Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή Licensed FR με Original


nik-hxc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους σας! Διάβασα ότι άρθρο στο Noiz και όχι μόνο είχε να κάνει με το θέμα floyd rose γενικότερα, μιας και δεν είχα ιδέα πραγματικά τι παίζει (δεν είχα βλέπετε κιθάρα με floyd rose).

 

Απέκτησα μία κιθάρα λοιπόν με Licensed Floyd Rose, το οποίο δεν ξεκουρδίζει, ούτε έχει κάποια προβλήματα. Ωστόσο η κιθάρα είναι καινούργια και έτσι πιστεύω πως με όσο ο καιρός θα περνάει θα εμφανίζονται προβλήματα... Πέραν αυτού είμαι και ψείρας, οπότε θα ήθελα να προχωρήσω στην εγκατάσταση original FR.΄

 

Γνωρίζω ότι ένα Schaller (μιας και απ' ότι διάβασα όλοι αυτά προτείνουν) είναι ακριβό... όπως επίσης πως και η εγκατάσταση είναι ακριβή...Αυτό που δεν διάβασα (και εδώ θα ήθελα τα φώτα σας) είναι αν είναι εφικτή η εγκατάσταση. Θέλει σκάψιμο (και αν ναι πολύ); Είναι επίφοβο για το όργανο; Θα είναι όντως μεγάλη η διαφορά σε ήχο και σε διάρκεια ζωής; Εν τέλει αξίζει;

 

Πολλοί ίσως αναρωτηθούν γιατί δεν πήρα κιθάρα με original FR...Αν την διάλεγα ο ίδιος πιστέψτε με ότι θα φόραγε original! Οπότε δεν είναι δικό μου "φταίξιμο".

 

Συγγνώμη για την έκταση και ευχαριστώ!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Πασίγνωστη κιθάρα, την κατάλαβα από τη μικροσκοπική φωτό κατευθείαν.  ;D ;D

 

Τέλος πάντων, αυτό είναι το επίσημο site:

 

http://www.vgs-guitars.com/

 

αλλά δεν ξέρουμε αν είναι μια κιθάρα τέτοιας αξιας που να ΑΞΙΖΕΙ να επενδύσεις σε ένα ακριβό ανταλλακτικό. Εξάλλου στα specs λέει FR licenced vibrato, που δεν ξέρω τι σημαίνει, μπορεί να είναι από κινέζικο των 50 ευρώ έως Schaller, που, να σε ενημερώσω ΕΠΙΣΗΣ είναι licenced, μιας και τα δικαιώματα του ονόματος FR ανήκουν... αλλού (άστο, μη ρωτήσεις σε ποιον, γιατί θα με πουν πάλι κομπλεξικό τα fanboys  ;D).

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σόρρυ για την φωτογραφία!!

 

Και τα fender Licensed είναι, όπως και τα edge όπως και τα schaller...Απλώς ανέφερα τα schaller μιας και οι περισσότεροι αυτά αναφέρουν. Της συγκεκριμένης κιθάρας δεν νομίζω να είναι Schaller πάντως!

 

Σκοπεύω να το αλλάξω στην συγκεκριμένη κιθάρα, γιατί τα ξύλα της μου κάνουν και με βολεύει, αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στην σκέψη και θα την ξεφορτωνόμουν. Αν δεν μου έκανε η κιθάρα δηλαδή δεν θα σκεφτόμουν την αλλαγή.

 

Εφόσον προσωπικά πιστεύω πως τα αξίζει (για όλα αυτά που ανέφερα) πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επίφοβο για την κιθάρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω την εντυπωση οτι το schaller κανει για την κιθαρα σου.

Την εγκατασταση μπορεις και μονος, δεν ειναι τιποτα.Στο σεταρισμα ισως τα δεις σκουρα.Μην περιμενεις να κατεβαινει 10 οκταβες με το OFR.Και αν εχεις αλλα 70, με αυτα εδω εισαι κομπλε, βεβαια 300 Ε για μια κιθαρα των 400 Ε δεν ξερω ποσο αξιζει...

 

Edit: με προλαβε ο TGL

Fight for Freedom, Fight for RAMBO!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ!

 

Πάντως κακά τα ψέματα οι τιμές σε κιθάρες με "καλά" ξύλα διαμορφώνονται ΚΥΡΙΩΣ με βάση τους μαγνήτες, τα FR, την φίρμα κλπ. Υπάρχουν κιθάρες με καλή κατασκευή και ξύλα (όχι κινέζικες) οι οποίες έχουν μέτρια FR, μέτριους μαγνήτες, μέτρια κλειδιά και κάνουν 700 και 800 ευρώ.κλασικό παράδειγμα είναι η DK2 Flamed η οποία είχε πάνω Duncan Designed humbuckers ΑΙΣΧΡΟΥΣ και Licensed FR. Στα συν της ήταν το καλό ξύλο και το Made In Japan. Η συγκεκριμένη κιθάρα (με την οποία έχω παίξει καθώς την έχει ο μπασίστας του συγκροτήματος που παίζω) κόστισε 800 ευρώ και είναι για κλάματα!

 

Μπορώ να φέρω και άλλα παραδείγματα. Γνώμη μου είναι πως μία κιθάρα με καλά υλικά και κατασκευή όσο και να κάνει αξίζει να της ρίξεις το κάτι παραπάνω. Άμα στις ακριβές κιθάρες βγάζαμε τους καλούς μαγνήτες και τα original FR πόσο πολύ χαμηλότερα θα κόστιζαν;(-300 για το FR και -150 με -200 για τους μαγνήτες)... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε θα δω και διαστάσεις και θα πράξω αναλόγως! Μπορεί να απευθυνθώ και στην εταιρεία να ρωτήσω τι κάνει και τι όχι!

 

Δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτό, αν είναι recessed type ή όχι. Ο Floyd έχει αρκετά μοντέλα. Με τα post δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα, αλλά βεβαιώσου, αν το αποφασίσεις, και για το nut που χρειάζεται.

 

Από ηχητικής άποψης, που ρώτησες στο αρχικό σου post, θεωρώ ότι η διαφορά, όση υπάρχει, ανάμεσα σε original και σε κάποιο ακριβό licenced είναι αντιληπτή ίσως σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Για μένα μηδέν (μιλάω πάντα για Schaller, κλπ). Σημειωτέον ότι έχω original σε Kramer του '86.

 

Από άποψης αντοχής στο χρόνο, πάλι τα Schaller πιστεύω ότι είναι σκυλιά, ωστόσο τα ΠΑΛΙΑ τουλάχιστον original είναι από άλλο πλανήτη. Κάτι είχα διαβάσει πως όντως τα μέταλλα που χρησιμοποιούσαν ήταν πολύ διαφορετικά (και πολύ ακριβότερα, λόγω επεξεργασίας). Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι πως εγώ προσπαθώ από το '86 να το καταστρέψω, και τίποτα.  :P Το μόνο που άλλαξα μετά από πολλά χρόνια, για αισθητικούς λόγους, ήταν τα finetuners και για πρακτικούς τις βίδες του nut (είχαν πλέον φαγωθεί αρκετά) πάλι με original εννοείται.

 

Όμως θα σε πάρω στο λαιμό μου αν σε βεβαιώσω ότι τα σημερινής παραγωγής FR είναι ίδια με τα τότε.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου