Προς το περιεχόμενο

Nick Cave & The Bad Seeds - Push The Sky Away

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά, συγραφέας έπρεπε να γίνει

Μα ΕΙΝΑΙ (και) συγγραφεας και μαλιστα μαμιστερος (ο δε χειρισμος της αγγλικης γλωσσας  και οι  γνωσεις του  ειναι απλα...εξωφρενικες,κατι βεβαια που διαπιστωνεις και απο τους...στιχοι του.. :)),αξιζει να διαβασεις τα 2 βιβλια του.

Μη ξεχνας ομως οτι πανω απο ολα ειναι ΣΤΑΡ (ΠΟΛΥ μεγαλος σταρ ...θελει δεν θελει να το παραδεχτει ) και ως τετοιος θα κανει και τα ντιβιλικια του και θα πει και καμμια λαλακια παραπανω για να κανει αισθηση (τραγουδιαρης παιδι μου..τι περιμενεις?)

Δε λες που ειναι ακομα ζωντανος και τον εχουμε κοντα μας..παραπονιεσαι κι ολας...αχαριστε.. ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τον Cave μια τον βρίσκω, μια τον χάνω...

Στο Push the Sky Away πάντως βρεθήκαμε, είναι δίσκος βαθιά πειραματικός και φτιαγμένος από κομμάτια ήχων, εξαιρετικός. Οι στίχοι του όπως πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο χωρίς να κουράζουν και επίσης για το κομμάτι που γίνεται πολύς λόγος στην Ελλάδα, δεν είναι δημοσιογράφος ο Cave για να μας πει τι γίνεται στη Αθήνα... καλλιτέχνης είναι και το κομμάτι μου φαίνεται ότι είναι ανοιχτό σε ερμηνείες.

Επίσης να πω ότι τα τελευταία 15 χρόνια φτιάνει σταθερά καλούς δίσκους και 3 αριστουργήματα: The Boatman's Call, No More Shall We Part και Abatoir Blues/Lyre of Orpheus.

Το Push The Sky Away ίσως να είναι το 4ο... ;) 

Μα καλά, το συζητάτε ακόμη; Είναι φοβερό το βραχυκύκλωμα που έχετε πάθει.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης συντάσσεται με τους κακούς απεταξάμην! Πώς συνέβη τέτοιο κακό; Κάποια εξήγησις θα υπάρχει! Μπας και πουλάει καλλιτεχνιλίκι; Μπας και λέει καμία μαλακία παραπάνω επιεδή την έχει μεγάλη (τη βίλλα); Ή μπας και του έταξε ο Τσίπρας θέση εργοδηγού στον ΟΣΕ;

Χαλαρώστε. Δεν συντάσσεται με κανέναν.

Αυτός δεν ζει εδώ. Δεν έχει παραταξιοποιήσει τη σκέψη του, δεν τα βλέπει άσπρα μαύρα όπως εμείς που έχουμε πολωθεί και -κυρίως- δεν μιλάει για προϋπολογισμούς και ΔΥ αλλά για μια άλλη πλευρά που τον αγγίζει. Νομιμοποιείται; Φυσικά. Σιγά μη μας ρώταγε κιόλας.

Ψυχραιμία λοιπόν. Μπορείτε να ακούτε Κέιβ χωρίς να σημαίνει ότι αλλαξοπιστήσατε. Είναι επαρκώς συνεπές. Και δεν χρειάζεται να ψάχνετε ερμηνείες γιατί κάποιος που έχει γράψει για τα πάντα (από τον Ιησού μέχρι τους κατά συρροήν δολοφόνους) αποφάσισε να εντάξει σε αυτό το "τα πάντα" ένα ακόμη θέμα.

--------------

Στα του δίσκου: έχω την αίσθηση ότι όλες τις λούπες τις κάνει ο Ellis και μάλιστα on the fly.

Αυτό που εκτιμώ ιδιαιτέρως στον Ellis (θα τον κάνω εικόνισμα μια μέρα αυτόν τον ημιπαράφρονα σαμάνο-ξωτικό) είναι ότι έχει δημιουργήσει μία μουσική γλώσσα. Δηλαδή ένα συγκεκριμένο ύφος παιξίματος με συγκεκριμένα εργαλεία και τεχνικές που μπορεί με αυτά να ντύνει όλη τη μουσική του Κέιβ είτε πρόκειται για τους Grinderman είτε για τους Seeds.

Ο λόγος που το λέω μουσική γλώσσα είναι ότι είναι πολύ χαρακτηριστικός ο τρόπος του: αν καθίσεις με μια κιθάρα και ένα λούπερ μπορείς να τον μιμηθείς. Θα βγει κακέκτυπο προφανώς (γιατί μόνο αυτός μπορεί να το κάνει αυθεντικά), αλλά ο τρόπος του είναι τόσο ξεκάθαρα εκφρασμένος που μπορεί να αναπαραχθεί. Για αυτό το λέω γλώσσα και όχι απλώς στιλ ή ύφος ή τεχνοτροπία.

Ναι, είμαι φαν.

το 66% των εισοδηματων μου μου πηρε η μισθοδοσια των ΔΥ η εφορια... ;)

Θα έρθει ανάφτυξη φίλως ,αν όχι Β Κορέα που τόσο συμπαθείς ;D ,Μολδαβία-Ρουμανία-Βουλαγαρία, θα καταφέρουμε να γίνουμε και να σου πως και κάτι να χαρείς ,καθότι ξέρω πόσο πολύ αρέζεις τους ΔΥ .......θα απολυθούν όσοι ''χρειάζεται'' και πάλι ακριβοθώρητοι θάναι ,όπως στις κοινωνίες του 1800-1900.

Αυτό το μονδέλο θέλουμε ε?  ;D Αυτό θα έχουμε,αλλά δυστυχώς είναι αργά για να γίνω δημόσιος ,μάλλον παρρία με κόβω  ;)

No one wants an alien

Επίσης να πω ότι τα τελευταία 15 χρόνια φτιάνει σταθερά καλούς δίσκους και 3 αριστουργήματα: The Boatman's Call, No More Shall We Part και Abatoir Blues/Lyre of Orpheus.

Το Push The Sky Away ίσως να είναι το 4ο... ;) 

Μην ξεχνας και τους Grinderman που στην ουσια ειναι η ιδια μπαντα  :)

Δεν μπορώ να διαλέξω για να είμαι ειλικρινής.

Το να προτιμάς τους Grinderman προκύπτει αρκετά φυσικά (έχω κι εγώ την τάση αυτή, αλλά είναι απλώς... τάση) γιατί οι Grinderman ήταν μια τρομερή επανεφεύρεση του Κέιβ. Κάπως σαν να ανακαλύπτεις την... πενικιλλίνη και να την ξαναανακαλύπτεις 25 χρόνια μετά.  ;D

Η ωμή εφηβική ενέργεια και φρεσκάδα τους, η ανατρεπτικότητά τους, το ξανάνιωμα του Κέιβ... Όλοι όσοι τους λατρέψαμε, τους λατρέψαμε για τέτοια στοιχεία. Όλοι προτιμάμε εκ πρώτης όψεως το ηχηρό και το εξωστρεφές.

Από την άλλη μεριά οι Bad Seeds είναι η πιο συγκινησιακή, χαμηλών τόνων αλλά μεγάλου βάθους εκοδχή του ίδιου στην ουσία lineup. Δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω, και είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι Grinderman και μπορούν μόνο οι Bad Seeds.

Εχω την εντυπωση πως οι Grinderman ειναι direct extension της επιρροης του Waren Ellis, κατι μεταξυ Dirty Three και Bad Seeds.

Και γι αυτο ακριβως το λογο τους προτιμω. Μου αρεσει το ανατρεπτικο στοιχειο του εντονα παραμορφωμενου και πειραματικου ηχου (dirty three) αλλα και η μελωδικοτητα και ποιηση του cave.

Στη σκηνη, οταν τους ειδα στο terra vibe (με λιγο κοσμο, κατι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση) ηταν απλα φανταστικοι. Με πηρε καμποση ωρα να συνελθω απο το σοκ  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου