Προς το περιεχόμενο

Κιθάρα Gibson Les Paul Studio: Ξεκουρδίζεται η χορδή "Σολ"! Βοήθει


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ξεκούρδισμα πάντα φτάνει μέχρι το πολύ ένα ημιτόνιο κάτω.

 

Οταν λες προς τα κατω εννοεις οτι χαλαρωνει η χορδη; Γινεται δηλαδη φα#;

 

Ρωταω γιατι απο την εμπειρια μου μεχρι στιγμης, τα οποια θεματα με το nut κανουν τις χορδες να γινονται sharp και οχι το αντιθετο. Ας μας το επιβεβαιωσει και καποιος πιο εμπειρος αυτο.

 

Αν ισχυει, τοτε το θεμα σου εντοπιζεται πιθανοτατα στον τροπο που περνας τις χορδες στα κλειδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Σολ είναι η πιο προβληματική σε όλα τα όργανα με plain G γιατί είναι η χορδή με τη μεγαλύτερη διάμετρο plain steel. (oι πυρήνες των wound χορδών είναι λεπτότεροι από τη σολ, πάντα). Οπότε όσο μεγαλύτερη μάζα steel τεντώνεται και εκτονώνεται, τόσο πιο επιρρεπής είναι στο να μην επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.

 

Εάν οι χορδές σου είναι περασμένες ΣΩΣΤΑ, το πρόβλημά σου είναι είτε στο NUT, είτε στο bridge(με το πρώτο να είναι πιο πιθανή αιτία). Προτού λοιπόν αρχίσεις να ξοδεύεις 50ευρα για καινούριο, κάνε το εξής:

Πάρε ένα μικρό κομμάτι wet or dry ντουκόχαρτο (Νο 400 με 600), δίπλωσέ το στη μέση και κρατώντας τις δύο άκρες, πέρασέ το μερικές φορές από το NUT slot, με μια ελαφριά κλίση προς το headstock. Aν θέλεις κάνεις το ίδιο και στο αντίστοιχο saddle στη γέφυρα.

 

Κούρδισε, δοκίμασε, κι αν εξακολουθεί να ξεκουρδίζει, αφού έχεις κάνει καλό 'στρετσάρισμα' στη χορδή, επανέλαβε τη διαδικασία διπλώνοντας το γυαλόχαρτο σε άλλο σημείο. Pίξε και λίγο μολυβάκι.

 

 

σ ευχαριστω για τη συμβουλη και τον χρονο σου !

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου