Προς το περιεχόμενο

Laptop Dell Inspiron 7548 - αξιζει?


noiser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά τα χρήματα του Laptop μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά .... είναι εδώ " IPS Panel Touchscreen / 4K Ultra HD, Ανάλυση: 3840x2160".

 

Αν όντως το χρειάζεσαι, πας εδώ

Dell Inspiron 7559 Touch (i7-6700HQ/16GB/1TB + 128GB/GeForce GTX 960M/UHD/W10) | Skroutz.gr

 

ε ναι. Μπορεί να τα χρειάζεται για άλλους λόγους αυτά τα specs, πέραν της ανάγκης για daw, το ανέφερε.

 

Ναι συμφωνούμε :) Αν όντως χρειάζεται την ανάλυση και touch screen, η πρόταση του @fusiongtr είναι πολύ καλύτερη (αν και κοστίζει περισσότερο) από αυτή του public και τον μηχανικό σκληρό. Γενικότερα πάντως, λόγω του υψηλού χρηματικού ποσού για laptop, θέλει λίγο ψάξιμο, ιεράρχηση αναγκών κι όλα τα σχετικά.  :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(αν και κοστίζει περισσότερο) από αυτή του public

Η διαφορά είναι 90 €, για ταχύτερο επεξεργαστή, και 125GB SSD (με τον 1T hdd).

 

Ας κρίνει και ας ιεραρχήσει τις ανάγκες του το παλικάρι (νομίζω κι εγώ ότι σε τέτοιες τιμές είναι απαραίτητο).

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που κάνουν πολλοί είναι να αντικαθιστούν τον HDD με έναν SSD και να κρατάνε τον HDD έτοιμο καβάντζα όταν έρθει ώρα για σέρβις.

 

Οι πολιτικές των εταιρειών είναι περίεργες στον τομέα αυτό και αν κρίνω από άλλα προϊόντα - τουλάχιστον στην Ελλάδα - μπορούν άνετα να σου αρνηθούν αντικατάσταση π.χ. της οθόνης αν άλλαξες δίσκο. Και μετά τρέχα γύρευε.

 

Πάντως όπως έχω διαβάσει κι εγώ από ειδικότερους εμού ο SSD είναι πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες για DAW καθώς χρησιμεύει μόνο στην ταχύτητα ανοίγματος των προγραμμάτων. Μετά αναλαμβάνει η μνήμη. Έτσι κι αλλιώς τα data θα τα έχεις σε άλλον σκληρό, προφανώς εξωτερικό γιατί το πολύ το γράφε-σβήσε δεν το γουστάρει ο SSD.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ηθελα τη γνωμη σας γι'αυτο το laptop.

Laptop Dell Inspiron 7548 - 15.6" (i7-5500U/16GB/1ΤB/R7 M270)

τιμη 1500€.

 

Laptop Dell Inspiron 7548 - 15.6" (i7-5500U/16GB/1ΤB/R7 M270) | Public

 

 

 

 

Άμα είναι να δώσεις λεφτά, πάρε τουλάχιστον ένα τετραπύρηνο, γιατί ο 5500U είναι μούφα i7, διπύρηνος με χαμηλό χρονισμό, απόλυτα  συγκρίσιμος σε επιδόσεις με ένα desktop celeron ;D ;D ;D 

 

 

Αν όντως το χρειάζεσαι, πας εδώ

Dell Inspiron 7559 Touch (i7-6700HQ/16GB/1TB + 128GB/GeForce GTX 960M/UHD/W10) | Skroutz.gr

 

 

 

 

Υπερδιπλάσιας δύναμης τετραπύρηνος επεξεργαστής, εφάμιλλης ή και καλύτερης απόδοσης με τους  desktop i5, αυτό μάλιστα, αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Πάντως όπως έχω διαβάσει κι εγώ από ειδικότερους εμού ο SSD είναι πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες για DAW καθώς χρησιμεύει μόνο στην ταχύτητα ανοίγματος των προγραμμάτων. Μετά αναλαμβάνει η μνήμη.

 

 

 

καταρχας ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια και τον κοπο που εκαναν να μου δωσουν συμβουλες και γνωμες.

 

με προβληματισατε αρκετα με το οτι το λαπτοπ που προτεινα έχει μηχανικο σκληρο δισκο.

όμως, συγκριτικα με τον αν είχε ssd πόσο πιο γρηγορος θα ηταν?  όταν θα το έχεις για να χρησιμοποιεις daw (reason 5) ή αλλα προγραμματα όπως photoshop ή να κανεις render στο autocad 2011?

 

θέλω να πω ότι ναι μεν για ένα τόσο ακριβό λαπτοπ θα επρεπε να ειχε ssd αλλα τελικά πόσο πιο αργό τον κανει ενας μηχανικος δισκος? μηπως ο μηχανικος έχει κι αλλα μειονεκτηματα εκτος απο ταχυτητα πχ αξιοπιστια? 

 

 

 

 

Έτσι κι αλλιώς τα data θα τα έχεις σε άλλον σκληρό, προφανώς εξωτερικό γιατί το πολύ το γράφε-σβήσε δεν το γουστάρει ο SSD.

 

αρα κι ο ssd έχει καποια μειονεκτηματα εναντι ενος μηχανικου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@noiser

Θεωρητικά ένας SSD - όπως σωστά τα λέει και ο RayDTutto - δεν θέλει πολλά σβήσε - γράψε. Έχει σίγουρα μία διάρκεια ζωής μικρότερη. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Στη θεωρία, έτσι λένε. Πρακτικά δεν έχω ακούσει / διαβάσει από κάποιον να του χαλάει. Λογικό όμως καθώς τα τελευταία 2 χρόνια έχουν μπει οι SSD τόσο δυναμικά στη ζωή μας (θεωρητικά τους δίνουν 5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος), οπότε είναι νωρίς ακόμα. Προσωπικά πάντως, ποτέ δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία με τις θεωρίες. Θυμάμαι από το 1995, όλοι έλεγαν 'κάντε shut down' γιατί αλλιώς χαλάει ο υπολογιστής. Πολλά μου χάλασαν από τότε, αλλά όχι επειδή δεν είχα κλείσει το pc με shut down.

 

Περί SSD

Μην το ψάχνεις. Ο SSD δεν έχει καμία σχέση από ταχύτητα σε σχέση με μηχανικό. Νύκτα - μέρα, fiat - ferrari κλπ κλπ. Επίσης, ακόμα κι όταν φορτωθούν τα δεδομένα και δουλεύεις πάλι ο SSD θα υπερέχει σε απόκριση συστήματος. Απλά σε εκέινο το σημείο σίγουρα παίζει ρόλο και η RAM καθώς και ο επεξεργαστής (αναλόγως της δουλειάς που θες να κάνεις.

 

Στο συγκεκριμένο laptop τώρα...

Νομίζω πως όσοι το είδαμε, καταλήξαμε πως δεν είναι αρκετά καλό για τα λεφτά του. Αυτό που σου πρότεινε ο φίλος fusiongtr είναι μακράν καλύτερο.

 

Προσωπική άποψη

Δεν θα πήγαινα σε laptop χωρίς SSD. ΠΟΤΕ. Αν όμως σε δελεάζει τόσο πολύ το συγκεκριμένο, σου αρέσει η touch screen και η ανάλυση και κρίνεις πως αξίζει τελικώς, προφανώς αγόρασέ το. :) Αλλά για 90Ε διαφορά, ψάξε και βρες αυτό που προτείνει ο fusiongtr ή κάτι αντίστοιχο.  ;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@noiser

Θεωρητικά ένας SSD - όπως σωστά τα λέει και ο RayDTutto - δεν θέλει πολλά σβήσε - γράψε. Έχει σίγουρα μία διάρκεια ζωής μικρότερη. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Στη θεωρία, έτσι λένε. Πρακτικά δεν έχω ακούσει / διαβάσει από κάποιον να του χαλάει. Λογικό όμως καθώς τα τελευταία 2 χρόνια έχουν μπει οι SSD τόσο δυναμικά στη ζωή μας (θεωρητικά τους δίνουν 5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος), οπότε είναι νωρίς ακόμα.

 

Edit - Διόρθωση στον εαυτό μου

Μπερδεύτηκα από την εγγύηση που δίνουν ορισμένοι κατασκευαστές. Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει πως έχουν όριο ζωής. Απλά συστήνεται να μην είναι γεμάτος από άποψη χωρητικότητας, καθώς και γενικότερα τα πολλά σβήσε - γράψε δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επανερχομαι στο ιδιο θεμα και λαπτοπ το οποιο πλεον το βρισκω σε 3 εκδοχες. στη δευτερη εχει ssd σκληρο δισκο οπως μου ειπατε οτι ειναι καλυτερος απο εναν κλασσικο. το θεμα ειναι οτι εχουν win8.1.

 

αναμεσα στα 3 αυτα μοντελα, τι θα προτεινατε?

 

1. https://www.digideli.gr/Dell-Inspiron-7548-48403

2. https://www.digideli.gr/Dell-Inspiron-7548-144074

3.Laptop Dell Inspiron 7548 - 15.6" (i7-5500U/16GB/1ΤB/R7 M270) | Public

 

στο δευτερο υπαρχει ssd σκληρος , καπου διαβασα οτι οι εργοστασιακοι ssd δεν ειναι τοσο καλοι και ειναι προτιμοτερο να τους αλλαζουμε με καλυτερους ssd..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου