Προς το περιεχόμενο

Language Blues


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Superfunk, να στο πω για...358η φορα: σταματα να αλλαζεις τα ποστ σου γιατι μας αναγκαζεις να ξαναγραφουμε απ'την αρχη τις απαντησεις μας συμφωνα με τις προσθαφαιρεσεις που κανεις, και μας κουραζεις.

 

Τωρα, το να αρχιζουμε μια ηλιθια συζητηση εν ετει 2014μχ για το τι ειναι η Ελληνικη γλωσσα, τι η Αγγλικη και η Τουρκικη, ε οχι δεν θα το κανουμε. Ειναι το ιδιο ηλιθιο με το να αρχισουμε συζητηση με το ερωτημα αν ο Παρθενωνας ειναι στην Αθηνα ή στο Λονδινο.

 

Ας συμφωνησουμε λοιπον οτι οντως δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε, γιατι η εμπαθεια σου για οτιδηποτε Ελληνικο και οι ανακριβειες που γραφεις εχουν γινει ανεκδοτο πλεον. Αντε και good morning, που λενε και οι φιλοι μας οι Αγγλοι. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 86
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

@Dvat

 

ότι άνθρωποι που αντιδρούν σε οτιδήποτε φιλελληνικό

 

δεν υπαρχει μεγαλυτερη αποδειξη απο τη ΛΕΞΗ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ" για την ΨΩΝΑΡΑ του συγχρονου Ελληνα... ;D

 

Δεν εχω ακουσει κανεναν Αμερικανο να μιλαει για φιλοαμερικανους,κανεναν Γαλλο για φιλοαγγλους και κανεναν Κινεζο για ..φιλοκινεζους.... ;D ;D ;D

 

Ήταν απλά άτοπο να μπλέκεις τα τουρκικά δάνεια στην κουβέντα...

 

μαλλον ΕΣΥ δεν διαβαζεις προσεκτικα....ηθελα να τονισω οτι ΚΑΘΕ γλωσσα στον πλανητη ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ λεξεις απο ΑΛΛΕΣ γλωσσες και αυτες οι λεξεις ειναι πλεον ΜΕΡΟΣ της γλωσσας αυτης (υπαρχουν δηλαδη στα ΛΕΞΙΚΑ της γλωσσας αυτης)

 

αρα ο "πλουτος" (ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΟΣ ορισμος οπως και η ΦΤΩΧΕΙΑ για μια γλωσσα) μιας γλωσσας σε ΑΡΙΘΜΟ ΛΕΞΕΩΝ αυξανει με ΚΑΘΕ λεξη που ενσωματωνει απο ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και αν προερχεται αυτη.

 

@ Waterfall

 

Καταλαβαινεις οτι με καποιον σαν και εσενα που θεωρει τον..Τσελεμεντε.....την επιτομη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κουζινας... ;D..δεν μπορω να κανω συζητηση επι...εθνικιστικου περιεχομενου... ;D

 

δεν αλλαξα κανενα ποστ,απλα συμπληρωσα καποια πραγματα για να γινω κατανοητος ακομα και απο....καποιους σαν και εσενα...που αλλα γραφω και αλλα καταλαβαινουν (η μαλλον θεωρουν οτι καταλαβαινουν) ;D

 

και οι ανακριβειες που γραφεις

 

ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θεωρω τον Τσελεμεντε την επιτομη της Ελληνικης κουζινας, αυτα ειναι ακυρα δικα σου συμπερασματα. Φαινεται τελικα οτι Ελληνικα esy den katalabainei kardia mou, e? ;D

Ελα, πες μας τωρα και το οτι οι Ρωμαιοι μας εμαθαν τις τεχνες και τα γραμματα και την μαγειρικη για να κλεισουμε με επιτυχια αυτη την παρενθεση. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να παρεις τους...Βουσμανους και να τους μαθεις να μαγειρευουν ολα τα φαγητα που υπαρχουν στο βιβλιο του Νικου Τσελεμεντε, δεν σημαινει οτι η (ανυπαρκτη) Βουσμανικη κουζινα γινεται ξαφνικα εφαμιλλη ή πιο πλουσια απο την Ελληνικη.

 

Ξεκινα ΤΩΡΑ μαθηματα ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ..ποτε δεν ειβναι αργα για να μαθεις... ;D

 

Εκτος και αν εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ απο μαγειρικη,οποτε δικαιολογεισαι.. ;D

 

Ο Τσελεμεντες (αριστος μαγειρας) απλα ηθελε να "απαλλαξει" την "ελληνικη" κουζινα απο της ρωμαϊκες και κυριως (οπως ειναι και λογικο) οθωμανικες επιρροες της και να την κανει "ευρωπαϊκη και πολιτισμενη"

 

Η "ελληνικη" κουζινα δεν ειναι τιποτα αλλο απο την τυπικη μεσογειακη κουζινα που ΟΛΟΙ οι λαοι της Μεσογειου που καποτε ανηκαν στην οθωμανικη αυτοκρατορια εχουν με μικρες παραλαγες....απλα ειμαστε ΟΝΤΩΣ μαγκες και την εχουμε προμοταρει ΠΟΛΥ καλα (και μπραβο μας) σαν κατι ΜΟΝΑΔΙΚΟ .

 

http://greekfood.about.com/od/discovergreekfood/a/tselementes.htm

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι αυτο ειναι πολυ φτωχη Zuperfunk, το γιατι μολις το εγραψες. Γιατι εχει "δανειστει"/ενσωματωσει λεξεις απο...500 χωρες του πλανητη. Αυτο φυσικα και δεν κανει την Αγγλικη γλωσσα πιο πλουσια, γιατι αν αφαιρεσεις τα "δανεια" οι τυποι θα μιλανε με...νοηματα. ;D

 

Μη λεμε οτι θεμε 8). Το να παρεις τους...Βουσμανους και να τους μαθεις να μαγειρευουν ολα τα φαγητα που υπαρχουν στο βιβλιο του Νικου Τσελεμεντε, δεν σημαινει οτι η (ανυπαρκτη) Βουσμανικη κουζινα γινεται ξαφνικα εφαμιλλη ή πιο πλουσια απο την Ελληνικη. rrr.gif

ποιος μιλαει τωρα ομως?  εγω σου λεω οτι ‘’εσυ’’ και ο καθε εσυ, δεν εχεις δανειστει απλα πολλες  λεξεις απο αλλες γλωσσες οπως οι εγγλεζοι… αλλα ολοκληρη η γλωσσα που μιλας ειναι δανικη… λεγεται εξελληνισμος και συμβαινει απο πολυ παλια, οποτε  οπως λες και εσυ ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα   
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Superfunk, εσυ τωρα απο το παραπανω αποσπασμα καταλαβες οτι εγω θεωρω τον Τσελεμεντε την επιτομη της Ελληνικης κουζινας? Προφανως αν εγραφα το ονομα της Βεφας Αλεξιαδου αντι του Νικου Τσελεμεντε θα καταλαβαινες οτι θεωρω επιτομη της Ελληνικης κουζινας την μαγειρικη της Βεφας.

Τελικα, το μονο που δεν καταλαβες ηταν το παραδειγμα που εγραψα. Επρεπε να το περιμενω βεβαια.

 

Καλημερα και σε σενα Blue Monk.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αποδεικνύεται ότι ο εγωϊσμός είναι πολύ κακός σύμβουλος....

 

Η παραδοχή ενός λάθους, μιας παρανόησης, μιας κακιάς στιγμής δεν κοστίζει τίποτα και όμως σπάνια την συναντάς...  Αντίθετα, ακατάσχετη επιχειρηματολογία για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα είναι το πλέον συνηθισμένο.

 

Λαμβάνοντας υπόψην αυτά, οκ, η Αγγλική είναι πιο πλούσια γλώσσα με βασικό επιχείρημα του Superfunk το ότι ως μεγάλη αυτοκρατορία που πράγματι υπήρξε, δανείστηκε λέξεις από πολλές άλλες γλώσσες.  

 

Στην τελική γιατί να υπάρχει αντιπαράθεση? Για blues δεν μιλούσαμε?  :D :D

Όχι άλλα μινόρε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αποδεικνύεται ότι ο εγωϊσμός είναι πολύ κακός σύμβουλος....

 

συμφωνω

 

για αυτο ΞΑΝΑ-διαβασε τι εγραψε ο Trantos (οτι δηλ. η ΛΕΞΗ rules αποδεικνυει τη "φτωχεια" της αγγλικης γλωσσας ενω υπαρχουν τουλαχιστον 40 ΑΓΓΛΙΚΕΣ λεξεις που θα μπορουσαν να εκφρασουν καλυτερα το νοημα που ...ψαχνει π.χ. mandates,directions,guidelines κτλ)

 

αρα το προβλημα δεν ειναι οτι η αγγλικη γλωσσα δεν εχει..αρκετες λεξεις για να εκφρασουν κατι αλλα οτι απλα καποιος δεν την ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ.... ;)...ωστε να τις χρησιμοποιησει...

 

οπως ειπες και  ειπα και εγω... ;D...ο ΑΡΙΘΜΟΣ των λεξεων ΔΕΝ ειναι ...μετρητης πλουτου μιας γλωσσας...αλλα αν   ΗΤΑΝΕ η αγγλικη γλωσσα ΕΧΕΙ περισσοτερες απο την Ελληνικη.

 

ιτ ιζ δατ σιμπλ.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρές μου Αγγλική λέξη που να αποδίδει το νόημα της λέξης κλέος και το συζητάμε.

 

Για να μην σου πω κανένα advanced πχ δυσαριστοτόκεια και γελάσει ο κάθε πικραμένος !!!!!!  ;) ;)

Όχι άλλα μινόρε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρές μου Αγγλική λέξη που να αποδίδει το νόημα της λέξης κλέος και το συζητάμε

 

Βρές μου Ελληνα που να ΓΝΩΡΙΖΕΙ το νόημα της λέξης κλέος και το συζητάμε.... ;D ;D ;D

 

Παντως μια και με ρωτησες φυσικα και υπαρχει "κοντινη" λεξη

 

reverence

 

μπορει να υπαρχει και ακομα πιο κοντινη ...ισως ο Nick Cave να την ξερει.. ;D (αν θες να μαθεις...απιθανες αγγλικες λεξεις παρε το AND THE ASS SAW THE ANGEL)

 

ετσι κι αλλοιως υπαρχουν και αγγλικες λεξεις που δεν αποδιδονται με την καμμια στα ελληνικα  (π.χ. communicate something to someone  το οποιο για να το...πουμε στα ελληνικα ..μαμαμε καθε κανονα της γλωσσας και το λεμε "θα επικοινωνηθει σε ολους"  ;D  )  

 

εξω απο τη πλακα σε ΟΛΕΣ τις γλωσσες υπαρχουν λεξεις και εννοιες που δεν μεταφραζονται επακριβως σε αλλες..που να δεις στα ΙΑΠΩΝΙΚΑ (μιλαει η συζυγος μου πολυ καλα) τι γινεται.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου