Προς το περιεχόμενο

perfect pitch και ταλαντώσεις σε αργές συχνότητες.


Insectius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Για το αν έχει διαβάθμιση το absolute pitch προτείνω το εξής : ο κάθε κιθαρίστας μάλλον αναγνωρίζει τις ανοιχτές χορδές από την κιθάρα του, όχι όμως τις ίδιες ακριβώς νότες παιγμένες από άλλο όργανο. Γιατί γίνεται αυτό?

 

θα υποθέσω ότι είναι διότι ξέρουμε "περίπου " πως θα ακουστεί οπότε αν σου παίξουν μια πολύ μπάσα νότα και σου πουν ότι είναι ανοιχτή της κιθάρας ....ε τότε θα πεις Ε

...ε τις άλλες τις βγάζεις με ρέλλατιβε....

 

άλλωστε είναι κουρδισμένη σε 4τες (και μια ευχάριστη 3τη)  ...το πότε θα κάνει ξαστεριά να θυμάσαι....τις βρήκες

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εγώ νομίζω οτι αν κρατήσουμε ένα επίπεδο στο ποιοί είναι οι διάφοροι που λένε τα διάφορα, μπορούμε να καταλήξουμε σε μια μέθοδο που θα έχει ένα αποτέλεσμα. Φαντάζομαι οτι το δύσκολο είναι να βρεις "μαθητευόμενους" που θα έχουν τη διάθεση (κίνητρο) να εκπαιδευτούν αρκετά για να το κατακτήσουν.

 

Και φυσικά διαφωνώ σε όλους τους τομείς με το "ή το έχεις ή δεν το έχεις", είναι πολύ παλαιάς κοπής και μου θυμίζει λίγο το gattaca.

 

Για το αν έχει διαβάθμιση το absolute pitch προτείνω το εξής : ο κάθε κιθαρίστας μάλλον αναγνωρίζει τις ανοιχτές χορδές από την κιθάρα του, όχι όμως τις ίδιες ακριβώς νότες παιγμένες από άλλο όργανο. Γιατί γίνεται αυτό?

 

Ρε φιλαρακι ασε τις γενικολογιες και πες μας την μεθοδο(οχι του στυλ: φανταζομαι οτι μπορουμε να καταληξουμε καπου...).Ο Mr Dr whatever Letivin εχει κατι να μας πει επαυτου?Εγω δεν εχω ακουσει πουθενα μεθοδολογια που να εχει αποτελεσμα για perfect pitch..θεωριες επι θεωριων απειρες(βλεπε πχ την μεθοδο του David Lucas Burge που την πουλαει κιολας).....μην μας τρελλαινεις ομως με οτι δεν μπορουν να βρεθουν ατομα "μαθητευομενοι" με τη διαθεση να το κατακτησουν.

 

Στο perfect pitch δεν κανεις μαντεψιες,ξερεις.Οπως και δεν κανεις μαντεψια στο να αναγνωριζεις το κοκκινο χρωμα απο το πρασινο.Το ξερεις αμεσα.Εξου και perfect η absolute....ο μονος τροπος που εχει βρεθει να εχει αποτελεσματα ειναι να διδασκεται εντατικα ear training απο πολυ μικρη ηλικια με την μορφή παιχνιδιου αλλα  ακομα και τοτε μονο ελαχιστα ποιο αυξημενες πιθανοτητες επιτυχιας εχεις σε αντιθεση με τις σχεδον μηδενικες αργοτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε φιλαρακι ασε τις γενικολογιες και πες μας την μεθοδο

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

 

   1/2 κιλό ελαιόλαδο

   1/2 κιλό καλαμποκέλαιο

   250γρ πορτοκαλάδα

   2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

   1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

   1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο

   2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

   4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

   1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

   500γρ ζάχαρη

   2 κιλά αλεύρι

 

Για το σιρόπι:

 

   1 κιλό μέλι

   1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη

   1 ποτήρι νερό

 

Για το γαρνίρισμα:

 

   500γρ καρύδια

 

 

Πώς το κάνουμε:

 

   Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λέκάνη και τα ζυμώνουμε

   Πλάθουμε τα μελομακάρονα

   Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά

   Ετοιμάζουμε το σιρόπι

   Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε

   Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!!

 

http://www.sintagespareas.gr/sintages/apithana-melomakarona.html#ixzz2lqea40vb

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Τι χρειαζόμαστε:

 

    1/2 κιλό ελαιόλαδο

    1/2 κιλό καλαμποκέλαιο

    250γρ πορτοκαλάδα

    2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

    1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

    1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο

    2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

    4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

    1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

    500γρ ζάχαρη

    2 κιλά αλεύρι

 

Για το σιρόπι:

 

    1 κιλό μέλι

    1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη

    1 ποτήρι νερό

 

Για το γαρνίρισμα:

 

    500γρ καρύδια

 

 

Πώς το κάνουμε:

 

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λέκάνη και τα ζυμώνουμε

    Πλάθουμε τα μελομακάρονα

    Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι

    Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε

    Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!!

 

http://www.sintagespareas.gr/sintages/apithana-melomakarona.html#ixzz2lqea40vb

 

 

 

 

Αυτη ειναι για να μαθεις sweep picking.... για perfect pitch σου ζητησα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου