Προς το περιεχόμενο

βοηθεια για αγορα midi πληκτρου


mike91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους γραφω πρωτη φορα στο forum γι αυτο θα ηθελα τη επιεικια σας.θελω να αγορασω ενα Midi το οποιο θα το εχω και για προβες και για Live, μεγιστο στα 250 euro.5 οκταβες στα Live σκεφτομαι να το συνδεω σε αλλο πληκτρο.το Midi το θελω ποιο πολυ για hammond και synth leads για αυτο θελω να εχει ενα αρκετα καλο κλαβιε.εχω βρει τα εξης

 

1)cme-uf60: καινουργιο 240 euro.βεβαια εχω ακουσει σχολια απο εξωτερικο οτι εχει πολλα θεματακια στο προγραμματισμο

 

2)EDIROL PCR-800 μεταχειρισμενο 200 euro

 

3)m audio axiom pro μεταχειρισμενο 250 euro.για τα m audio ειδα απο το forum  οτι απο κλαβιε ειναι λιγο απογοητευτικα ι κανω λαθως?

καθε αποψη δεκτη ευχαριστω εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το Axiom Pro.

Συμφωνώ ότι είναι λίγο απογοητευτικό, αλλά είναι το καλύτερο που βρήκα σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Όλα τα μη-βαρυκεντρισμένα πληκτροφόρα είναι απογοητευτικά.. απλά θα πρέπει να κάνεις αυτό το συμβιβασμό.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα μη-βαρυκεντρισμένα πληκτροφόρα είναι απογοητευτικά..

 

Noooope,θα μου επιτρέψεις να σε διαψεύσω...υπαρχουν τοσα synths(φανταζομαι και midi) που το ημιβαρυκεντρισμενο τους κλαβιε εχει αφησει πολλους ικανοποιημενους χρηστες.Προσφατα απεκτησα ενα novation που το κλαβιε του χρησιμοποιηται και σε midi controllers της σειρας remote και ειναι πολυ καλο.(αν και σε ενα remote sl49 MKII δεν μ εκανε αυτο το κλικ,δεν ξερω αν τα εχουν αλλαξει)

Και θα ενθαρυνω την αποψη πως τα κλαβιε των maudio ειναι γ.τ.π.κ.,και γω εχω ενα keystation pro 88 και το κλαβιε του ενω εχει ωραια αισθηση εχει πολυ χοντρα κ εκνευριστικα ελλατωματα,οπως το κλασσικο "κολλημα" του πληκτρου

 

Για το edirol εχω ακουσει τα καλυτερα,αν βρεις και το τελευταιο(νομιζω 800Α) ακομα καλυτερα.Ποσες οκταβες θες;Αν θες ψαξε κ λιγο στο forum,εχουν συζητηθει αρκετα για midi keyboards σε ολες τις τιμες και ολο και καποια πληροφορια παραπανω κ μικρο-review θα παρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Noooope,θα μου επιτρέψεις να σε διαψεύσω...υπαρχουν τοσα synths(φανταζομαι και midi) που το ημιβαρυκεντρισμενο τους κλαβιε εχει αφησει πολλους ικανοποιημενους χρηστες.

 

Χμ... αν η συζήτηση γινόταν το 1990-1995 (ή περίπου τότε) θα δεχόμουν ευχαρίστως τη διάψευση. Το DX7 είχε όντως πολύ καλό κλαβιέ, το Wavestation επίσης, το SY-77 και το JD-800 επίσης.. σίγουρα θα υπήρχαν και άλλα που δεν πέρασαν από τα χέρια μου.

 

Όμως, είναι πάνω από δέκα χρόνια τώρα, που αποτελεί σταθερό παράπονο το ότι η προσπάθεια για περικοπές κοστολογίων  εκ' μέρους των κατασκευαστών έχει οδηγήσει σε πολύ-πολύ μέτρια κλαβιέ, ακόμη και σε σχετικά ακριβά όργανα.

 

Το καημένο το Axiom είναι χαμηλού κόστους προϊόν (σε σχέση με το πόσο κάνει ένα ακριβό Roland π.χ.), οπότε - για τα λεφτά του που λένε - είναι αξιοπρεπέστατο. Δυσκολεύομαι να φανταστώ πως κάτι φθηνότερο μπορεί να ικανοποιήσει κάποιον που ήδη δηλώνει επιφυλακτικός, όπως ο OP.

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω παρα πολυ ολους για το αμεσο ενδιαφερον και την ενημερωση.trolley 5 οκταβες θελω να ειναι.εχω κοιταξει και το forum πολυ ελεγαν καλα λογια και για τα cme uf αλλα ειδα οτι εχουν θεμα με τον προγραμματισμο.δηλαδη απο τα 3 παραπανω ποιο μου προτεινετε? ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσες θες manosx για τα live σκεφτομαι απο αλλο πληκτρο (kurzweil pc3x) αν γινεται δεν ξερω, αλλα γενικα να ειναι καλα ενα φιλαρακι που εχει δανεισει ενα macbook να το δοκιμασω γιατι το βλεπω πολυ ζεστα να του το αγορασω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι γίνεται γίνεται, αρκεί να έχει MIDI Out, που όλα έχουν. Με το Mac θα πρέπει να έχει USB συμβατό με Mac OS, που λίγο πολύ όλα έχουν, εκτός αν το συνδέσεις πάλι σε κάνα MIDI in μιας κάρτας ήχου. Δεν είναι εντελώς απαραίτητο αυτό, πάντως θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την αγορά μιας τέτοιας κάρτας για καλύτερη ποιότητα ήχου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

 

Οσο αφορά την ποιότητα του κλαβιέ, θα σου πω το εξής: Το κλαβιέ των προσιτών Midi controllers, όχι των εντελώς φτηνών αλλά των προσιτών, είναι παρόμοιο, και πολλές φορές... καλύτερο από τα φτηνά synths/ workstations.  ;D Δηλαδή με 3 κατοστάρικα πάνω κάτω παίζει να πάρεις και καλύτερο κλαβιέ από το να έδινες 1000 ευρώ σε κάποιο workstation. Οπότε γενικά πιστεύω ότι θα είσαι μια χαρά για τα λεφτά σου.

 

Για να πάρεις όμως κάτι πραγματικά καλό θα πρέπει δυστυχώς να τα σκάσεις χοντρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο τα 3 παραπανω ποιο μου προτεινετε?

 

Χωρις να εχω δοκιμασει καποιο,το edirol,αφου θες lead synths και το pitch που εχει βολευει αρκετα(υποκειμενικο).Θα βρεις πιο ευκολα σε προσιτη τιμη μεταχειρισμενου με την υπογραφη roland και οχι του καινουριου "Cakewalk by Roland".

 

Αλλα μου φαινεται λιγο ακυρο να κουβαλησεις 88αρι βαρυ πληκτρο απλα για να το χρησιμοποιεις ως sound library. Πολυ προτιμοτερο το λαπτοπι με την καταλληλη καρτα ηχου και την βιβλιοθηκη της αρεσκειας σου.

Οσο για τον προγραμματισμο του cme,ποσο δυσκολος να ειναι...δεν εχω ακουσει κατι τετοιο για το συγκεκριμενο midi,αλλα φανταζομαι οτι απλα θα εχει τη δικη του φιλοσοφια στο firmware που θα ασχοληθεις λιγο,θα την κατανοησεις και επειτα θα εισαι κομπλε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα και παλι.ναι εννοειται manosx οτι η επομενη μου κινηση ειναι η αγορα μιας καρτας ηχου.καταλαβα τι εννοεις πανω κατω δηλαδη ολα τα ιδια στην τιμη αυτη.σταθη να σου πω πως το σκεφτομαι επειδη δεν εχω στην κατοχη μου ακομη ενα λαπτοπ για τα live θα εχω το 88 να παιζω και απλως οτι εχει να κανει σε hammond παιξιματα και σε lead synths τα τα παιζω απο το midi.εως οτου αποκτησω το λαπτοπ.βρηκα μια αγγελια για το edirol pcr-800 στα 200 euro,μπορειτε να με συμβουψετε στο τι να προσεξω οταν παω να το δω?.απο το Noiz ειναι ι αγγελια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου