για τον τροπο που ο καθενας κουρδιζει, πως γραφει κτλπ κτλπ δεν εχω ιδεα, αλλα το στυλ του καθενος σε υψηλο επιπεδο σιγουρα ειναι μοναδικο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Χωρις να ειμαι drummer να πω οτι γενικα σε ολα τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις οσο περναν τα χρονια.Σου μενουν πολυ λιγα πεδια να εξελιξεις κ να αναδειχθεις.Πλεον οταν καποιος ξεκιναει ενα οργανο 'σοβαρα' ειναι πιο υποψιασμενος γι'αυτο εξελισσεται τεχνικα και σε ταχυτητα.Γι'αυτο νομιζω οτι εχουμε πλεον περισσοτερους τεχνικα αρτιους καλλιτεχνες απ'οτι στο παρελθον που νομιζω λειτουργουσαν αλλιως.Ετσι πλεον οταν καποιος παιζει 'αψεγαδιαστα' λεμε καλος αλλα ψυχρος αλλα οταν παιζει πιο 'συναισθηματικα' λεμε μοιαζει στον ταδε ή στον δεινα!

Slow must go on....!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο πρωτο video οταν κουρδιζει τη μποτα βαζει μια ταινια.Πως λεγετε και ποιος ο ρολος της,γιατι δε το επιασα καλα :P

 

http://www.amazon.com/Gibraltar-SC-BF-Bass-Drum-Strips/dp/B0002F783A

 

bass drum felt strips λεγεται και τα χρησιμοποιουσαν παλια για να μαφλαρουν τη κασα,πριν ο "ντουφ-ντουφ" ;D  πεθαμενος ηχος της γινει της μοδας,τα τελευταια χρονια που ο ζωντανος ηχος της κασας ξαναεγινε μοδα εχουν εμφανισθει ξανα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου