Προς το περιεχόμενο

θαμπάδα στο χρώμα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα φόρουμ.

το καλοκαιράκι τελειώνει..και μαζί με όμορφες αναμνήσεις απο τις διακοπές που δεν πήγα μου άφησε και μια ωραιότατη θαμπάδα στην κιθάρα μου.

λογικά λόγω ιδρώτα στο πάνω τμήμα του σώματος που έρχεται και σε μεγαλύτερη επαφή με το χέρι και επειδή έκανα την βλακεία να μην την καθαρίσω 1-2 μέρες το αποτέλεσμα είναι να χαθεί η γυαλάδα απο το σώμα της κιθάρας.

ερώτηση. Υπάρχει κάποια οικονομική λύση για να αποκατασταθεί. έχω δοκιμάσει τα απλά καθαριστικά τύπου dunlop αλλά δεν είδα αποτέλεσμα.

 

Η κιθάρα είναι μια Gibson LP standard μαύρο χρώμα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

η θαμπαδα μπορει να ειναι και απο το πολυ καθαρισμα αν βαζεις καθαριστικα πανω στην κιθαρα καθε μερα. Ετσι χαλασα εγω μια gibson sg custom καποτε  ;D .. Εγω χρησιμοποιω ενα πανακι κατω απο το χερι οταν παιζω και σκουπισμα μετα. Αλλα και να σου πω ποτε δε με ενοχλησαν οι φθορες χρησης σε κιθαρα, αλλιως καταληγεις να μην ευχαριστιεσαι το οργανο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανάκι οπωσδήποτε η καθάρισμα με ένα νοτισμένο με νερό βαμβακερό πανάκι ... Τώρα αυτό που θα κάνεις είναι να το γυαλίσεις ξανά ..Θα χρειαστείς 1ον μια γάζα από το φαρμακείο 2ον ένα κομμάτι από ύφασμα βαμβακερό πυκνό και λεπτό .. κάτι από εσώρουχο .. η γυναικεία νυχτικιά ..10Χ10 εκ. 3ον .. σμυρίγδαλοιφή 3000 ... Εκτέλεση...με την γάζα φτιάχνεις ένα μπαλάκι σαν του πινγκ πονγκ .. το τυλίγεις με το ύφασμα .. και το κρατάς με το τρία πρώτα δάκτυλα ..σαν να κρατάς ένα πουγκί ..βάζεις πάνω στο σημείο που είναι θολό την αλοιφή.και τρίβεις επίμονα .. εάν στεγνώσει μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες νερό και να συνεχίσεις .. με στρογγυλές κινήσεις ... την αλοιφή μπορείς να την βρεις από κάποιον βαφέα αυτοκινήτων ... θα χρειαστείς μισό κουταλάκι του γλυκού ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

υπάρχει περίπτωση η θαμπάδα να προέρχεται απο υπερβάλλοντα ζήλο στο καθάρισμα? χρησιμοποιώ το dunlop formula 65 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

υπάρχει περίπτωση η θαμπάδα να προέρχεται απο υπερβάλλοντα ζήλο στο καθάρισμα? χρησιμοποιώ το dunlop formula 65

 

Ναι υπαρχει.Ειδικα αν περιεχει κερι το καθαριστικο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η θαμπάδα μπορεί να γίνει ακόμα και από ακατάλληλο πανί καθαρίσματος(να είναι σκληρούτσικο λόγο υλικού κτλ.) προκαλεί πολύ ψιλές γρατσουνιές και φαίνεται θαμπό το χρώμα  :P

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Η θαμπάδα-κολλώδης υφή δυστυχώς θα είναι για πάντα εκεί και προέρχεται από την επαφή του εξωτερικού στρώματος της (nitro, συγκεκριμένα) λάκκας με το δέρμα, τον ιδρώτα, τον αέρα.

 

(το για πάντα είναι σχετικό και υπερβολή, προσπαθώντας να τονίσω ότι δεν έκανες έσύ κάτι λάθος, απλά το υλικό δεν "στεγνώνει" σωστά. Λεπτομέρειες ίσως να γνωρίζει κάποιος πιο έμπειρος σε βερνίκια-λάκκες και συναφή). Πάντως δεν είναι θέμα βρωμιάς ή απροσεξίας. Είναι πεπερασμένη τεχνολογία (νομίζω μέσα 19ου αιώνα, φτιάχτηκαν τα πρώτα πλαστικά από νιτροκυτταρίνη) με peak χρήσης από 1910 μέχρι 1950, όταν και βρέθηκαν λιγότερο προβληματικές "φόρμουλες". Τα νίτρα (να 'ουμ) δεν χρησιμοποιούνται για να αναπνέουν τα κσύλα. Χρησιμοποιήθηκαν γιατί επιτάχυναν τη διαδικασία παραγωγής σε εργοστασιακές συνθήκες, σε σύγκριση με τα παλαιότερα βερνίκια.

 

Εμφανίζεται πολύ συχνά σε nitro λάκκες, κυρίως σε Gibson. Mπορεί να είσαι τυχερός και να φύγει με κάποιο κλασσικό καθαριστικό-γυαλιστικό κιθάρας. Μπορεί να χρειαστεί να το δουλεψεις λίγο παραπάνω. Από την εμπειρία μου, το ζιπέλαιο το χειροτερεύει. Στην ουσία παίρνει τη θαμπάδα από τη μια μεριά και τη μεταφέρει σε μια άλλη. Εκτός αν το δουλέψεις με #0000 steel wool- που δεν το συνιστώ, γιατί μετά χρειάζεσαι buffing. Γενικά, η λογική είναι "αφαιρώ ανώτατα στρώματα βερνικιού, με συρματάκι, ντουκόχαρτο ή χοντρή αλοιφή (ή και σπάτουλα-χωρίς υπερβολή) και προχωράω σε στίλβωση ανάλογα την κατάσταση.

 

Επίσης, το πιο πιθανό είναι να γίνει επανεμφάνιση της θαμπάδας αργότερα.

 

 

YΓ. Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει -εξακριβωμένα-, ποια καθαριστικά/γυαλιστικά περιέχουν σιλικόνη; Θα βοηθούσε, ώστε να αποφεύγονται. Εγώ προσωπικά δεν έχω πετύχει κανένα, αλλά και να περιείχε, θα το λέγανε; Επίσης, θαρρώ πως τα σιλικονούχα ΔΕΝ κάνουν ζημιά στο βερνίκι αυτό καθεαυτό, αλλά στην προσπάθεια επιδιόρθωσης αυτού με νέο βερνίκι.

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου