Προς το περιεχόμενο

Blackstar HT Studio 20 - Volume/Gain στο clean καναλι


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα

 

σκεφτομαι τελευταια την αγορα ενος λαμπατου με σχετικα λιγα βατ γυρω στα 600-800 €. O Blackstar HT Studio 20 φαινεται πολυ ενδιαφερουσα και ευελικτη επιλογη. Απο τα βιντεος που ειδα, εχω την εξης απορια:

 

Ενω το OD καναλι εχει gain και volume knob, το καθαρο καναλι εχει μονο volume. Στα βιντεος φαινεται ξεκαθαρα οτι ανεβαζοντας το clean volume ο ηχος αρχιζει να σπαει σε ενα ωραιο crunch. Δεν φιανεται ομως, αν για να διατηρηθει η ενταση, πρεπει να χαμηλωσει το master volume αντιστοιχα. Λειτουργει δηλαδη το clean volume σαν ενα volume παραδοσιακου ενισχυτη, οπου μαζι με την υπεροδηγηση αυξανεται και η ενταση, η περισσοτερο ως gain, το οποιο διατηρει την ενταση σχεδον σταθερη? ???

 

Αν ισχυει η πρωτη περιπτωση βρισκω 2 βασικα μεινοεκτημα στον ενισχυτη: βασει των διαθεσιμων volume/gain knobs

1) H μεγιστη συνολικη ενταση, με μια low gain ρυθμιση στο καθαρο καναλι ειναι πολυ μικροτερη απο οτι σε μια crunchy ρυθμιση (δεδομενου οτι το clean volume αυξανει και τη συνολικη ενταση).

2) Σε περιπτωση live/προβας, η on the fly αυξηση του clean volume, ωστε να επιτευχθει ενας crunchy ηχος, απαιτει αναλογη προσαρμογη του OD volume και του master volume, ωστε να διατηρηθει ισοροπια στην ενταση των καναλιων και την συνολικη ενταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ενδιαφέρεσαι και για μονοκάναλο έχει ένα τρομερό εργαλείο hiwatt custom 20 στις αγγελίες στα λεφτά που λες!Δεν είμαι ούτε γνωρίζω τον πωλητή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ενδιαφέρεσαι και για μονοκάναλο έχει ένα τρομερό εργαλείο hiwatt custom 20 στις αγγελίες στα λεφτά που λες!Δεν είμαι ούτε γνωρίζω τον πωλητή

Δεν θελω να ειμαι αγενης, ουτε εχω τι δικαιοδοσια να το κανω, αλλα γιατι απαντας με αγγελια ενος μονοκαναλου σε ερωτηση που αναγνωριζει την απουσια ευελιξιας ωε προβλημα? Ας μεινουμε στην ερωτηση παρακαλω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

 

Ισχύει η περίπτωση πως για να έχεις τη συμπεριφορά του μονοκάναλου ενισχυτή που αναφέρεις θα πρέπει το master να το έχεις τέρμα, κάτι που σημαίνει πως ουσιαστικά το απενεργοποιείς. Από εκεί και πέρα, ισχύει η δεύτερη περίπτωση που αναφέρεις. Σημείωσε πως ΔΕΝ τον έχω τον ενισχυτή, αλλά γενικά έτσι λειτουργεί το σύστημα. Σε περιπτώσεις live θα χρειαστεί προσαρμογή ΚΑΙ του OD channel. Η άλλη λύση είναι να μην έχεις crunch το καθαρό (να μην σπάει δηλαδή), οπότε στο live τα ρυθμίζεις όλα με το master και είσαι οκ.

 

Edit: Γενικότερα λοιπόν...

1. Όπου και να έχεις το master, η αύξηση του volume στο καθαρό θα οδηγεί σε crunch ήχο με ταυτόχρονη αύξηση της έντασης.

2. Θα χρειαστείς ανάλογη προσαρμογή στα δύο κανάλια στο live αν θες 'pre-amp saturation' στο καθαρό.

3. Για να έχεις την συμπεριφορά κλασσικού μονοκάναλου ενισχυτή, το master θα πρέπει να είναι στο τέρμα ώστε να πάρεις το λεγόμενο 'power amp saturation'.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράφεις επίσης οτί σκέφτομαι και όχι οτί έχεις καταλήξει και οτί o blackstar είναι μία επιλογή οπότε εγώ τελείως φιλικά πρόσθεσα άλλη μία επιλογή…την όποια ή την ψάχνεις ή απλά την αγνοείς.Δε ξέρω αν θες να φανείς αγενής ή έξυπνος σε μένα πάντως φένεσαι για κάτι άλλο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου