Προς το περιεχόμενο

Yamaha Cs6x και κλαβιέ, απορία!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω ψάχνω ξαναψάχνω μα δεν βρίσκω που βρίσκεται. Έχω ξεφυλλίσει το μάνουαλ μα δεν βρήκα τίποτα. Υπάρχει η δυνατότητα στο συγκεκριμένο όργανο να αλλάξουμε την δυναμική ανταπόκριση του κλαβιέ ανάλογα το πόσο δυνατά το παίζουμε; Ή θα πρέπει να πειράξουμε τον κάθε ήχο ξεχωριστά για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Π.χ. τα περισσότερα (ίσως) πλήκτρα έχουν μία ρύθμιση η οποία αλλάζει την ανταπόκριση και σε κάποια ονομάζεται touch sensitivity και έχει 3 ή περισσότερες επιλογές, soft-medium-medium hard- hard κ.λ.π.

Εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα πού βρίσκονται οι ρυθμίσεις και δεν τις βλέπω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε οσα πληκτρα εχω δει,αυτο που λες αναφερεται ως velocity curve.Δηλαδη η καμπυλη που περιγραφει την ευαισθησια σε σχεση με τη δυναμη που πατας. Μπορεις να το ρυθμισεις και στο τελευταιο midi keyboard, μπορουσα να το ρυθμισω και σε ενα yamaha psr-340 που ειχα πιτσιρικας, δεν μπορει να μην γινεται σε αυτο το synth. Αν οντως δεν υπαρχει κατι στο manual,ολο και καποιος θα το γνωριζει απο εδω ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να επηρεάσεις το velocity εννοείς ; Στο σύνολο του οργάνου;

Στο εγχειρίδιο του editor, μπορείς να το επεξεργαστείς ξεχωριστά σε κάθε element σε sigle ή performance mode.

 

http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/emi/english/synth/CS6xVoiceEditorE.pdf

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναί, να αλλάξει το velocity στο σύνολο του οργάνου, όχι σε κάποιον ήχο συγκεκριμένα, για μεμονωμένους ήχους το ξέρω ότι γίνεται, αυτό που ψάχνω είναι για το κλαβιέ καθεαυτό. Π.χ. μιας που αναφέρθηκε ο Στάθης στα psr, στα psr υπάρχουν σε γενικές ρυθμίσεις τους να αλλάξεις αυτό το πράγμα και ας πούμε είναι default στο normal και εσύ παίζεις πάντα με δύναμη στα δάκτυλα επειδή έτσι συνήθισες και θέλεις να το κάνεις να ακούγεται όχι τόσο δυνατά άσχετα του τί παίζεις, το βάζεις στο hard και έτσι διορθώνεται το θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου