Προς το περιεχόμενο

Η αμοιβή των μουσικών...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους συμφορουμίτες.

Μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί, ποιος έβγαλε τη φήμη ότι οι μουσικοί τη βρίσκουμε να δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε? Γιατι τον ψάχνω να του πω δυο φωνήεντα.

Λόγω καλοκαιριού και αυξημένων εκδηλώσεων, δέχομαι ενα σωρό τηλεφωνήματα για να συμμετάσχω σε μουσικές παραστάσεις. Είναι απιστευτο το τι ποσοστό απο αυτούς με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια όταν ρωτήσω σχετικά με τις αμοιβές...!!!

Η συνέχεια είναι:

-Εμ, δεν ξέρωωωω, θα το ψάξουμεεεε....    ή

-Δεν ήξερα ότι θα θελεις να πληρωθείς...    ή

-Συνήθως δε μας ζητανε χρηματαααα....      ή

-Δεν ήξερα ότι χρειάζεσαι λεφτα για να παιξεις.....

ή ακόμα χειρότερα τσαντίζονται....

Και το πιο αστείο είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι και οι ίδιοι μουσικοί ή ζουν απο τη μουσική (διευθυντές ωδείων, οργανωτές μουσικών εκδηλωσεων κλπ κλπ)

Αναρωτιέμαι, απο το μπακάλη τσαμπα ψωνίζουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κομιζεις γλαυκα εν αθηναις.

 

Σε ολες τις δουλειες πια το να ζητας να πληρωθεις ακουγεται καπως. Ποσο μαλλον σε ενα χωρο σαν τη μουσικη.

 

Παντως θεωρω οτι το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχουμε οι ιδιοι οι μουσικοι που σε παρα πολλες περιπτωσεις δε το συζηταμε καν για αμοιβη. Αυτο εξηγειται σε καποιο βαθμο οταν μιλαμε για χομπιστες που το κανουν απο μερακι και οχι για να βιοποριστουν, αλλα αντικειμενικα χαλαει την πιατσα.

 

Στα ειπαν

 

-Δεν ήξερα ότι θα θελεις να πληρωθείς...    ή

 

-Συνήθως δε μας ζητανε χρηματαααα....      ή

 

-Δεν ήξερα ότι χρειάζεσαι λεφτα για να παιξεις.....

 

 

Ολα αυτα δεν ειναι ψεματα

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aνοιξες ενα θεμα που ΠΟΝΑΕΙ.Τα τελευταια 7-8 χρονια το ακουω ολο και συχνοτερα.Δυστυχως ετσι ειναι και το πιο δυστυχως ειναι οτι εμεις οι ιδιοι ανοιξαμε το λακκο μας.

Επισης και οι διαφοροι χομπιστες -μαθητες -ωδεια με εκδηλωσεις συναυλιες δωρεαν κλπ.,κλπ.

Οτι και να πω θα ειναι σταγονα στον ωκεανο.Ασε δε οι διαφοροι δηθεν ''επιχειρηματιες '' εχω γραψει για δαυτους σε αλλα threads.

θα γραψω μονο ενα περιστατικο με '' επιχειρηματιαρα'' γνωστου liveαδικου στην Διδοτου.Οταν κλειστηκε μια εμφανιση οπου επαιζα σεσσιον ο ''φουκαρας'' ο τραγουδιστης που ειχε και το προσταγμα ''συμφωνησε'' για 35 ατομα μινιμουμ (πλαφον) .Στο live εκοπηκαν 33 εισητηρια και φυσικα δεν πληρωθηκαμε.Περιττο να σας πω οτι εκει για να ξαναπαιξω πρεπει να παρω τα λεφτα προκαταβολικα.Και ομως κανουνε ουρα για να παιξουνε τα διαφορα γκρουπ και παρακαλανε κιολας ....τι να πω ρε παιδια ΑΙΣΧΟΣ.ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟ ΕΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ''ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ'' και πανε να μας ψησουνε οτι η μουσικη πρεπει να υπηρετειται δωρεαν ....ας ερθουν να μου το που εμενα για να ακουσουν και μερικα φωνηεντα επιπλεον.η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ πρεπει να ειναι ΜΟΝΟ για  ΕΛΕΓΜΕΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ...ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ πρεπει να ειναι ΜΟΝΟ για  ΕΛΕΓΜΕΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ...ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

 

Ή επειδή θέλει ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε συνομιλία με καλλιτέχνη που μου ζήτησε να μεταφέρω σε κάποιον γνωστό μου συνθέτη "αίτηση" αδειας χρήσης ενός κομματιού του. Σημειώνω οτι πρώτα μου δήλωσε οτι πρόκειται για μεγάλη παράσταση και οτι βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης χορηγών.

 

-και τι να του πω για το κομμάτι? Οτι το θέλετε να σας το παραχωρήσει, οτι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και οτι θα πληρωθεί αν έχετε κάποιο κέρδος, οτι δεν γνωρίζετε το μπάτζετ της παραγωγής?

-ε κοίτα, το να μου ζητήσει και χρήματα για το κομμάτι μου φαίνεται και κάπως...παράλογο

- :o

 

(αυτό είναι αγένεια κύριοι :) )

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-Δεν ήξερα ότι χρειάζεσαι λεφτα για να παιξεις.....

Καλά σου λέει! Τι είσαι και θες λεφτά για να παίξεις; Τζουκ μποξ είσαι; ;D

Κάτω οι αμοιβές! Ζήτω το κίνημα του ακούσιου εθελοντισμού!

 

Ό,τι να 'ναι προτείνει ο καθένας (είναι το κόλπο "ρίχνω άδεια για να πιάσω μαλάκα").

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θεμα αυτο ειναι οντως ενας πονοκεφαλος.Δεν γνωριζω πλεον τι γινεται ακριβως με τα μαγαζια.Εκανα απο το 2002 μεχρι και το 2006 καποια λαιβ απο οπου ακομα ισχυε η συμφωνια με προκανονισμενα λεφτα για την μπαντα.Ενιοτε σε καποια αλλα μαγαζια υπηρχε και το συστημα "κεφαλι-εισιτηριο" απο οπου τις περισσοτερες φορες βεβαια ειχαμε δικο μας ατομο και μετραγε ατομα και ολως τυχαιως αλλα μετραγε αυτος και αλλα ο ιδιοκτητης.

 

Σε πολλα μαγαζια δε,ειναι τελειως ανοργανωτοι και δεν εχουν ουτε δικο τους ηχοληπτη η μικροφωνικη(για να μην πω δεν εχουν καν αδεια μουσικων οργανων).Οποτε εβαζες το κουβαλημα,εφερνες ηχοληπτη και στο τελος σου τα μασαγε κ ο ιδιοκτητης με τα λεφτα και εφτανες ενα σημειο πριν να βγαλεις τον Hulk απο μεσα σου.

 

Για το θεμα της αμοιβης τωρα,πιστευω οτι φταινε σε εναν μικρο βαθμο απο την μια αυτοι που πανε και παιζουν δωρεαν η με πολυ λιγα λεφτα.Ωστοσο και αυτοι συνηθως πανε σε συγκεκριμενα μαγαζια που κατα την γνωμη μου δεν ειναι και τοσο σοβαρα μαγαζια.Οι σοβαροι μαγαζατορες(ω ναι...καπου υπαρχουν και τετοιοι..) θελω να πιστευω οτι διακρινονται για τον επαγγελματισμο τους.

 

Τωρα βεβαια εχω ακουσει και για γνωστα μαγαζια που κανουν λαιβ διαφορες φημες οποτε δεν ξερω κ με σιγουρια...

 

 

Bassman and the masters of the universe!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα γενικά είναι λεπτό.

 

Καλό θα ήταν να δουμε και τις 2 μεριές, δηλαδή επιχείρηση και μπάντα (ή μπάντες)

 

Ένα μαγαζί έχει λειτουργικά έξοδα. Δηλαδή προσωπικό (ηχολήπτες, bartenders, διαφοροι τεχνικοί κλπ), ενοίκιο και ρευμα.

 

Ο εκαστοτε επιχειρηματίας τα βάζει κάτω και διαμορφώνει τιμές ενοικίασης του χώρου.

Αν πχ ένα Live Stage έχει ενοίκιο 5.000/μηνα παμε στα 170/μερα συν προσωπικο που κοστίζει πχ 300/ημερα και ρεύμα 50 πάμε στα 550 ευρω πανω κατω.

 

Από εκεί και πέρα οι τιμές αλλάζουν ανάλογα το μαγαζί και την ημέρα. Άλλο να κλείσεις το Κύτταρο το Σάββατο και άλλο την Τρίτη. Το Κύτταρο πχ ΝΟΜΙΖΩ έχει γύρω στα 600 ενοικιο τις καθημερινες και τις Κυριακές και 1000+ Παρασκευες και Σάββατα.

 

Αναφέρομαι σε Live Stages όπως Κύτταρο, An Club, 7 Sins, Όνομα του Ρόδου, Σταυρός του Νότου, Αρχιτεκτονική κλπ και όχι σε μπαράκια που κάνουν αρπαχτές της κακιάς ώρα.

 

Ένα live που κάναμε στο 7 Sins μας πήγε 360€ την Κυριακή. Παίξαμε 3 μπάντες και βαλαμε 5€ είσοδο. Είχαμε 86 ατομα δηλ 430€. Οι 3 μπαντες δηλαδη "βγαλαμε" 80€, ψίχουλα αλλά αυτη ήταν η συμφωνία.

 

Γενικά πρέπει να κυνηγήσουμε την τύχη μας. Δε γίνεται να περιμένουμε παίζοντας σε τοπικα μαγαζια "να μας δει κάποιος" και να κάνουμε την τύχη μας.

 

Ένας καλός δίσκος, ένα καλό βιντεο κλιπ και φυσικά οι καλές live εμφανίσεις, support σε "ονόματα" αυτοχρηματοδοτούμενο mini tour θετουν γερες βάσεις για το μέλλον της μπάντας.

 

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και για να μην παρεξηγηθώ...ναι φταίμε όταν δεν απαιτούμε. Νομίζω ότι το πιο σωστό deal είναι το ποσοστό. Για να μην περιμένει ο επιχειρηματίας/διοργανωτής ότι η μπάντα θα του γεμίσει το μαγαζί όπως και να μην εφυσηχαστεί και η μπάντα και περιμένει από τον επιχειρηματια/διοργανωτή τα πάντα.

 

Και να σας πω τί έγινε στο τελευταίο live που κάναμε...

 

Οι μπάντες είμασταν στο μαγαζί ΠΡΙΝ έρθει ο υπεύθυνος. Φέραμε τον εξοπλισμό μας, τύμπανα, κεφάλια και δε συμαζεύεται.

 

Στήσαμε και είμασταν απόλυτα συνεργάσιμοι και με τον υπεύθυνο και φυσικά με τον ηχολήπτη! Στον ηχολήπτη συγκεκριμένα είπαμε "πες μας τί θες και τί δε θες από εμας"

 

Γενικά είχαμε μια επαγγελματική στάση και ανθρωπινη και δεν το παιζαμε ροκσταρακια.

Βγήκαμε προβαρισμένοι και παίξαμε γαμω. Την επόμενη μέρα μας πήρε ο υπεύθυνος και μας είπε να παίξουμε στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του μαγαζιού με το αζημίωτο...

 

Θέλει κόπο, τακτ, συνεργασία και απόδοση επι σκηνής!

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου