Προς το περιεχόμενο

Ζητούνται πληροφορίες για το Aftertouch!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποιός μπορεί με απλά λόγια να μας εξηγήσει τις διαφορές ανάμεσα στα mono-poly και channel aftertouch; Επίσης σε παικτικό επίπεδο τί ακούμε όταν παίζουμε κάποιο από αυτά τα aftertouch;

Και κάτι λίγο άσχετο. Θα ανοίγατε τα πλήκτρα σας μέσα στη μεσημεριάτικη ζέστη του καλοκαιριού για να παίξετε σε ένα χώρο που δεν υπάρχει κλιματιστικό ή θα φοβόσασταν λόγω ζέστης μην καεί κάποιο εξάρτημα και θα το αφήνατε για απογευματινές ώρες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mono και Channel Aftertouch ειναι το ιδιο πραγμα. Εκει το aftertouch επηρεαζει ολες τις νοτες που πατας το ιδιο. Το Poly Aftertouch, το οποιο σπανια βλεπουμε σε καποιο synth, επηρεαζει καθε νοτα ξεχωριστα. Για παραδειγμα, αν πατησεις μια συγχορδια τεσσαρων νοτων και πιεσεις την τριτη νοτα, μονο αυτη η νοτα θα επηρεαστει απο την παραμετρο που εχεις αναθεσει στο aftertouch. Κλασσικο synth με Poly Aftertouch ηταν το Yamaha CS80. Πολυ "προχω" χαρακτηριστικο αν σκεφτεις για ποια χρονολογια μιλαμε.

 

Οσο για τη ζεστη και τα synths, μη τα φοβασαι. Δεν εχουν προβλημα. Ποιο πολυ να ανησυχεις για τo PC σου το οποιο οντως δεν τα παει καλα με τη ζεστη.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο θέμα της θερμοκρασίας είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο τα ηλεκτρονικά τους να δουλεύουν από -5 εως 40οC από εκεί και πέρα σαφώς θα υπάρχουν παρενέργειες αλλά δεν θα σε καλύψει καμία εγγύηση όπως επίσης δεν προτείνεται η λειτουργία σε μέρη με δόνηση, υπερβολική σκόνη και χρήση κάτω από το φως του ήλιου (μπορεί να λιώσουν τα πλαστικά).

 

Τα γράφει σε όλα τα manual workstation/synth στη αρχή εάν διαβάσεις.

 

Κατά τα άλλα λογικό είναι στους 0οC να μην ανταποκρίνεται καλά η οθόνη αφής πχ ή στους 39 να μαλακώσουν κάποια πλαστικά μέρη ή κουμπιά, faders και να κουνιούνται.

 

Ζημιά μπορείς να πάθεις στα ηλεκτρονικά από απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, αυτό να προσέχεις πάντα (condensation) να αφήνεις κάποιες ώρες το όργανο στον χώρο να εναρμονιστεί στη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

πχ εάν το βγάλεις από ένα δωμάτιο με air condition στους 22oC και το βάλεις μεσημεριάτικα στο πορτμπαγκάζ στους 50oC μπορεί να μην ανάβει, να κολλάει κτλ

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Επισεις να προσεχεις τις οθονες αν ειναι επιπεδες και πεφτει πανω ο ηλιος πιθανων να παρουσιασουν προβλημα.. επισεις καποια synth εχουν μεσα μια μπαταριουλα πλακε (σαν ρολογιου) η οποια με πολυ ωρα σε υψηλες θερμοκρασιες κλαταρει αλλα σε φαση που το χεις αφησει καμια βδομαδα σε πορτπαγκαζ να ψηνεται στον ηλιο.. σε live κατασταση δεν εχει θεμα γιατι ψιλοαεριζεται..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου