Προς το περιεχόμενο

Backing guitars.......


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν... Ήθελα σε ένα κομάτι μου να βάλω αυτές τις κλασικές rhythm που παίζουν απλά ένα power chord στη βασική της μελωδίας, όπως στο refrain του When The Smoke Is Going Down των Scorpions. Πώς να δουλέψω το track για να γίνει αυτό σε ικανοποιητικό βαθμό; Θέλω εντελώς επίπεδο ήχο, οπότε κάτι θα πρέπει να κάνω με compressors και limiters προφανώς, αλλά δε μπορώ να το πετύχω. Α, όπως καταλάβατε είμαι κοματάκι άσχετος :) Δουλεύω με το Pro Tools LE (mBox). Τέλος πάντων....... any ideas?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη που ξαναποστάρω, αλλά δεν υπάρχει κάποιος πουνα μπορεί να με βοηθήσει μ'αυτό; Υποθέτω θα είναι αρκετά απλό, και έχουμε πολύ κόσμο που ξέρει από τέτοια....... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνηθως οι "μεγαλες κιθαρες" που ακους σε παραγωγες αυτου του τυπου εχουν να κανουν και με καποια ακομα πραγματακια εκτος του κομπρεσσαρισματος.

 

Πρωτα απο ολα πρεπει το μπασο & τα ντραμς να αφηνουν ΧΩΡΟ στις κιθαρες και να μη "παλευουν" μαζι τους.Οποτε ξεκινας με αυτη την ενορχηστρωτικη φιλοσοφια για αυτα τα δυο οργανα.

 

Δυστυχως "το απλο Power chord" τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καθολου απλο αλλα πολλα layers & dubling του ιδιου πραγματος (σε συνδιασμο με direct & miking τεχνικες.

 

Σε μουσικες αυτου του τυπου λοιπον ειναι καλο να ντουμπλαρεις τις ρυθμικες κιθαρες και να τις "ανοιγεις" στο παναρισμα.

 

Ενα σφιχτο compression (4:1 εως και 8:1 η και παραπανω με γρηγορο attack(1-5ms),σχετικα μακρυ release (2,50-4 sec) για να παρεις sustain & thershold κοντα στα -10 db) θα δεσει τον ηχο,προσπαθησε να αποφυγεις το eq στη κονσολλα και να φτιαξεις τον ηχο σου στον ενισχυτη κατα τη διαρκεια της ηχοληψιας και οχι κατα τη διαρκεια του mix.

Αν κατι τετοιο δεν ειναι ευκολο και τελικα χρειαστει eq συνηθως ενα μπουσταρισμα στα 3-7khz δινει διαυγεια σε κιθαρες τετοιου ειδους (γενικα παντως καλυτερα να μη χρησιμοποιεις eq στις κιθαρες αλλα να τις εχεις flat)

 

Kατι που συχνα κανω σε κιθαρες τετοιου ειδους ειναι να βαζω και λιιιγο αναλογικο delay (100 ms) ετσι ωστε να "παχαινουν" & να παιρνουν λιγο "ζεστη".

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου