Προς το περιεχόμενο

Μετασχηματιστής για τα πετάλια.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά. Ψάχνω να βρω ένα μετασχηματιστή για τα πετάλια μου. Έχω ήδη το κλασσικό 1spot το οποίο αρχίζει και βγάζει τα προβλήματά του μαζί με πολύ θόρυβο. Ψάνω κάτι σχετικά φθηνό που να μου μείνει... όποιος μπορεί να βοηθήσει στο προς τα που πρέπει να κινηθώ...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

pedals in everything

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερωτηση 1: ΠΟΙΑ ακριβως πεταλια εχεις  (οσο και να μυρισα τα νυχια μου δεν το βρηκα)

 

 

Ερωτηση 2: Mεχρι τωρα το 1 spot δουλευε μια χαρα?

 

Ερωτηση 3: Ποιο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το budget σου?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. προς το παρών έχω το big chill και το delay llama του jam, αλλά έχω σκοπό να πάρω και ένα reverb της ehx.

2. το 1spot καλά δούλευε μέχρι πριν κανα μήνα. μετά παρατήρησα ένα θόρυβο ο οποίος τονιζόταν στις επαναλήψεις του delay (δε ξέρω αν είναι και θέμα πεταλιού).

3. για το budget, είμαι κάπου στα 60-70 ευρώ.. αν είναι κάτι το οποίο θα ξέρω ότι θα μου μείνει και θα κάνει τη δουλειά του δίνω και παραπάνω.

 

pedals in everything

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 1spot καλά δούλευε μέχρι πριν κανα μήνα. μετά παρατήρησα ένα θόρυβο ο οποίος τονιζόταν στις επαναλήψεις του delay (δε ξέρω αν είναι και θέμα πεταλιού).

 

το πεταλι μαλλον φταιει μια και το 1 spot μια χαρα ειναι ειδικα για πεταλια με τοσο  μικρες απαιτησεις σαν και τα δικα σου (τα οποια ειναι αναλογικα)

 

αν θες κατι "καλυτερο" πρεπει να πας σε τροφοδοτικα με isolated outputs στο Θωμα εγω βλεπω αυτο που ειναι απο αξιοπιστη εταιρια και φτηνο

 

http://www.thomann.de/gr/palmer_mi_wt_05.htm

 

προσωπικα θα επαιρνα αυτο για να ειμαι καλυμενος και σε ενδεχομενη προσθηκη digital πεταλιων στο σετ απ μου

 

http://www.thomann.de/gr/palmer_pwt_05_mk2.htm

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η βρωμια / θορυβος στις επαναλήψεις καθως και συχνα το φαινομενου παρουσιας ενος υψίσυχνου θορυβου σε υψηλες ρυθμίσεις του delay time ειναι χαρακτηριστικό των αναλογικών delay πεταλιων. Το πρωτο ωφειλεται κυριως στο σταδιακο degradation του σηματος οσο αυτό περναει και ξαναπερναει απο το κυκλωμα καθυστερησης και το δευτερο, το οποιο αλλάζει σε pitch αναλογα με τη ρυθμιση του delay time, ωφείλεται στο ότι για να ανεβάσουμε το delay time ουσιαστικά ρίχνουμε την συχνότητα του ρολογιου το οποιο οταν φτασει τόσο χαμηλά και μπει στο audible range συχνοτητων το ακούμε.

 

Το φαινομενο αυτο ειναι αναμενομενο και δεν εχει σε τιποτα να κανει με το τροφοδοτικο σου εφοσον σε χαμηλοτερα delay time settings το πεταλι λειτουργει κανονικα.

 

Τσεκαρε το για επαληθευση.

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ, αφού μου χάλασε για άλλη μια φορά το 1spot μου, πήγα στον "Φανό" (ηλεκτρονικάδικο στη Σολωμού, Εξάρχεια) και μου φτιάξανε μετασχηματιστή για τα πετάλια της κιθάρας, 3000mA, με 4 ξεχωριστές εξόδους συν προεκτάσεις (έχει διπλές και τετραπλές, οπότε μπορεί να πάρει άπειρα πετάλια). Κόστος αρκετά μικρότερο από ό,τι λες, νομίζω κανα 30άρι-35άρι ευρώ, δε θυμάμαι ακριβώς.

Απλά να τους τονίσεις την πολικότητα (νομίζω θέλει ανάποδη πολικότητα).

Απλά αν τον ξανάφτιαχνα θα τον έκανα μικρότερο, 2000mA, για να βγει πιο ελαφρύς.

Έχω μείνει ευχαριστημένος, απλά παρόλο που υποτίθεται ότι ο μετασχηματιστής είναι η λύση των κιθαριστών για μειωμένο θόρυβο στα πετάλια (το 1spot είναι απλό  switchάκι, δεν έχει πηνίο μέσα) εξακολουθώ να έχω κάποιο θόρυβο, κυρίως με το delay μου. Υποθέτω ότι θα φταίνε κ τα ηλεκτρικά του σπιτιού μου. Κ αυτό που λέει το παιδί από πάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου