Προς το περιεχόμενο

Custom Paintjob-βερνίκι...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιποοον, σκοπεω να φτιαξω μια τελε, στην οποια θελω να κανω custom paintjob εμπνευσμενο απο ενα απ τα καλυτερα,για μενα, paintjob του custom shop της fender.

http://www.fender.com/customshop/gallery/

 

Αυτο, εψαξα και βρηκα πως ειναι κατι σαν παρα πολυ λεπτο κολλαζ, το οποιο εχω την δυνατοτητα και την τεχνικη να το φτιαξω. Απο κει και περα, οι ερωτησεις μου εχουν να κανουν με τα εξης:

> Τα stencil πανω απ τα κολλαζ γινονται με κανονικο σπρει η θελει καποιο συγκεκριμενο τυπο χρώματος;;;

> Ποσο θα επιρρεασει τον ηχο της κιθαρας το οτι θα υπαρχει (εστω και λεπτο) χαρτι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ πανω της;; Swamp ash η alder???

>Τι βερνικι μπορει να περαστει, ουσιαστικα πανω απο ΚΟΛΛΑ??? Aν περναει nitro εχει νοημα να πληρωσω τοσα χρηματα για nitro?(το βερνικι δεν ξερω να το περασω εγω)

 

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι σίγουρος οτί καταλαβα τι εννοείς, αλλα η διαδικασία βερβικιού είναι η εξής:

-Τρίψιμο (μέχρι 800 γυαλόχαρτο)

-Σιλερ

-Χρώματα - σχέδια

-βερνίκι (πολλά χέρια)

-Γυαλισμα

Δεν νομίζω οτί θα επηρεαστεί ο ήχος από οτι και να κολλήσεις, και όσο για το ξύλο, ασχετα με το τι θα ζωγραφίσεις, θα έχει τις (όποιες) ιδιότητες έχει το ξύλο αυτό "κανονικά", όπως και από το τι βερνίκι θα χρησιμοποιήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο οτι βλεπεις και εδω

 

http://www.gbase.com/Stores/Gear/GearDetails.aspx?Item=1525045

 

 

Ποσο θα επιρρεασει τον ηχο της κιθαρας το οτι θα υπαρχει (εστω και λεπτο) χαρτι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ πανω της;; Swamp ash η alder???

 

καθολου....(οι κιθαρες σαν και αυτη στο λινκ ειναι τυλιγμενες σε μισο ποντο ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΤΟΙΧΟΥ & μετα σε αλλο μισο πολυεστερα :lol: και οσες εχω παιξει σκοτωνανε...ειναι φαινεται επειδη ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ φιλτραρισμενο αερα μεσα απο το χαρτι.. :lol: :lol: :lol: )

 

http://www.youtube.com/watch?v=OglKqv3tB7A&mode=related&search=

 

τωρα περι swamp ash η alder κανε οτι εκανε και ο Leo Fender δηλ. βαλε οτι βρεις φτηνοτερα & ευκολοτερα ετσι κι αλλοιως δεν νομιζω να παιζει και κανα ιδιαιτερο ρολο στο ηχο (παντως στις αυθεντικες Paisley εχουν βρει κατω απο την ταπετσαρια απο μαονι & βελανιδια μεχρι poplar & ash... :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) τι ειναι το σιλερ?

2)Τι τυπο βερνικιου?

3)Η διαδικασια του γυαλισματος πως γινεται;

Το σιλερ είναι υπόστρωμα για το βερνικι, υπάρχουν διάφορα έιδη στο εμπόριο Ουσιαστικά "στεγανοποιεί" τους πόρους του ξύλου.

Το ιδιο ισχυει και για το βερνικι, μπορείς να βάλεις πολυεστέρα, πολυουρεθάνη, νίτρο, βερνικι νερού, κλπ. Το γυαλισμα τώρα είναι αρκετα σύνθετη διαδικασία. Εν ολιγοις, προσπαθείς να κάνεις τα στρώματα του βερνικιού επίπεδα, και περνώντας όλο και ψιλότερο γυαλόχαρτο- και μετα αλοιφές το γυαλίζεις. Σίγουρα υπάρχουν tutorials στο δίκτυο

Θα προτινα να εξασκηθείς πρώτα σε αχρηστα κομματια ξύλου πριν αρχίσεις το όργανο, ή αν θες καλό αποτέλεσμα να πας σε κάποιον βαφέα μουσικών οργάνων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπλα μου φαινεται περιεργο το πως μπορει να περαστει βερνικι πανω απο ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑ!!! Τελοσπαντων, results may vary!! 8) 8) 8)

Τωρα, εψαξα στο νετ, το πως μπορω να δωσω Vintage Specs στην κιθαρα. Για το Mapple μπρατσο βρηκα, αλλα ειναι εξαιρετικα δυσκολο. Γνωριζει κανεις πως μπορω να δωσω vintage αισθηση στα μεταλλικα μερη, ωστε να φαινονται καπως οξειδωμενα;;[/img]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωριζει κανεις πως μπορω να δωσω vintage αισθηση στα μεταλλικα μερη, ωστε να φαινονται καπως οξειδωμενα;;

 

Αυτό είναι το πιό εύκολο! Υπάρχουν πολλά μέλη στο Noiz με... εξωγηίνα όξινο ιδρώτα... δως τους την κιθάρα σου για 15-20 λεπτά και θα έχεις μια μικρή οξείδωση... 1-2 ώρες και τα μέταλλα αρχίζουν να διαβρώνονται σε σημαντικό βαθμό... 1-2 μέρες και δεν θα απομείνουν και πολλά από την κιθάρα σου... 8)

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου