Προς το περιεχόμενο

Αγορά πεταλίερας-πολυεφφέ ή πεταλάκια κ' ενισχυτή?


darkRich

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σκέψου αυτό, που τα κάνει - ταυτόχρονα - όλα όσα θέλεις:

http://www.thomann.de/gr/blackstar_id60_tvp.htm

http://www.thomann.de/gr/blackstar_foot_controller_fs_10.htm

 

Σοβαρή εταιρεία (όσα πετάλια και ενισχυτές της είχα ήταν εξαιρετικά), πολλά ηχοχρώματα για κάθε στυλ, πολλά εφέ, με δική του πεταλιέρα, αλλά και σε λογική τιμή για όσα συνδυάζει και την ποιότητα του.

 

Για πολλά χρόνια θα σε καλύψει....

Hot Dog .......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την boss gt10 θα την αγοράσω από φίλο σε καλή τιμή, οπότε μου φαίνεται "έξυπνη αγορά".

Και για να εξηγηθώ καλύτερα ο kkmspm μάλλον κατάλαβε πως σκέφτομαι..τελικός σκοπός μου είναι η boss gt10  να είναι "τα πεταλάκια μου" σε ενισχυτή που θα αγοράσω αργότερα..αλλά λόγω συμβουλής από φίλο όπως προείπα, μου έδωσε να καταλάβω οτί με την boss θα βγώ για Live και ο ήχος μου θα είναι μάπα..

βέβαια αν τα αντιστοιχήσουμε

stomp 4 ή 5 κομμάτια = 200-300€

boss gt10 = ή > 200€ με + τους περισσότερους ήχους

 

Τη επιλογή σου stamkosk ομολογώ δεν την σκέφτηκα κυρίως γτ ακούω οτί οι λαμπάτοι ενισχυτές είναι καλύτεροι... θα το ψάξω λίγο ακόμα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και απο μένα,

αν δεν έχεις καθόλου επαφή με τα εφέ ξεκίνα καλύτερα με μια πεταλιέρα να μπείς στο κλίμα του τι κάνει το καθένα, τι συνδυασμοί σ'αρέσουν κτλ.

Αν ξέρεις πάνω κάτω τι σ'αρέσει προσωπικά θα πήγαινα σε πετάλια.

Btw το ποσό που ανέφερες είναι σχετικό.Μπορεί να πάρεις εφέ που σ'αρέσει με 30 ή με 300+ ευρώ το καθένα.Εξαρτάται το γούστο σου και το τι ταβάνι θα βάλεις στο budget.

Ένας ενισχυτής καλός θα χρειαστεί κάποια στιγμή όπως και να έχει για να έχεις καλό ήχο, καθώς είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αλυσίδας σου (ειδικά αν ο εξοπλισμός προορίζεται για να μεταφέρεται σε πρόβες και live).

Προσωπική συμβουλή είναι να βγείς για δοκιμές να δείς τι σου κάθεται στο αυτί.Παίξε αρκετά με τη boss του φίλου σου και μετά κάνε μια βόλτα (ή πολλές  ;D) και άκου αντίστοιχα πετάλια.

Υ.Σ. ''έξυπνη αγορά'' θεωρώ πως είναι να πάρεις αυτό που καλύπτει καλύτερα τις απαιτήσεις/ανάγκες σου και όχι ο,τι είναι φθηνότερο ή σε προσφορά που σε λίγο χρόνο μπορεί να μη σου κάτσει και να το αλλάξεις.Αν βρείς αυτό που θές σε καλή τιμή τότε έχεις το ιδανικό deal.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αλήθεια είναι πως το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να καταλήξεις ΚΑΙ με πεταλιέρα ΚΑΙ με πεταλάκια ΚΑΙ με ενισχυτή. Προφανώς, το guitar rig σου έχει μάθει σε κάποιο βαθμό τι κάνει το κάθε πετάλι. Πόσα εφέ χρειάζεσαι πραγματικά? Θες να κουμπώνεις την πεταλιέρα στον ενισχυτή και να έχεις κάθε φορά τον ήχο σου χωρίς αλλαγές? Δυστυχώς δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα... Στα αυτιά μου το "βάζω καρφί την πεταλιέρα στο καθαρό" ποτέ δεν ακούστηκε ωραίο. Ειδικά για metal. Πάντα έχανα το bottom end( εποχή gt6 βέβαια...). Μιλάω πάντα για χρήση του amp modelling, αλλιώς κάνεις το 4 cable method και είσαι θεός. Πεταλιέρα σε τελικό είναι OK, όπως και σε PA. Ψάξε να δεις αν η gt10 κάνει για αυτό που θέλεις. Νομίζω πως υστερεί στον σκληρό ήχο σε σχέση με Line6 και Digitech. Ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν, οι αγγελίες είναι γεμάτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω στο μυαλό το boss gt-10 και αργότερα ενισχυτή κεφαλή λάμπα.

Αλλά σε συζήτηση που είχα με φίλο μου είπε οτί ο ήχος μου δεν θα είναι ποιοτικός με τα ψηφιακά εφέ του boss και να προσανατολιστώ σε ενισχυτή κυρίως και ίσως κανένα πεταλάκι αργότερα..

Τυχόν γνώμες θα εκτιμηθούν δεόντως καθώς είμαι πολύ κοντά στην αγορά του gt10 και έχω γεμίσει αμφιβολίες για την επιλογή μου...

 

Έχω τελείως διαφορετική άποψη και θα στην πω γιατί αρκετά παλιότερα βρέθηκα στη θέση σου. Βτw έχω κάμποσα χρόνια τη gt-8.

 

Ο φίλος σου καλά σου είπε να πάρεις ενισχυτή. Βέβαια αυτό που λένε αρκετοί για τον ψηφιακό χαρακτήρα των boss ή για τις πεταλιέρες γενικά ότι δεν είναι ποιοτικός κλπ κλπ είναι λίγο (έως πολύ) μπούρδες. Μια χαρά είναι ο ήχος αρκεί να ξέρεις να τον βγάλεις για να γίνει όμως αυτό χρειάζεσαι αρχικά έναν καλό λαμπάτο ενισχυτή και λέω λαμπάτο γιατί αν πράγματι θέλεις να έχεις πεταλιέρα και πάρεις εναν τρανζίστορ, είναι πραγματικά απίθανο να βγάλεις έναν ήχο που να σε καλύπτει και που δε θα ψάχνεις κάθε 5 λεπτά να τον αλλάζεις. Αργότερα, αν δεις ότι χρειάζεσαι την πεταλιέρα θα το καταλάβεις μόνος σου και θα την πάρεις αλλά τώρα προέχει ο ενισχυτής. Είναι ανορθόδοξο να πάρεις πρώτα πεταλιέρα και μετά να πάρεις ενισχυτή τουλάχιστον με τη μικρή εμπειρία που διαθέτεις. Για να στο πω με άλλα λόγια η πιο σωστή ερώτηση θα ήταν πεταλιέρα ή πεταλάκια; Όχι πεταλιέρα ή ενισχυτή. Στη δική μου σκέψη (πάντα) είναι σα να ψάχνεις κάρτα γραφικών χωρίς να έχεις μόνιτορ.  

 

Βρες λοιπόν έναν ενισχυτή που να σε καλύπτει και άσε τη Gt-10 σε αυτήν τη φάση, σε όσο καλή τιμή και να τη βρίσκεις.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ συμφωνώ με τη άποψη πρώτα ενισχυτή που να σου αρέσει και μετά τα υπόλοιπα.

Τώρα αν θα είναι λαμπάτος ή solid-state εξαρτάται από τον ήχο που βγάζει και αν σου αρέσει ανεξάρτητα από την τεχνολογία του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μουσικη που θα παιζεις τι ειδος ειναι? βασιζεται περισσοτερο στα εφε η στα drive? χαλαρο crunch και κατι η βρωμικο metal distortion? αν δεν εχεις ασχοληθει ποτε με πεταλιερες η gt-10 θα σου παρει καμποσο εως πολυ χρονο για να τη μαθεις και να βγαλεις καλο ηχο. Στο guitar rig σου αρεσε ο ηχος που εβγαζες και αν ναι τι χρησιμοποιουσες?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά..την ερώτηση αυτή ήθελα να κάνω, πολυεφφέ ή πεταλάκια (όπως στον τίτλο)

απλά ανάφερα ενισχυτής για να δέσω την αλυσίδα...λάθος διατύπωσα την ερώτηση.

Μουσική κυρίως παίζω κλασικό ροκ και heavy metal και για να γίνω συγκεκριμένος συγκροτήματα όπως maiden metallica megadeth..  

Στο rig χρησιμοποιούσα το God's love..ful dist  με reverb & delay

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν με ρωτούσες ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα σ αυτό το φόρουμ πιθανότατα θα σου απαντούσα πως είναι ότι αυτό που λέμε "ηλεκτρική κιθάρα" δεν είναι αυτό

classic%20guitars%20gibson%20les%20paul%20goldtop.jpg

 

αλλά αυτό

 

IMG_2300.jpg

 

;D

 

Ότι δηλαδή ο ενισχυτής είναι ουσιαστικά κομμάτι του οργάνου, ένα αναποσπαστο κομματι της αλυσιδας. Γι αυτό θα σου προτείνω κι εγώ να πάρεις πρώτα ενισχυτή.

 

κατα την άποψη μου λοιπόν η καλύτερη λύση (με γνώμονα την τσέπη πάντα) θα ήταν κάτι σαν αυτό που πρότεινε ο stamkosk. ένας ενισχυτής για να μάθεις, να γνωρίσεις ήχους, να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει, και να διαμορφώσεις τον δικό σου ήχο και τη δική σου αλυσίδα εφε. Έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα που θα αποζητάς καλύτερο ήχο να ξέρεις ήδη τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει.

 

EDIT:

ΥΓ οι φωτογραφίες είναι τυχαίες ντε μη βαράτε

Music is what feelings sound like

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου