Προς το περιεχόμενο

Delay για high gain lead ηχους. Analog ή digital;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι. Έχω τον jca 22h jet city και κιθάρα hagstrom με Duncan JB. Θα ήθελα ένα delay που να δίνει έναν όγκο στα σόλο μου. Ο ήχος που θέλω σε lead ειναι σαν το peace του mab ή του Andy Timmons το cry for you και για 80's heavy metal creamy solos τι delay να επιλεξω; digital ή αναλογικο; και ποιο θα προτινατε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τα καλύτερα delay που έχω παίξει, τα οποία όχι δεν "λεπταίνουν" τον ήχο σου, αλλά θα έλεγα ότι τον εμπλουτίζουν κιόλας κατά κάποιο τρόπο, κάνοντας τον πιο fat, ήταν το Carbon copy της MXR και το Ibanez DE-7 (στο "echo mode")  . Το δεύτερο το έχω ακόμα.

Αν και είμαι vintage τύπος, κατά τη γνώμη μου δεν εχει να κάνει τόσο με τη διαφορά αναλογικού/ψηφιακού -το CC είναι analog ενώ το DE-7  digital simulation- αλλά με το πόσο σε καλύπτει ηχητικά , αναλόγως με την κιθάρα σου , το υπόλοιπο  rig κλπ.

Μου άρεσε ό,τιδήποτε έκαναν αυτά τα δυο πετάλια στον ήχο μου.

 

Μπροείς δηλαδή να βρεις ένα digital πετάλι πoυ να κάνει αναλογικό simulation όπως τα TC Electronic και να είσαι σούπερ.

Και εδώ ισχύει πως όσο πιο ακριβά τόσο πιο αξιόπιστο, ευέλικτο και ποιοτικό μπορεί να είναι κάποιο πετάλι - για παράδειγμα, το Donner yellow Fall - κλώνος κλάποιου Mooer (kos;tizei 30 ευρώ μαζί με την αποστολή από Κίνα!) είναι ένα εξαιρετικό ψηφιακό delay που προσομοιάζει analog, αλλά οι επαναλήψεις του είναι αρκετά πολύ πιο "διακριτές" από όσο θα έπρεπε, δεν σκοτεινιάζουν αρκετά όσο π.χ. του Carbon Copy ή του DE - 7 .

Μπορεί να επιλέξεις λόγου χάρη κάποιο από τα πολύ καλά delay της TC Electronic (Flashback, Alter Ego kλπ) που και διαθέτουν πολλά modes και Toneprint και είναι ευέλικτα και αξιόπιστα και να βρεις ένα, μόνο ένα toneprint ή mode που να σε καλύπτει 1000%. Εδώ που τα λέμε, και 3 delay να βρεις στο TC electronic που να σου ψιλοαρέσουν, αμέσως αμέσως είναι σα να έχει 3 πετάλια σε ένα....

Γενικά τα παραπάνω, τα βρίσκεις στα 100 ευρώ πάνω κάτω μεταχειρισμένα.

 

Αν αλλάξεις κατηγορία όμως, και πας σε El Capistan (Strymon), στο  Diamond Memory Lane - που τα θεωρώ κορυφαία πετάλια, έχεις μεν holy grails από την α΄ποψη του ήχου και της πιστότητας, αλλά είναι ένα ζήτημα το αν θα προσαρμόσεις εσύ το παίξιμό σου στο effect του πεταλιού, ή αν θα προσαρμοστεί το effect στο παίξιμό σου. (δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά - αλλά είναι πετάλια με προσωπικότητα, που θέλουν και tweaking και να έχεις την πολυτέλεια να δώσεις 200-300 ευρώ για να πειραματιστείς με αυτά). 

 

Για Boss, δεν ξέρω (δεν θέλω) να πω, ας πουν άλλοι!

Τα ΕΗΧ πάλι , Memory Toy, Boy κλπ, πολλοί τα θεωρούν καλά αναλογικά delays, προσωπικά βρήκα να έχουν πολύ έντονο effect στις επαναλήψεις και δεν έμεινα σε αυτά.

 

Αν κρίνω όμως από τα δυο κομμάτια που έβαλες σαν σημεία αναφοράς, αν ήμουν στη θέση σου, θα πήγαινα είτε στο Carbon Copy είτε σε κάποιο TC Electronic ψηφιακό (όχι την καινούρια της σειρά αλλά τα Flashback, Αlter Ego κλπ, μονά, διπλά, μίνι και δε συμμαζεύεται) και θα την έψαχνα με αυτά.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολυ για την εκτενή απάντηση. Γενικά ως ενισχυτής και καμπίνα ειναι dark voiced αυτή που έχω της jet city 1x12 με eminence ηχείο. Φοβάμαι μήπως με το carbon copy και γενικώς τα αναλογικά το παρακάνω και βγαίνει μουντό. Αν και τα πετάλια τα υπόλοιπα που έχω ειναι ολα αναλογικά. Το φλας μπακ το έχω υπόψη. Γενικά μεταξύ αυτών που σκέφτομαι ειναι το tc flashback, boss dd7, boss dm2w, Seymour Duncan vapor trail. Κάποια από αυτά ειναι αναλογικά, απλώς αυτό που φοβάμαι ειναι μην γίνει πολυ μουντός ο ήχος μου. Να πω ότι το pedalboard μου αποτελειται από mxr fet driver-mxr custom badass modified od καρφί στο input του ενισχυτή και στο loop του ενιςχυτη το mxr analog chorus.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν δεν ενδιαφερεσαι για tap τοτε νομιζω κορυφαιο ειναι το Deep Blue αλλα κοστιζει. Επισης το CC ειναι καταπληκτικο οπως και το TC Flashback. Αυτα τα εχω δοκιμασει (οπως και TimeFactor, Jam, Flashback x4, Nova Delay) και εχω επιλεξει το Deep Blue - ειναι το μοναδικο που δεν χρωματιζει τον ηχο και δεν με το level ρυθμιζεις σε απολυτο βαθμο το σημα σου.

 

Αν θελεις tap τοτε αν δεν κανω λαθος το digital ειναι μονοδρομος (εκτος απο το delay lama).

 

Χωρις να εχω δοκιμασει το dd7 θα ελεγα οτι 7/10 μεγαλοι κιθαριστες τα ειχαν η ακομα το εχουν στην πεταλιερα τους. Πρεπει να ειναι το πιο πολυχρησιμοποιημενο delay ιστορικα....

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θελεις tap τοτε αν δεν κανω λαθος το digital ειναι μονοδρομος

 

Υπαρχουν πλεον δεκαδες αναλογικα delay με tap tempo.

 

Για metal ταιριαζει περισσοτερο ο καθαρος χαρακτηρας ενος digital delay οποτε  με καποια απο αυτα θα εισαι μια χαρα

 

https://www.thomann.de/gr/tc_electronic_flashback_mini_delay.htm

 

https://www.thomann.de/gr/t_rex_play_back.htm

 

αν δεν θες tap tempo βρες ενα used DD3 & call it a day.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, νομίζω ότι τα digital-vs-analog είναι πιο καθαρά σαν πλατφόρμα delay.

 

φυσικα και ειναι,οπως και καθε τι ψηφιακο,οτι ...μπαινει....βγαινει το ΙΔΙΟ.

 

Καλύτερα ίσως αν θες analog για ζωντανό ήχο delay να είναι ένα μηχάνημα που να έχει κινητά μέρη(ταινία δηλαδή) και λυχνίες αλλιώς το digital ίσως είναι η πιο καθαρή λύση

 

Ισα,ισα αυτα και αν επηρεαζουν/χρωματιζουν τον ηχο περισσοτερο.

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου