Προς το περιεχόμενο

πως παω το παιξιμο μου στο επομενο επιπεδο?


stolzer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακόμα και όταν δεν υπήρχε το ιντερνετ και το guitar pro, υπήρχαν τα βιβλία (και τα ωδεία βέβαια).

Δεν μάθαινες ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή ένα συγκεκριμένο σόλο, μάθαινες πολλές ασκήσεις, κλίμακες, patterns κλπ κλπ κλπ και σχημάτιζες ένα μεγάλο λεξιλόγιο στο οποίο μέσω εξάσκησης ήσουν άπταιστος.

Ετσι αν ήθελες να παίξεις ένα σόλο που σου άρεσε, μπορούσες πρώτον να το κατανοήσεις ακούγοντάς ή βλέποντάς το σε μεγάλο βαθμό και ύστερα να το αναπαράγεις χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό των "λέξεων" στις οποίες ήσουν πολύ καλός.

 

Με το youtube το μόνο που καταφέρνουμε είναι να σπαταλάμε χρόνο προσπαθώντας να μάθουμε παπαγαλία ένα κινέζικο ποίημα, που το καταφέρνουμε αλλά πάλι κινέζικα δεν μαθαίνουμε, ενώ κάποιος που ξέρει κινέζικα θα το μάθει ευκολότερα και θα το αποδώσει καλύτερα.

 

Οι μύες μας αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό μηχανικά, έτσι αν γνωρίζεις περιορισμένο έυρος "φράσεων" σε έναν αυτοσχεδιασμό ή σε μία προσπάθεια να παίξεις κάποιο σόλο που άκουσες, είναι πολύ πιθανό να παίζεις ότι να ναι γιατί πολύ απλά αυτά έχουν συνηθίσει τα χέρια σου να παίζουν.

 

Αυτά σε γενικό βαθμό.

Σε ειδικό βαθμό, για να πας το παίξιμό σου σε άλλο επίπεδο θες

Μετρονόμο

Μια συλλογή από ασκήσεις κατάλληλες για τη μουσική που παίζεις και για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεσαι (απ'ότι κατάλαβα μία συλλογή ασκήσεων για αρχάριους δεν θα σε βοηθήσει αρκετά).

Χρόνο και υπομονή

 

Α, και καλό ζέσταμα. Πολύ σημαντικό. Εγώ χωρίς ζέσταμα στα 4 μπαρέ ακκόρντα έχω πιαστεί κι έχω πάθει χρόνια τενοντίτιδα πονόδοντο και γαστρεντερίτιδα μαζί. ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

sozo τι βιβλια ειχαν οι παλιοι που λες?υπαρχει καποιο που να μπορει να με βοηθησει?εχουν δυσκολη θεωρια?επισης υπαρχουν διασημοι κιθαριστες καλοι οι οποιοι τα καταφεραν με ελαχιστη θεωρια ? δηλαδη χωρις να σπουδασουν πανω στη μουσικη και απλα παιζοντας και μονο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Greg Howe, ο οποίος είναι πολύ αξιόλογος κιθαρίστας, λέει σε μια συνέντευξη ότι δεν έκανε ποτέ θεωρία ούτε μαθήματα, απλά jamάριζε πάνω σε τραγούδια που του άρεσαν οπότε there you go...

Μακάρι να μπορούσα να σου συστήσω κάποια σειρά βιβλίων αλλά δυστυχώς ούτε εγώ μπήκα στον κόπο να μάθω σωστά κιθάρα, κάτι που ειλικρινά το έχω μετανιώσει.

Πολύ γνωστή σειρά βιβλίων σε μορφή tabs για ροκ και μέταλ μουσική ήταν αυτή του Troy Stetina και παλιότερα την έβρισκες στον Νάκα.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια βιβλία σε μορφή tabs εξίσου καλά αν όχι καλύτερα και αν είσαι λίγο πειρατής μπορείς πιθανώς να κατεβάσεις πολλά από αυτά δωρεάν από το ιντερνετ σε pdf.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου....

υπήρχαν βιβλια.

αλλά για πολλους ουτε αυτά. ..

η κιθάρα και καθε οργανο θελει χρονο.

εγω οταν ημουν 17 επαιρνα το λεωφορείο και πήγαινα  εκει που προβαρανε οι ....φτασμενοι μπας και κλεψω με το ματι κανα ακορντο....

και ξανα την αλλη εβδομάδα. ..

σε δυο μηνες μάθαινα ένα κομμάτι.

εσύ θες να το μαθεις σε δύο λεπτά

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισης υπαρχουν διασημοι κιθαριστες καλοι οι οποιοι τα καταφεραν με ελαχιστη θεωρια ? δηλαδη χωρις να σπουδασουν πανω στη μουσικη και απλα παιζοντας και μονο?

Ο Εσαρβή, ο Χέντριξ, ο Κλάπτονε, ο ηβιχι, ο Σλας, ο Μάλμστηνε, ο Σένκερ ο μικρός και ο μεγάλος, αυτοί απ' τους Μπητλς κλπ κλπ κλπ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Σε απάντηση του τίτλου του θρέντ....: Με καλή γνώση θεωρίας μουσικής! Θα σου ανοίξει "πόρτες" και ορίζοντες πάνω στο όργανο που ούτε καν φανταζόσουν.... 

  Όσο για τα ονόματα που αναφέρει ο mauromouris, αυτοί είναι-ήταν αλλουνού παπά ευαγγέλιο.... :-X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μαυρομουρη για τους αλλους δεν ξερω αλλα νομιζω ο μαλμστην πρεπει να ειχε καποια μορφη εκπαιδευσης ειτε αυτο ηταν μαθηματα απο δασκαλο η καποια σχολη  πανω στο οργανο αποτι θυμαμαι.εαν υπαρχει κανενας καλος σρεντερ εδω ας γραψει κανενα βιβλιο η οτιδηποτε αλλο που μπορει να βουθησει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Greg Howe, ο οποίος είναι πολύ αξιόλογος κιθαρίστας, λέει σε μια συνέντευξη ότι δεν έκανε ποτέ θεωρία ούτε μαθήματα, απλά jamάριζε πάνω σε τραγούδια που του άρεσαν....

... με λάθος τρόπο απ΄ότι μας είπε ο ίδιος σε σεμινάριο.

Έπαιζε με "ανάποδο" fingering την πεντατονική, και απορούσε πώς μπορεί να παιχτεί τόσο γρήγορα! :D

 

Θεωρεί πάντως ότι το "μοναδικό" ύφος του το απέκτησε επειδή έπαιζε τα πάντα με "λάθος τρόπο".

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου στο επόμενο επίπεδο πηγαίνεις όταν η σκέψη σου έχει φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Δεν έχει να κάνει με το στυλ ή τους κιθαρίστες που μελετάς, αλλά με τη μουσική σκέψη που αποκτάς και την ωριμότητα της αξιολόγησης της, που βρίσκεσαι και που κατευθύνεσαι σαν μουσικός. Άκου πολύ και διαφορετική μουσική, διαφορετικά όργανα και πειραματίσου! Φιλικά, Δημήτρης.

The art of being a child

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσα είπαν οι προηγούμενοι ισχύουν.

Βελτιώθηκα κάπως έτσι ....

Όσες φορές "αναγκάστηκα" να παίξω-συμμετάσχω σε μπάντα που δεν ήταν το στυλ στις προτιμήσεις μου. Προσέγγισα άλλο επίπεδο.

Όσες φορές ηχογράφησα και άκουσα την ψυχρή αλήθεια του μικροφώνου και ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΥ , "αναγκάστηκα"    :)    να παίξω καλύτερα και εν τέλει βελτιώθηκα.

Όσες φορές προέκυψε ζωντανή εμφάνιση "εκτός προγράμματος" και η χρονική πίεση με "ανάγκασε" να βγάλω δουλειά που αλλιώς δεν θα το έκανα.

Όσες φορές άλλαζαν τα μέλη του συγκροτήματος που εν καιρώ συμμετείχα. Άλλαζαν οι νοοτροπίες "αναγκαζόμουν" να βρω τον "χώρο μου" και την θέση μου. Εν τέλει κατέληγα "βελτιωμένος".

Όσες φορές είχα αυτιά μάτια και ψυχή ανοικτά να εισπράξω αυτά που μου έδιναν συνπαίκτες "δάσκαλοι"  .

Όσες φορές άλλοι μουσικοί με εμπιστεύθηκαν να "ρίξω μια πενιά" σε τραγούδια τους και έπρεπε να στρώσω το πωπουδάκι μου κάτω να βρω τιστοδιαολοθέλειναπειοποιητήςεδώαχτιτοήθελακαιέμπλεξα.

 

Και δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε καν μέτριος ερασιτέχνης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου