Προς το περιεχόμενο

O Meola με... κιθάρα ελληνικής κατασκευής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν 1-2 μέρες άκουσα και είδα στις ειδήσεις για κάποιον φυσικό - κατασκευαστή κιθάρας από τη Βέρροια, ονόματι - αν θυμάμαι καλά - Κουκουρίκο .

Ο εν λόγω κύριος έχει κατασκευάσει ένα μοντέλο κλασσικής κιθάρας με εμφανισιακά στοιχεία Ιαπωνικής αισθητικής-αρχιτεκτονικής.

 

Το ζητούμενο - καθώς είπε - ήταν ο δυνατός και λαμπερός ήχος. Πράγματι, το όργανο "κελαϊδούσε" (δυνατός, καθαρός ήχος) και από αισθητική άποψη, άψογο.

 

Το αντιχείο της κιθάρας ήταν λεπτότερο σε πάχος στη περιοχή της ροζέτας και παχύτερο προς το τμήμα του καβαλλάρη.Το σχήμα του ξέφευγε από τις "συντηρητικές" καμπύλες γραμμές της κλασσικής κιθάρας. Είχε δε για κλειδιά κάποια διχαλωτά κομμάτια από μπαμπού.Εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτή η νέα και "φρέσκια" ιδέα με το πρωτοποριακό σχήμα.

 

Δεν ξέρω πού και πότε την είδε αλλά κατα τα λεγόμενα του ο Al di Meola έχει ήδη παραγγείλει μία την οποία μάλιστα δεν θα του την χρεώσει.

 

Το παρόν προς ενημέρωσή σας, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, και αν γνωρίζει κανείς περισσότερα ας τα παραθέσει γιατί τέτοιου είδους προσπάθειες αξίζει να προβάλονται.

P>Ζωή είναι, δε βαριέσαι θα περάσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Εχω αγοράσει την χειροποίητη κλασσική μου κιθάρα απο τους αδερφούς Κουκουρίγκου (είναι 2) και τους έχω επισκεφτεί στο εργαστήριο τους στο Σιδηροχώρι Σερρών όπου μένουν κι όλας ,απλώς τυχαίνει να συνεργάζονται με διάφορα festivals όπως κ της Βέροιας. Το συγκεκριμένο μοντέλο ονομάζεται 'γιαπωνέζα' λόγω της ομοιότητας του με γκέισα όπως μου εξήγησε. Το έχει δοκιμάσεi και εγκρίνει πρώτος ο Roland Dyens.

Την δοκίμασα και μου κανε τρομερή εντύπωση ο διαυγής και ογκώδης ήχος της πέρα απο την πρωτότυπη εμφάνιση με τις δύο καμπύλες στο πίσω μέρος που προσδίδουν μεγαλύτερο όγκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¶ρε τι βγάζει η πατρίδα :lol: :lol: :lol:

 

Μετά τον Ιωαννίδη με τα odyssey τώρα και ο Κουκουρίγκος! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου