Προς το περιεχόμενο

Orange Micro Terror


Miltos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα αποφάσισα να μου κανω ενα δωρο, κατεβηκα στον Λογοθετη να δοκιμασω τον Micro Terror και τον Hotone british invasion και οποιος μου κανει να τον παρω.

 

Τι εψαχνα ακριβως?

 

Μια μικρη και ελαφρια κεφαλη για το σπιτι με αρκετο headroom. Εχω ηδη εναν λαμπατο Randall 50 watt αλλα επειδη παιζω κανα μισάωρο καθε μερα θεωρω οτι τον ταλαιπωρω ανοιξε/κλεισε. Μου επιανε και πολυ χωρο, δεν βολευε.. Ειναι προφανες οτι εψαχνα δικαιολογιες για να αγορασω κατι!

 

Αρχική μου σκέψη ηταν το AMT Tubecake TC-3, μετα σκεφτηκα το EHX magnum 44 και μετα σκεφτηκα οτι το AMT ειναι λιγα watt και το magnum δεν σου δινει πολλες επιλογες για το ρετουσαρισμα του ηχου, εξου και κατέληξα στους δυο παραπανω ενισχυτες.

 

Ακουσα και τους δυο και ο Micro Terror παρεμενε καθαρος σε αρκετα μεγαλη ενταση, μου αρεσε και το γκαζι του, τον χτυπησα.

 

Να σημειωσω εδω οτι δεν εχω μεγαλη εμπειρια με ενισχυτες Orange.

 

Tα setup μου:

1. Podxtlive

2. Τubeman+line 9 M9

κιθαρες: jackson και ibanez και οι 2 με Seymour Duncan dimebucker

καμπινα: 1χ12 oversized handmade, δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, η οποια φοραει ενα celestion G 12K 100 watt στα 8 Ohm more info: http://celestion.com/product/19/g12k100/

 

Πρωτη εντύπωση: Παραμενει καθαρος σε αξιολογες εντασεις.

Προσωπικα δεν θα επαιζα ποτε τοσο δυνατα σε τοσο μικρο χωρο. Το δωματιο ειναι 9τμ.

Επίσης θεωρω οτι θα με ακουγα ανετα σε προβα αρκει να ημουν κοντα στην καμπινα μου. Η υπολοιπη μπαντα δεν ξερω τι θα ακουγε!  ;D θα τον παρω λογικα στην επομενη προβα να τον δοκιμασω.

 

Το καθαρο καναλι

εχει λιγο ιδιοτροπα μεσσαια, τα οποια νομιζω οτι ειναι αυτο που λεμε "ηχος Orange" σαν ηχος μου αρεσε, οταν κουμπωσα τις παραμορφωσεις με χαλαγε.

Επαιξα πανω απτα backing tracks της μπαντας μου και δεν "εδενε" συχνοτικα. Κουμπωσα μετα τα εφε και πριν τον micro terror ενα Mxr 10 band EQ, εβαλα το Tone του orange 12o'clock και εκοψα 6db στα 500, 1000, 8000 και 16000Ηz και έδωσα 3db στα 2000Ηz και...αλληλουια! Ειχα τον ηχο που φανταζομουν!  ;D

 

Το "βρωμικο" καναλι

Μου αρεσε οπως ηταν και ας εχει τα μεσσαια αυτα, με τα backing track της μπαντας μου δεν κολαγε. Ομως με backing track απο AC/DC ηταν τελειος! Δοκιμασα και λιγο Madrugada και επισης έδενε ωραια.

Τον μπουσταρα με το MXR και εγινε λιγο πιο καφρικος. Ομως η "βαρεια" παραμορφωση που πετυχα δεν μου αρεσε γιατι ειχε πολλα μεσσαια.

All in all ο crunch ηχος τους ηταν υπεροχος.

 

Εξοδος ακουστικων

Χρησιμοποιησα τα φτηνα t-bone ακουστικα/μονιτορ κλειστου τυπου. Η παραμορφωση δεν ελεγε και πολλα, αλλα το καθαρο ακουγοταν πολυ ωραια. Το aux in δεν το δοκιμασα.

 

Εν κατακλειδι:

Προκειται για εναν ενισχυτη που παιζει καθαρα σε δυνατη ενταση για πολυκατοικια και ισως βγαζει προβα/λαηβ αναλογα με τα Ohm και την ευαισθησια των μεγαφωνων.

 

Εχει ωραιο crunch ηχο και ισως με μονους ή low output μαγνητες να παιζει καλυτερα. Με σπλιταρισμενο τον Dimebucker παντως επαιζε καλα, αλλα ειναι high output κεραμικος μαγνητης οποτε δεν τον λες και "all around"  :P

 

Τελος εχει χαρακτηριστικα ωραια μεσσαια οταν παιζεις direct στον ενισχυτη, αλλα αν βαλει καποιος πεταλι παραμορφωσης θα χρειαστει ψαξιμο για να πετυχει καλο ηχο.

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να ηχογραφησω γιατι δεν εχω κανενα αξιοπρεπες μικρόφωνο, απτην αλλη ουτε καμερα εχω για να ηχογραφησω απευθειας εκει.

 

Ενδεχομένως αν τα καταφέρω να δανειστώ έστω ενα απλό μικρόφωνο φωνής να ηχογραφησω ενα δείγμα πανω από τα κομμάτια της μπαντας μου για να έχετε μια ιδεα!

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλόπαιχτος και σου εύχομαι να τον ευχαριστηθείς! 

 

Και εγώ τον ίδιο έχω με μια καμπινούλα  Randall 1x8" και για ένα δωμάτιο 3x3 είναι εξαιρετικός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου