Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα σε φλάουτο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω ένα φλάουτο και έχει το εξής πρόβλημα: στο πιο μικρό από τα 3 μέρη στα οποία χωρίζεται (το foot joint όπως λέγεται), όταν πατάω με το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού το ένα από τα δύο διπλά πλήκτρα (αυτά τα οποία πατάς για να παίξεις το ντο χαμηλό), τότε πατιούνται και τα δύο μαζί μέσα, ενώ θα έπρεπε να πατιέται μόνο το ένα.

 

Μήπως ξέρει κανείς πως διορθώνεται αυτό το πρόβλημα;

 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

 

Επισυνάπτω και μια φωτογραφία:

images?q=tbn:ANd9GcSY4Xrdb7gnoZjV92kAlcpQrbU2MUUBdwpz8pX4v4BfLDrfG2RJ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποθέτω πως μιλάς για το δεύτερο κλειδί (το κάτω), το οποίο σου βγάζει την ντο δίεση. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, όταν το πατάς ενεργοποιείται και το πάνω κλειδάκι που σου βγάζει την ντο χαμηλή. Μάλλον σου κολλάει η εσωτερική από κάτω μεμβράνη με την περίμετρο της τρύπας του ντο.

 

Στο δικό μου φλάουτο (δεν ξέρω πώς είναι το δικό σου μιας και έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με την αγορά - το δικό μου το έχω από το... 91), μετά από παίξιμο καμιάς ώρας βάζω τσιγαρόχαρτο (Drum ή οποιοδήποτε άλλο και οποιουδήποτε πάχους), το τοποθετώ στην ένωση της μεμβράνης του κάθε κλειδιού με την μεταλλική διάμετρο της κάθε τρύπας και το ανοιγοκλείνω 6-7 φορές μέχρι το τσιγαρόχαρτο να απορροφήσει την υγρασία. Αυτό σταματάει το κόλλημα που σου περιέγραψα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποθέτω πως μιλάς για το δεύτερο κλειδί (το κάτω), το οποίο σου βγάζει την ντο δίεση. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, όταν το πατάς ενεργοποιείται και το πάνω κλειδάκι που σου βγάζει την ντο χαμηλή.

 

Ακριβώς!!!

 

το πρόβλημα είναι ότι με το που αρχίζω να πατάω το κάτω κλειδί (αυτό που βγάζει την ντο δίεση) αρχίζει να κατεβαίνει ταυτόχρονα και το δεύτερο κλειδί (αυτό του ντο χαμηλό), πριν δηλαδή ακουμπήσουν οι μεμβράνες πάνω στις τρύπες. Δεν μου κολλάνε οι μεμβράνες πάνω στις τρύπες. Όταν αφήνω το κλειδί οι μεμβράνες επανέρχονται στις θέσεις τους. Απλά πατάω το κάτω κλειδί και κατεβαίνει ταυτόχρονα και το πάνω...

 

Επίσης αφού κατέβουν και τα δύο κλειδιά κάτω (ενώ εγώ πατάω μόνο το ένα), αν σηκώσω το τελευταίο πλήκτρο (ώστε να σηκωθεί το δεύτερο κλειδί αυτό του ντο χαμηλό), και το αφήσω ξανά, τότε αυτό πεφτει πάλι κάτω μόνο του.

Άρα δεν είναι ότι κολλάει με το άλλο κλειδί και κατεβαίνει και αυτό κάτω. Φαίνεται επομένως ότι το κλειδί του ντο χαμηλό δεν μπορεί να σταθεί όρθιο από μόνο του

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Καλημέρα

 

Το πρόβλημα στο φλάουτό σου προέρχεται από το ελατήριο που βρίσκεται πίσω από το κλειδί. Είναι ένα λεπτό σύρμα παράλληλο στο σώμα του οργάνου το οποίο δίνει και την 'αντίσταση' στο κλειδί. Στην περίπτωση που περιγράφεις, το ελατήριο είτε έχει απλά βγει από το σημείο που πατάει, είτε έχει σπάσει (πιθανότερη εκδοχή η πρώτη). Γι' αυτό και όταν ανεβάζεις το κλειδί, δεν μένει επάνω.

 

Αν δεις πίσω και αριστερά από το κλειδί του ντο (όπως βλέπεις από μπροστά το κλειδί)  υπάρχει μια μικρή μεταλλική προεξοχή (post) με αυλάκι, πάνω στο οποίο πατάει κανονικά το ελατήριο. Αν έχει βγει το ελατήριο θα είναι μπροστά από το post και το μήκος του θα το προσπερνάει. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το σπρώξεις με μια λαβίδα ή ένα τσιμπιδάκι (με προσοχή και χωρίς πολύ πίεση) λίγο προς τα κάτω και πίσω έτσι ώστε να καθήσει στο πίσω μέρος του post, μέσα στο αυλάκι.

 

Αν το ελατήριο έχει σπάσει δεν θα φτάνει μέχρι το post ή αν έχει βγει από τη θέση του δεν θα έχει καμία αντίσταση όταν το πιέσεις. Σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται αλλαγή.

 

 

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά, το είχα ξεχάσει πως μπορεί να φταίει και το ελασματάκι. Όταν κοιτάξεις τι συμβαίνει ακριβώς, μην ξεχάσεις να λαδώσεις και τις κλειδώσεις (κάνει και ρίμα...)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Επισυνάπτω μια φωτογραφία από το φλάουτό μου για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα:

flute1.jpg

 

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι όταν πατάω το κλειδί 1, πατιέται ταυτόχρονα και το κλειδί 2 και άρα και τα κλειδιά 3 & 4 ως συνέπεια.

 

Από ότι καταλαβαίνω και με βάση αυτά που μου είπες παραπάνω, το πρόβλημα εντοπίζεται στο 3ο ελατήριο. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει.

Το ελατήριο το βλέπω και είναι πάνω στη μικρή μεταλλική προεξοχή που λες, και είναι από την κάτω πλευρά δηλαδή κάτω από το μεταλικό αυλάκι, όπως είναι και τα άλλα δύο. Δηλαδή για να γίνω κατανοητός τα δάχτυλά μου είναι πάνω από το αυλάκι και το ελατήριο 3 από κάτω. Είναι στη σωστή θέση απότι καταλαβαίνω, γιατί καταρχήν είναι και τα άλλα δύο σε αυτή τη θέση, αλλά και όταν προσπάθησα να το βάλω από πάνω από το αυλάκι οι τρύπες έκλεισαν!

 

Απότι καταλαβαίνω εγώ δεν δίνει το 3ο ελατήριο τη σωστή αντίσταση. Όταν πιέζω το ελατήριο 3 προς τα πάνω (προς τα δάχτυλά μου δηλαδή) τότε το κλειδί 2 (άρα και το 4) σηκώνεται.

 

Τι φταίει;

δεν είναι κοντό το ελατήριο γιατί πατάει στο αυλάκι.

Το ελατήριο είναι από τη σωστή μεριά του αυλακιού.

Μάλλον είναι χαλαρό;

τι μπορώ να κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν,

 

επανέρχομαι με νεότερο μήνυμα και έχω ευχάριστα νέα!!!

 

Με το νύχι μου έβγαλα το ελατήριο 3 από το αυλάκι του, το έφερα από πάνω από το αυλάκι, και το πίεσα ακόμα πιο πάνω. Στη συνέχεια το έβαλα πάλι στη θέση του, δηλαδή κάτω από το αυλάκι και το πρόβλημα λύθηκε!!! τώρα φαίνεται με το τέντωμα που του έκανα, δίνει τη σωστή αντίσταση (πίεση θα έλεγα) στο αυλάκι και έτσι όταν πατάω το κλειδί 1 πατιέται φυσικά το κλειδί 3, αλλά τα κλειδιά 2 & 4 μένουν στον αέρα!!! Η δε συμπεριφορά (ανταπόκριση) των κλειδιών 2 & 4 όταν πατάω το κλειδί 2 είναι πολύ ικανοποιητική!!

 

σας ευχαριστώ πολύ για τα παραπάνω, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατον να εστιάσω στο πρόβλημα.

 

Κάτι ακόμα,

τι μπορώ να κάνω για τη συντήρηση του φλάουτού μου; κάποιο καθαρισμό; κάποια υλικά (υγρά κλπ?). Πως να το συντηρήσω;

Το έχω σχεδόν 25 χρόνια, και βασικά το είχα κλειστό στο κουτί του, και τώρα στα γεράματα είπα να το σκαλίσω λίγο!! γιατί είναι ωραίο όργανο το άτιμο!!

 

και πάλι 1000 ευχαριστώ σε bloody_sunday και "Πνοή και Νύξη".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφτο που πρεπει να κανεις ειναι να καθαριζεις με στεγνο πανακι το εσωτερικο του.εαν οι ταπες του κολλανε θα μπορουσες με τσιγαροχαρτο,βαζοντας το κατω απο το κλειδι που κολλαει πατωντας ελαφρα να απομακρυνεις τυχον βρωμια.αυτο που θα ηταν καλο να κανεις ειναι γενικο σερβις.θα δεις ααααλλο οργανο.το δικο μου ειναι 21 χρονων,οταν χρειαζεται παει αμεσως στο σερβις για γενικο συμμαζεμα.αυτα που κανω μονος μου ειναι τα παραπανω,καθως και η συντηρηση της ξυλινης κεφαλης που χρησιμοποιω αμυγδαλελαιο καθε 3 μηνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να μου πεις σε τι θα δω διαφορά αν του κάνω μια γενική συντήρηση;

Δεν έχει κάποιο πρόβλημα το φλάουτό μου, αλλά έχω πάρα πολλά χρόνια να το χρησιμοποιήσω (πάνω από 25!!) και σκέφτηκα να το ξαναπιάσω τώρα. Μια χαρά παίζει, αλλά θα ήθελα να μου πεις σε τι θα δω διαφορά με μια γενική συντήρηση.

 

επίσης πόσο μπορεί να κοστίσει η γενική συντήρηση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα δεις μεγαλη διαφορα στο παιξιμο σου,εγγυημενα.καλυτερα να επικοινωνησεις με καποιο τμημα επισκευης πνευστων.δεν μπορω να προτεινω για ευνοητους λογους.εγω εχω δικο μου ανθρωπο στο βολο που μενω που του ζηταω ακριβως τι θελω και τι να κανει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου