Προς το περιεχόμενο

Το κομμάτι ''κουνάει'' τι κάνω ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, έχω μία απορία και θέλω την γνώμη όσων έχουνε ασχοληθεί, έχουνε εμπειρία, και έχουνε να μου προτείνουνε κάτι.

 

Αυτήν την περίοδο μιξάρω ένα κομμάτι που υπάρχουνε κάποια σημεία που κουνάει πολύ άσχημα, δηλαδή, κάποια σκασίματα, κάποιες μπότες, κάποια snare φέυγουνε. Βέβαια, είναι απο αυτό που λένε ότι πολλοί θα το ακούσουνε λίγοι θα το καταλάβουνε, αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να διορθωθεί. Τις κιθάρες δεν με παίρνει να τις αλλάξω, δεν ξέρω κάν, αν το quantize μπορεί να κάνει κάτι, δεν ξέρω κατα πόσο μπορούνε να βρεθούνε τα hitpoints πάνω σε ένα ρυθμικό αργού tempo riff. Επομένως, έχει γίνει μία βελτίωση με το να γίνει editing στα τύμπανα, ένα ένα το χτύπημα, είτε αυτό είναι μπότα είτε είναι snare, λίγα ms πίσω ή μπροστά.. Το πόσο χρονοβόρο είναι αυτό, είναι άλλη ιστοριά, το πρόβλημα μου όμως είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση χάνω τα overhead και φυσικά και το κανάλι του ride και hihat- δυστύχως δεν γίνεται να μετακινηθεί η μπότα και το Ηihat να είναι αλλού, πρέπει να κουνηθεί και αυτό... Τα overhead βγαίνουνε άχρηστα..

 

Με λίγα λόγια, υπάρχει περίπτωση κιθάρες, μπάσο και τύμπανα. να γίνουνε quantize όλα μαζί σε κάποια σημεία του κομματιού ; Πόσο εύκολο είναι ; Και τι αποτέλεσμα θα έχει ; Επίσης, άμα διορθωθούν τα εκτός χρόνου snare, μπότες, και ας πούμε ότι κάνω το ίδιο και για το Hihat και ride, ύπαρχει περίπτωση να φτιάξω ένα group και να γίνει αυτό με τα κατάλληλα FX ένα κανάλι overhead ; Δηλαδή, θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα καναλι overhead και να έχω ένα καλό αποτέλεσμα; Να κουνήσω μονάχα τα λάθος σημεία και στα overhead είναι σχεδόν αδύνατο.

 

Τι είναι πιο εύκολο και τι μπορεί να γίνει εν τέλει..

 

Ευχαριστω,

 

Mark

οὐαὶ τοῖς ἡττημένοις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με προσεκτικό time stretching πριν και μετά (μακραίνεις το ένα, κονταίνεις το άλλο και ανάποδα ανάλογα την περίπτωση) δεν γίνεται τίποτα?

 

disclaimer : δεν το χω δοκιμάσει , αλλά είπα να ρίξω μια ιδέα ;D

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γραμμένο με μετρονόμο; Κουνάνε μόνο τα τύμπανα ή αλλού τα τύμπανα, αλλού άλλα όργανα;

Μπορείς να κάνεις διορθώσεις αλλά αναλόγως με τα ...μποφόρ, ίσως χρειαστεί πολλή δουλειά. Αν πρέπει να κάνεις editing στα τύμπανα, θα πρέπει να πειράξεις όλα τρακς (και τα ΟΗ).

Παίζει να ξαναγραφτούν καλύτερα τα προβληματικά όργανα/σημεία; Να λουπάρεις τα καλά σημεία;      

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με Logic Flex time, δοκίμασες;

 

Δοκίμασε, και θα δείς!!  ;D

 

 

Σοβαρα, τώρα, το  Logic 9 στα Mac κανει θαυματα με το time flex...Από την άλλη υπαρχουν και αλλά προγράμματα που μπορουν να σε βοηθήσουν σε PC.

(ΠΧ το Recycle της Steinberg)

 

 

(Τουλάχιστον πες μας σε Τι δουλεύεις) ;)

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ, για τις απαντήσεις σας !

 

Το time streching δεν το σκέφτηκα καθόλου, θα το πρόσπαθήσω, αλλά πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός γιατί πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο χρονικά,σε όλα τα καναλιά.. Ναι, έχει γραφτεί με μετρονόμο πριν 17 χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι είχανε γίνει λάθη και είχε πέσει πολύ μπάλωμα..στην μπομπίνα, επομένως, κάποια σημεία δεν κάθονται καλα.

 

Νομίζω ότι πρέπει να γίνει editing όπως λες, σε ΟΛΑ τα κανάλια των τυμπάνων, αν και με προβληματίζει το editing στα overhead -με μετρονόμο την κιθάρα..και ας φέυγει απο τον μετρονόμο, δεν θα ακούγεται άσχημα εφόσον πατάνε καλά τα τύμπανα -γιατί είναι πιο εύκολο να μετακινηθεί ένα snare envelope απο ένα στακάτο riff που δεν ξέρεις που τελειώνει που άρχίζει.

  Να loop-άρω τα καλά σημεία, είναι μια λύση, αλλά φοβάμαι ότι αυτό θα μου δημιουργήσει άλλα προβλήματα.. Δηλάδη, φαντάσου, ένα riff 8/4 στακάτης metal κιθάρας, με ένα tempo 4/4 και ένα μελωδικό solo να ακουλουθεί. Αντε και βρίσκω ένα σημείο με την κιθάρα και τα τύμπανα που δεν κουνάνε,και το βάζω αλλού, το solo όμως θα πέσει έξω, γιατί γράφτηκε πάνω στo ήδη ''κουνηστό'' tempo. Δράμα η κατάσταση, νομίζω η καλύτερη λύση είναι να μετακινηθούν, όλα τα λάθος χτυπήματα στα τύμπανα, και μιλάμε για 11 λεπτά κομμάτι..Να ξανα γραφτούνε λιγάκι δύσκολο, θα ήτανε λιγότερο ουτοπικό, να προγραμματίσω καινούργια τύμπανα με κανένα addictive, αλλά υπάρχουν ήδη έτοιμα αλλα δύο κομματια απο το ίδιο demo.

 

Ευχαριστώ παιδιά, θα ξεκινήσω με μολυβάκι τα κουνήματα, με μετρονόμο την κιθάρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση.. Αλλά, όπως είπα, με προβληματίζει το editing στα overhead..

 

Με cubase δουλευω, Θα κατεβάσω το recycle, δεν το ξέρω !

 

Ευχαριστώ παιδια !

 

Υ.Γ. Συμβουλές συνεχίζω και δέχομαι, φυσικά.

 

Mark,

οὐαὶ τοῖς ἡττημένοις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου