Προς το περιεχόμενο

Αγορά λαμπάτου με καθαρο ηχο για ηλεκτρική κιθαρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί" συνάδελφοι" ,

 

Ψάχνω εδώ και καιρό (στο internet) για να αγοράσω ένα "καλό" λαμπάτο ενισχυτή:

 

- Με καθαρό ήχο, ("γλυκό" και "ζεστό"). Μάλλον βλέπω προς λάμπες 6V6 και 6L6, χωρίς να αποκλείω τίποτα.

- Χρήση ηχογράφηση, σύνθεση και home playing.

- Σχετικά λίγα watt  (π.χ. < 30).

- Μπορώ να διαθέσω όσα χρειάζονται για μια αξιοπρεπή επιλογή  που θα την έχω για πολύ καιρό (πχ 1500 + ).

 

Κυρίως παίζω  μπάσο (Jazz bass 1983) αλλά και ακουστική. Εδώ και 2 χρόνια άρχισα να παίζω και λίγο ηλεκτρική.  Δεν προβλέπεται λογικά να αγοράσω άλλον "ακριβό" ενισχυτή.

 

Έχω  μια  Dukas custom telecaster: swamp ash, maple, dukas pickups, 6 sounds (3 classic, serial, parallel, in & out of phase),

και τους παρακάτω μικρούς amps (5 W): GRETSCH ELECTROMATIC G5222 (6V6) , IBANEZ TSA5 (6V6), VOX AC4C1 BLUE (EL84), από τους οποίους  προτιμώ τον ήχο του GRETSCH. Δεν κατείχα ποτέ μεγαλύτερο ενισχυτή ηλεκτρικής.

 

Υποψήφιοι ως τώρα για αγορά είναι οι FEΝDER DELUXE REVERB (65 ή 68) και FENDER PRINCETON REVERB (65 ή 68) αλλά δεν μπόρεσα να παίξω με κανένα  λόγω απόστασης.

Έχω δοκιμάσει τους Koch Studiotone (EL84, ο ήχος ήταν λίγο σκληρός) και Twintone (EL34, ωραία καθαρά αλλά μεγάλο μηχάνημα), τον TWIN REVERB (καλός ήχος αλλά μεγάλο μηχάνημα) και τον HOT ROD DELUXE (δεν με ενθουσίασε, λίγο σκληρές οι υψηλές).

 

1) Οι τιμές γενικά έχουν ανέβει τον τελευταίο χρόνο ($ vs €).Αξίζει να αγοράσω τώρα ή να περιμένω πιθανή μείωση τιμών βραχυπρόθεσμα?

2) Ποιόν θα προτείνατε από τους FEΝDER DELUXE REVERB (65 ή 68) και FENDER PRINCETON REVERB (65 ή 68) ? Αξίζουν τα λεφτά τους ή σε αυτές τις τιμές (1500 - 2000) υπάρχει κάτι "καλύτερο"?

3) Ποιους άλλους ενισχυτές  θα προτείνατε γενικότερα? (πχ Bassman, Supro, rivera, marshal).

 

Γνωρίζω τον "υποκειμενικό" χαρακτήρα του θέματος. Θα ήθελα οποιαδήποτε βοήθεια, τόσο για την απόφαση αγοράς αλλά κυρίως για την επιλογή ενός amp για πολλά χρόνια .

 

 

Ευχαριστώ

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ για τέτοια δουλειά πήρα τον bassbreker. Πολύ καλά καθαρά και με το tremble booster μπορείς να βγάλεις ωραιο ήχο. Πέρνα να τον ακούσεις...βγαίνει και σε combo και σε κεφάλι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.να κάνω μια χαζή ερώτηση.

Κανονικά η παραμόρφωση του λαμπατου ενισχυτή δεν θα έπρεπε να είναι πιο 《 Καλή 》 από ένα Παλατάκι πάνω σ ένα λαμπατο;Ένα παράδειγμα...το distortion του bugera v22 από το distortion  απο ένα πελατακι boss πάνω στα 《 καθαρά 》 του laney cub12R ?ξέρω συγκρίνω 2 διαφορετικούς ενισχυτες απλά επειδη ο ένας δεν έχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- Ευχαριστω για την προσκληση αλλα ειμαι βορειο Ελλαδα. Ο bassbreaker μου φανηκε αρκετα βρωμικος (απο το internet).

- Δεν γνωριζω αυτο που ρωτας.

- Αυτον τον koch που αναφερεις  δεν τον βρηκα.  Περιμενω ομως να ακουσω τον koch Classic tone ii 20.

Για τους fender δεν εχει να πει κσποιος κατι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά και ο Deluxe Reverb μεγάλο μηχάνημα είναι. Αυτοί οι ενισχυτές είναι φυσικά καταπληκτικοί καθώς έχουν υπέροχο καθαρό κι έχουν γραφτεί / ακόμα γράφονται άπειρα κομμάτια. Από εκεί κ πέρα όμως είναι πανάκριβοι, ειδικά τώρα που έχει ανέβει το δολλάριο και φυσικά (μάντεψε :P ) δεν είναι value for money.

 

Εκτός από αυτούς τους fender, προσωπικά θα κοιτούσα και τον supersonic που είναι επίσης πολύ καλός, όπως επίσης και τον καινούριο Marshall silver jubilee mini.

 

Από εκεί και πέρα δεν αναφέρεις αν θες αποκλειστικά καθαρό κανάλι, αν θες ένα κανάλι, αν θες βρώμικο επίσης, αν θες fx loop, τί μουσική θες να παίζεις, κλπ κλπ. Γλυκό καθαρό έχουν οι περισσότεροι στα χρήματα που σκοπεύεις να δώσεις. Μήπως να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποψήφιοι ως τώρα για αγορά είναι οι FEΝDER DELUXE REVERB (65 ή 68) και FENDER PRINCETON REVERB (65 ή 68) αλλά δεν μπόρεσα να παίξω με κανένα  λόγω απόστασης

 

 

1500 ευρω για μεξικανικο μηχανιμα με φτηνο pcb ειναι πολλα  (εκτος και αν τον βρεις μεταχειρισμενο στη μιση τιμη που εκει τους βρισκεις),ψαξε καποια Point to point υλοποιηση (VOX AC 15 ή καποιο tweed kit deluxe για καινουργιο ή φυσικα καποιον silverface Fender δεκαετιας 70 που υπαρχουν και αρκετοι στη χωρα μας σε φτηνες τιμες)  ή  εστω με καλο pcb & τις λυχνιες σε ξεχωριστες βασεις (Κοιτα προς πλευρα RIVERA & Mesa).

 

Προσωπικα με 1500 ευρω θα επαιρνα ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ  για αυτο που ζητας αυτο το ΘΑΥΜΑ (που τα εχει ΟΛΑ: και made in USA ειναι και handwired ειναι και ειναι καλυτερος deluxe απο deluxe ειναι & τεθωρακισμενη κατασκευη ειναι και ΚΟΥΚΛΟΣ ειναι) 

 

http://www.thomann.de/gr/rivera_venus_deux_112_combo.htm

 

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσέκαρε και αυτόν

https://www.maxguitarstore.com/products/two-rock-studio-50-15-combo/

 

Τον έχω ακούσει και είναι αρκετά καλός. Δεν έχει reverb ομως, αν και με ένα καλό πετάλι την κάνεις τη δουλειά σου.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Τελικά αγόρασα τον Rivera Venus Deux (χωρίς δοκιμή). Ευχαριστώ πολύ τον SF για την πρότασή του.

Είναι η πρώτη μου μου επαφή με τέτοιου επιπέδου ενισχυτή. Ο ήχος του  μου φαίνεται τέλειος. Σαν να παίζω με άλλη κιθάρα. Σε σχέση με ότι είχα, η διαφορά είναι "μέρα με την νύχτα". Ελπίζω να "πάει καλά".

Στην συνέχεια θα χρειαστώ κάποια pedals. Απόρίες:

1. από τις μέχρι τώρα γνώσεις μου, πιθανώς overdrive ή clean booster (πχ TC Electronic Spark Booster), ίσως fuzz (px jam) , compressor (πχ MXR Dynacomp) ,  tremolo, και δεν ξέρω τι άλλο?

2. Σε τι τιμές αξίζει να κινηθώ:  ακριβότερο πχ JAM ή  κάποιο φθηνότερο  < 100 € πχ Electro Harmonix, Joyo  ?

3. Mεμονωμένα  pedals ή  πενταλιέρα ?.

4. Μήπως  κάποιο pedal προενίσχυσης, τύπου Rivera shaman?

 

Επειδή είδα στο άρθρο του Noiz για τα pedals, πάρα πολλές προσεγγίσεις του θέματος, any suggestions, ευπρόσδεκτες.

 

Ευχαριστώ.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου