Προς το περιεχόμενο

Humbucker σε μέγεθος μονού στη θέση bridge ή αγορά Les Paul ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας φίλοι,

 

είμαι κάτοχος μιας Squire Stratocaster Classic Vibe 50's και βασικά είμαι ευχαριστημένος από το όργανο.

Σε κάποια κομμάτια όμως διαισθάνομαι (σωστό ή λάθος, δεν ξέρω) οτι ο μονός μαγνήτης στη θέση bridge δεν έχει την παραμόρφωση που χρειάζομαι. Δεν παίζω metal αλλά ως AC/DC φτάνω με μεγάλη χαρά :D

 

Αναρωτιέμαι αν η τοποθέτηση ενός humbucker σε μέγεθος μονού (και ποιο μοντέλο μου προτείνετε?) θα μου έλυνε αυτό το θέμα ή αν θα ήταν προτιμότερο να αγοράσω και μια Les Paul, που να φοράει ήδη τέτοιους μαγνήτες.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την ίδια κιθάρα με εσένα και μια  γκιμπσον λες πωλ ξεχωριστά. Αν δεν παίζεις μέταλ δεν χρειάζεται να χαλάσεις το dna και το χαρακτήρα μιας τόσο καλης κιθάρας. Μην νομίζεις ότι επειδή είναι squier ότι δεν είναι καλή. Είναι ίσως η καλύτερη τελε που κυκλοφορέι αυτή τη στιγμή έως 1000 ευρώ. Εγώ νομίζω μέχρι και για κλασικ ροκ είναι υπεραρκετη. Εγώ βγάζω τη λες πολ μου (στις ηχογραφήσεις γιατί στα λάιβ προτιμώ τη λες πολ γενικοτερα) μόνο όταν έχω κάποιο κλασικό μέταλ σφιχτό ρίφ. Ακόμη και σε μέταλ κομμάτια με λίγο πιο σοφτ απαιτήσεις σε gain εξακολουθω να χρησιμοποιώ την τελε. Εν ολιγοις άσε τη τέλε όπως είναι και αμα θες παρε και μια λες πολ επιφον φτηνη για καμια μεταλιά..

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας φίλοι,

 

είμαι κάτοχος μιας Squire Stratocaster Classic Vibe 50's και βασικά είμαι ευχαριστημένος από το όργανο.

;)

Έχω την ίδια κιθάρα με εσένα. Είναι ίσως η καλύτερη τελε που κυκλοφορέι αυτή τη στιγμή έως 1000 ευρώ. Εν ολιγοις άσε τη τέλε όπως είναι και αμα θες παρε και μια λες πολ επιφον φτηνη για καμια μεταλιά..

???

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια Strat με διπλό μαγνήτη στην γέφυρα είναι διαφορετικό πραγμα από μία Les Paul.  Aν μιλάμε για κλασικο-ροκιές, μια χαρά θα σε εξυπηρετήσει ένας νέος μαγνήτης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς κάποια στιγμή να έχεις και από τις 2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένας διπλός rails ή jb jr στη γέφυρα καλύπτει άριστα AC/DC και hard rock stuff.

Στη CP ενός φίλου βάλαμε το JB jr τηs Duncan και παίζει άριστα.

Υπάρχει βέβαια τρόπος να συνδέσεις αλα Jimi Hendrix τους μονούς μαγνήτες σου σε σειρά για να ακουστούν σαν humbuckers με έξτρα ένταση και όγκο ενώ παράλληλα να έχεις και τον ήχο των μονών διαθέσιμο. Χωρίς να αλλάξεις τίποτε από μαγνήτες-επιλογέα-pots!!!

Δες το σχέδιο wiring παρακάτω. Ουσιαστικά έχεις 7 ήχους με το 5-θέσιο επιλογέα και το blend pot που βάζει σε σειρά το μεσαίο με το bridge ή το neck μαγνήτη. Το έκανα σε μία mexico std strat που είχα και ακουγόταν πραγματικά σαν les paul με το wiring και λίγο κατεβασμένο το master tone(Ναι, έχει master tone για κάθε θέση, και τη bridge!).

Strat_H_mega_wiring.jpg.032384c7d5742c1ac65522ed7c024184.jpg

classichb.thumb.jpg.74e122bdaad5b74bc4bf26b0f5e9a406.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις συμβουλές "κατά ριπάς"

 

Συμφωνώ απολύτως για το εξαιρετικό του οργάνου.

Σίγουρα δεν είναι (ούτε θα γίνει) Les Paul.

Η πρόταση του Sottos για τον μαγνήτη είναι ενδιαφέρουσα.

Δεν βλέπω όμως να μπλέκω σε μετατροπές, γιατί ούτε ξέρω από αυτά ούτε και έχω κάποιον σχετικό (ο Θεός να σε φυλάει από σχετικούς) κοντά μου.

Η συμβουλή "πάρε σβάρνα τα μαγαζιά" είναι η πιο σοφή (περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο) αλλά εδώ στην επαρχία δεν υπάρχει η δυνατότητα, οπότε βασιζόμαστε στις γνώσεις και προτάσεις "ομοιοπαθούντων".

 

Ως φθηνή λύση βλέπω την τοποθέτηση του στενού humbucker στην γέφυρα. Ωραία η σκέψη για 2η κιθάρα αλλά τέτοιες εποχές κατεργαζόμαστε τέχνας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μυστήριες οι επιλογές σου πάντως.

Η μαγνήτη ή ολόκληρη κιθάρα? Πως βγαίνουν τα κουκιά?

Πάντως εγώ θα σου πρότεινα τον FastTrack 2 (Dimarzio) τον οποίο έχω ακούσει εξονυχιστικά και είναι εξαιρετικός. Από εκεί και πέρα η ιδέα του Sottou δεν είναι καθόλου άσχημη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Κι εγώ είμαι στη διαδικασία να βάλω έναν bridge humbucker στη Strat μου ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

 

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ο συνδυασμός της εξόδου των μαγνητών. Δηλαδή ενώ θα θέλουμε μια μικρή αύξηση στην ένταση για σόλο στον bridge, αυτή η αύξηση δεν θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ωστε να μην είναι χρήσιμη.

 

Οπότε οι αντιστάσεις των υπαρχόντων μαγνητών πρέπει να ληφθούν υπ' όψη. Τα 16.09k του JB σε συνδυασμό με low output middle και neck δεν συστήνονται. Ισως ο Little 59 με 11.78 k και χαμηλότερη έξοδο ή οποιοσδήποτε σχετικός να είναι καλύτερο match.

 

Ας μας πουν όσοι έχουν κάνει τις συγκεκριμένες αλλαγές την εμπειρία τους.

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω για λιγο  καιρο στη στρατ μου εβαλα ενα pickguard με εναν duncan 59 bridge (full size) και 2 μονους fender.

Με 250αρι volume pot.

 

Παρολο που ο 59 εχει σχετικα χαμηλο output και ταιριαζε αρκετα καλα με τους μονους,μου ελειπε τελικα η θεση "2" των μονων παρολο το split coil και τελικα την ξαναεκανα SSS.

 

Τωρα σκεφτομαι να παρω ενα S1 switch απο την deluxe και να παρω εξτρα τις σειριακες θεσεις που προτεινει ο sottos συν καποιους περιεργους συνδυασμους που εχουν οι deluxe,για να μεινουν και ολοι οι βασικοι στρατ ηχοι απειραχτοι.

 

Για περισσοτερα γκαζια,μια κιθαρα με 2 διπλους κανει τη "βρωμοδουλεια".  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου