Προς το περιεχόμενο

Radiohead - Ok Computer


Προτεινόμενες αναρτήσεις

3)Red Hot Chili Peppers(ειδικα τον Frusciante, αλλα και τον Flea μετα την συνεργασια τους στoυς Atoms For Piece)

 

Βασικά κι εγώ αναρωτιέμαι πως ο frusciante έχει επηρεαστεί από radiohead, μιας και ο τρόπος παιξίματος, ο ήχος και γενικά η φιλοσοφία του στο όργανο δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική από τις κιθάρες στα τραγούδια των radiohead.

Σίγουρα μπορεί να θαυμάζει και να εκτιμά πολύ τον Yorke αλλά όχι και ότι τον έχει επηρεάσει στο παίξιμο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτό που κάνει κατ'εμε τους Radiohead να ξεχωρίζουν και να είναι με διαφορά η πιο σημαντική μπαντα για μενα είναι το ότι δεν έχουν σταματήσει ποτε να προχωρούν μπροστά με εκπλήξεις. Στην περιοδεία που ξεκίνησε πρόσφατα, δεν παίζουν σχεδόν κανένα κομμάτι από το OKC. Φανταστείτε τι σημαίνει για την μπάντα που έχει ηχογραφήσει ένα από τα πιο κλασσικά αλμπουμ των '90ς το ότι δεν χρειάζεται να παίζει κομμάτια από αυτό γιατί πολύ απλά υπάρχει αφθονο υλικό επίσης συγκλονιστικό.

 

Πόσες μπάντες υπάρχουν που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Frusciante το εχει δηλωσει σε περιοδικο αν και δεν θυμαμαι σε ποιο. Επισης, εχει κανει cover το lucky (ψαξε youtube και θα το βρεις) και στο platinum collection του 2002 οι Red Hot Chili Peppers για artwork ειχαν βαλει προσωπικα τους χειρογραφα σημειωματα και ο Frusciante ειχε σημειωσει οτι ακουγε εντονα κατα την "σκοτεινη" του περιοδο Radiohead.

 

Tωρα που αναφερθηκα σε artwork το ξερατε οτι στο πισω μερος του artwork του Ok Computer στην τελευταια σελιδα αμα κοιταξεις καλα θα δεις μια Ελληνικη Ναυτικη Ταυτοτητα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bloody Sunday: Αυτο που ειπα περι Radiohead και ανθρωποτητας ηταν καθαρα χιουμοριστικο. Εννοειτε πως υπαρχουν και αλλες πολυ σημαντικες μπαντες.

 

Συμφωνω απολυτα πως ο Frusciante εχει τελειως διαφορετικο στυλ παιξιματος αλλα αν παρατητησεις την μετατροπη τους απο αυτο το αγριο funk rock του blood sugar sex magik στο πιο καθαρα alternative Californication νομιζω οτι η επιρροη μπορει να εξηγηθει.

 

Δεν ξερω για εσας αλλα εγω θα πεθαινα να τους δω και τους δυο live μαζι.  Thom+Frusciante. Μονο ο Jack White θα ελειπε και θα ειχε κλεισει το θεμα. (Ενταξει θα ηταν λιγο ακυροι αλλα θα ειχε πλακα).

 

Τωρα σχετικα με τον εξοπλισμο, λογο οικονομικης δυσχεριας δεν ειχα και πολλες επιλογες για να προσθεσω στον ηχο μου στοιχεια απο Radiohead. Παντως παρατηρησα οτι το Black Finger  αν και δεν χρησιμοποιειται απο τους συγκεκριμενους κιθαριστες, εδωσε κατι στο ηχοχρωμα μου που μου θυμιζει λιγο Radiohead.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν αναφεραμε καν το αν οι radiohead ειναι σημαντικοτεροι απο την φωτια κτλπ απλως λεμε ποσο τους γουσταρουμε καλε :P και ναι, θα μιλησουμε για gear σαφως...

οσο για τον radiohead ηχο, ναι, ειναι δυσκολο να τον πιασεις, αλλα με τα καταληλα πεταλια, τους περισσοτερους ηχους του jonny μια χαρα τους πλησιαζεις... π.χ στο space echo, βαζω τις ρυθμισεις που ειναι στην φωτογραφια του παλιου ρακ space echo, που γραφει κιολας πανω alas, tis shit!,με ενα search: jonny greenwood space echo, βρισκεις την photo, και με το sd-1 το level γυρω στο 11, και παιζοντας με το drive, αναμεσα στο 9 & 10, βγαζεις απιστευτο ηχο :) αμα δν εχει καποιος το space echo, και με ενα απλο delay και με ενα reverb, παλι τον βγαζεις... για αλλα κοματια, εχει το demeter tremulator, to dod envelope filter (αντι του auto-wah π.χ που χρησιμοποιει ο φιλος...) και επισης το whammy... αυτα ειναι τα βασικα του πεταλια + space echo, sd-1, marshall shredmaster,akai headrush,small stone(εχει αποσυρει τα polychorus,rv-3)... ενισχυτες κλασικα τον vox ac-30 και εναν παλιο transistor fender 85... για πειτε, εχετε εσεις μπαντες που να παιζετε σε παρομοιο στυλ κομματια? αντε, αναφερετε gear να καουμε :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Μα τι να πούμε για τον καλύτερο δίσκο όλων των εποχών? Το μόνο που μου έρχεται είναι οτι πρόκειται για τον καλύτερο δίσκο όλων των εποχών. ;D

 

2) O Frusciante, πέρα από τη διασκεύη του Lucky φαίνεται και στο παίξιμό του μετά το Californication (o δίσκος μετά το Ok Computer, δηλαδή ο δίσκος των Peppers αφότου άλλαξε η μουσική πραγματικότητα  :P) η χρήση που κάνει σε 10ες κ.α.

 

3) Για τον γνωστό ήχο radiohead χρειάζεται Telecaster-Boss SD1-Fender ενισχυτής. μάλιστα ενώ χρησιμοποιούσα πάντα πεταλιέρες και σε όλες είχα μια τέτοια μπάνκα, κάποτε μου έκοψε να αγοράσω ένα SD-1 έτσι για να βρίσκεται και όταν το έβαλα να το δοκιμάσω απλά για να δω αν λειτουργεί, απλά έκατσα ένα 3ωράκι παίζοντας μόνο radiohead. To υπόλοιπο gear τους που περιλαμβάνει σπάνια όργανα τύπου Ondes Martenot και καινοτομίες (για ποπ μουσική) όπως χρήση MAX/MSP είναι μάλλον για λίγους (όχι μόνο από οικονομική άποψη). παλιά κάποιος στο greenplastic.com ρώταγε πού μπορεί να βρει περικάρπιο για carpal-tunnel για να μοιάζει στον Greenwood : ωραίος.

 

4) Μια άλλη διαφοροποίησή τους από τις μπάντες που επηρεάστηκαν από τους radiohead είναι οτι κανείς δεν παίζει τα αδιανόητα ντραμς (ηλεκτρονικά + φυσικά) των radiohead, όπως και οτι κανείς δεν παίζει τέτοιες μπασογραμμάρες ;D

 

5) Στίχοι...

 

6) Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο που δεν έχει προκύψει καμία tribute band : αυτά τα πράματα δεν γίνονται, άντε να διασκευαστεί κάποιο κομμάτι από μακριά και με σεβασμό στο πρωτότυπο. Από την άλλη είναι σοβαρή παρατήρηση οτι σπουδαίοι τζαζίστες όπως ο Brad Mehldau έχουν λιώσει στις διασκευές το μισό Ok Computer.

 

7) Και βέβαια είναι σημαντικότεροι από τη φωτιά (αν υπάρχει έστω και μια μπάντα που είναι σημαντικότερη από τη φωτιά).

 

OΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΛΕΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ  ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγώ θα'λεγα να αφήσουμε το ντιμπέιτ για το αν οι Radiohead ήταν πιο σημαντικοί για την ανθρωπότητα από την φωτιά, την γραφή, τον ηλεκτρισμό ή τον τροχό και να μείνουμε καθαρά σε επίπεδο gear (μιας και το θρεντ φτιάχτηκε στο Guitars & Bass...).

  Αυτό που για μένα θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεται σε αυτά τα threads, ειδικότερα από τα πιο έμπειρα/ενεργά μέλη, είναι πως προσεγγίζουν τον ήχο αυτών των συγκροτημάτων, από μεριάς gear.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα ήταν, αν αυτή η προσέγγιση γίνει με αναφορές σε low budget εξοπλισμό (στα μέτρα, πάντα, του εφικτού).*

  Αντιλαμβάνομαι, πως πολλοί από εμάς θα σκεφτούν ότι είναι πιο ενδιαφέρον για έναν μουσικό να ανακαλύψει το δικό του ήχο, αλλά, αφενός, δεν είναι αυτός ο σκοπός του παρόντος thread, αφετέρου, η πλειονότητα των ερασιτεχνών μουσικών συνήθως ξεκινάει διασκευάζοντας γνωστά συγκροτήματα.

:)

 

*τι να το κάνω, αν για να πλησιάσω τον ήχο ενός συγκροτήματος, θα πρέπει να αγοράσω όλη τη σειρά της πχ Eventide

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνω, εσεις οι εμπειριες να μας διαφοτιζετε οσο αφορα τον ηχο απο τετοιες μπαντες :D... οπως ειπε και ο αλλος ο φιλος, ενα sd-1 που ειναι και απο τα πιο φτηνα overdrives και ειναι και γαματο...:P απο κει και περα, εγω εχω οπως ειπα το space echo, που φτηνο δεν ειναι... αλλα και με ενα φτηνοτερο delay, η με ενα rv-3(που να το βρεις να μου πεις το rv-3 πλεον :P) τον πετυχενεις τον ηχο των rediohead... σιγουρα, που να βρεις τωρα ontes martenot κτλπ.... αλλα για να φτιαξεις δικο σου ηχο, αν θες να πειραματιστεις πανω στον ηχο των radiohead, (ναι συμφωνω,ολοι οι αρχαριοι αντιγραφοντας ξεκινησαμε) μπορεις να το καταφερεις με λιγα πεταλια... και θα γινω κουραστικος τωρα... αλλα θα το ξαναπω, ειμαι πολυ ευτιχισμενος που ειμαι κατοχος του space echo... :D ποσο τελειο πεταλι ειναι??? :P

οσο για τους radiohead και το οκ computer, μαζι με τα in rainbows, the bends και hail to the thief, τα οποια εχουν επιρρεασει την μιση και βαλε συγχρονη μουσικη σκηνη...(αναφερω αυτα τ 4 γιατι εχουν περισσοτερο αναλογικο ηχο σε σχεση με τα kid a & amnesiac) ειναι απο τα κορυφαια album στο ειδος τους...αν μπορεις δλδ να τα καταταξεις σε καποιο ειδος... οι radiohead  ειναι ειδος απο μονοι τους :P...(kid a & amnesiac & king of limps επισης σπερνουνε :D) α, και κατι που λεμε για πλακα με τα παιδια στην μπαντα, οτι υπαρχει ενα καλυτερο πραγμα που εχουμε απο τους radiohead σαν μπαντα... επιρροες!!! γιατι εμεις ακουμε radiohead, οι radiohead δεν ακουν radiohead :P :P :P...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενα sd-1 που ειναι και απο τα πιο φτηνα overdrives ...εχω οπως ειπα το space echo, που φτηνο δεν ειναι... αλλα και με ενα φτηνοτερο delay, η με ενα rv-3(που να το βρεις να μου πεις το rv-3 πλεον :P) τον πετυχενεις τον ηχο των rediohead... σιγουρα, που να βρεις τωρα ontes martenot κτλπ.... ...

Εκτός από τα πεταλάκια, θα ήταν χρήσιμο, αν παραθέτατε και τις ρυθμίσεις τους, καθώς και το σκεπτικό με το οποίο προσεγγίζετε τον ήχο των Radiohead.

Εγώ, πχ, μπορεί να μην έχω το space echo ή το rv3, αλλά θα ήθελα να ξέρω στις πόσες και τι είδους επαναλήψεις ρυθμίζετε το πρώτο ή τι είδους reverb (plate,spring,early κλτ) αρέσκεστε να χρησιμοποιείτε.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το space echo εχει εναν επιλογεα με 12 θεσεις οι οποιες αναλογως ποια διαλεγεις σου δινει διαφορετικο delay time, η το ιδιο delay time + reverb το οποιο ειναι spring. εγω ας πουμε διαλεγω την θεση 2 που εχει 1 sec.delay time + reverb... οπως ανεφερα παραπανω οι ρυθμισεις ειναι ιδιες με τις ρυθμισεις σε μια φωτο του παλιου space echo του greenwood. ως εδω μπορω να περιγραψω το πως τα ρυθμιζω :P  απο κει και περα, μ αρεσει πολυ στο sd-1 αυτο το boost-crunchy χρωμα που δινει οταν εχεις το drive σχετικα χαμιλα, γενικοτερα σαν ηχος μ αρεσει... και γενικα ταιριαζει στα κομματια των radiohead... οσο αφορα τον ενισχυτη, τα μεσαια καπου στο 5, και τα μπασσα καπου στο 6... ετσι τ εχω εγω δλδ, γενικα να μην εχουν πολλα μεσαια... πιο γλυκος ηχος... αναθεμα τον vox ac-30, καποτε θα αποκτησω εναν :P... fashion victim, τ ξερω,  αλλα τι να καμω? :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου