Προς το περιεχόμενο

Παλιός fender μαγνήτης.


kultura

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό το θρεντ είναι μια εξομολόγηση περισσότερο, και αφορμή για κουβέντα, παρά αναζήτηση βοήθειας. Αν οι mods το προτιμούν στο περί ανέμων, no prob...

 

 

Με τη στρατ μου συμβιώνουμε πολύ ευχάριστα τον τελευταίο καιρό. Έχει μαγνήτες seymour duncan ssl-5 στη γέφυρα, έναν ssl-1 στη μέση και έναν suhr Mike Landau για neck. Ή μάλλον, έτσι ήταν μέχρι σήμερα το πρωί...

 

Από όταν έβαλα αυτούς τους μαγνήτες, και με πλήρη επίγνωση της μπασταρδοσύνης του σετ, θεωρούσα τον ML ποιοτικότερο μαγνήτη από τους άλλους δύο. Έτσι, το tweaking για να βρω τον ήχο μου στο εκάστοτε σύστημα γινόταν κυρίως με αυτόν, και από κει και πέρα, προσπαθούσα να προσαρμοστώ επάνω σε αυτές τις ρυθμίσεις. 

 

Καναδυό μέρες τώρα, ψάχνοντάς το λίγο, άρχισα να προβληματίζομαι με το ήχο του, και να αναρρωτιέμαι αν μου αρέσει τελικά στ' αλήθεια. Μου φαινόταν μουντός, επίπεδος, άοσμος, mid heavy, χωρίς "αέρα" και clarity στα ψηλά κυρίως. Κάπου εκεί είναι που το γκούγκλαρα, και διαπίστωσα ότι δεν είμαι μόνος!!! Κι άλλος κόσμος σε ξένα φόρα, ενώ γενικά λέει καλά λόγια για τους μαγνήτες του Suhr, για το συγκεκριμένο σετ ουκ ολίγοι έχουν να πουν για την εν λόγω "μετριότητα". Η πιο spot on περιγραφή του ήχου που διάβασα στα αγγλικά ήταν "sterile"(!).

 

Για να μην σας κουράζω, συνηδειτοποιώ πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους duncan, και καταλήγω, λοιπόν, ότι ο neck απλά, δεν μου κάνει...

Πολύ ωραία. Και τώρα; 

 

Στο μυαλό μου ήταν μονόδρομος, αφού μου αρέσει το υπόλοιπο σετ, τσιμπάω άλλον έναν ssl-1, αφήνω τον ML απ' έξω, και done. 

Μέχρι που ψάχνοντας κάτι κακόμοιρα συρτάρια, πέφτω απάνω σε ένα πράμα σαν της φωτό (είναι από ξένο φόρουμ, γιατί ο έξυπνος δεν φωτογράφησα τον δικό μου)

image.png.6eca8697f00ed7f5a86173fd3c405bd2.png

 

Λοιπόν, γκουγκλάροντας, έμαθα για αυτόν το μαγνήτη ότι είναι fender, αυτός ο αριθμός δεν είναι παρά της πλαστικής μπομπίνας, και απαντάται σε ένα σωρό διαφορετικούς μαγνήτες, αλλά το βασικότερο, είναι alnico 5 στα 7.5KΩ! Δηλαδή πολύ κοντά στα χαρακτηρισικά του υπόλοιπου σετ που φοράει η κιθάρα, και δη του middle!

 

Και το happy end. Άνοιξα και έβαλα το μαγνήτη αυτόν στη θέση neck, και, πείτε το κωλοφαρδία, έχει ακριβώς ότι μου έλειπε από τον ML! Twang, δυναμικές, γλύκα, και clarity!

Και ακούγοντας αυτόν τον φτηνιάρη fender, γίνεται στο μυαλό μου ακόμα πιο συγκεκριμένο τι μου έφταιγε στον suhr: Είναι κομπρεσαρισμένος, με λιγοστά ψηλά και έντονα μεσσαία, σαν να είχε προσανατολισμό για γκάζια, αλλά με low output, άρα για να παίξει πιο καθαρούς ήχους. Δηλαδή όλο μαζί δεν δένει... Δεν τον φχαριστιέσαι σε κανένα γήπεδο...

 

Anyway,

 

Έχει κάποιος άλλος άποψη για τους suhr ML? 

 

Απλώς από περιέργεια, υπάρχει πιθανότητα κάποιος να ξέρει τίποτες παραπάνω για τον fender μαγνήτη αυτόν;

Ξέρω το βασικό, ότι τον ακούω και μου αρέσει, αλλά οποιαδήποτε πληροφορία, είναι ευπρόσδεκτη...🙂

Επεξεργασμένο από kultura
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, kultura είπε

Απλώς από περιέργεια, υπάρχει πιθανότητα κάποιος να ξέρει τίποτες παραπάνω για τον fender μαγνήτη αυτόν;

 

Από American std strat είναι μάλλον 1995-2000.

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Ο μαγνητης της φωτογραφιας ειναι απο καποια american standard καπου στα 90.s. Τους θυμαμαι (τοσες φορες που τους αλλαξα αυτο το baseplate το θυμαμαι απ εξω 🙂 🙂  ) σαν καπως hot σε σχεση με παραδοσιακους vintage στρατ μαγνητες κ το 7.2Κ που λες οτι μετρησες μαλλον το επιβεβαιωνει. 

 

 

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς, είναι πο hot από παραδοσιακούς vintage μαγνήτες, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη (δεν είχα ξαναπαίξει τέτοιο μαγνήτη ο ανίδεος) διαπίστωσα ότι δεν υστερεί σε διάυγεια. Απλά έχει λίγο ψωμί παραπάνω. Η δε απόκρισή του με μέτριο γκάζι και χαμήλωμα του volume, άλλο πράμα! (50's wiring, βέβαια, αλλά και ο ML μες στο ίδιο wiring ήταν, καμία σχέση)

 

Ομολογώ ότι τον έβαλα στην κιθάρα με μισή καρδιά, μόνο και μόνο επειδή τον είχα σπίτι, και δεν είχα τίποτα να χάσω. Δεν πίστευα ότι θα με κέρδιζε. Άλλαξα γνώμη όμως!

 

Θα είχε ενδιαφέρον να παρατεθούν κι άλλες τέτοιες ιστορίες όπου gear που δεν είχαμε σε ιδιαίτερη υπόληψη μας κέρδισε τελικά. Όχι ντε και καλά "το φτηνό που κερδίζει το ακριβό", αλλά ίσως "ευρείας παραγωγής, γιατί όχι;" 😄

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω δει τετοιο μαγνητη bridge stock και σε stratocaster 1980 αλλα με μπλε-κιτρινα καλωδια και κατι αλλα γραμματα γραμμενα με το χερι με μπλε η ασπρο χρωμα.Αν θυμαμαι καλα ο neck και middle ειχαν ασπρομαυρα καλωδια  αλλα νομιζω χαμηλοτερη εξοδο απο 6 οποτε το πιο πιθανο ειναι να ειναι οποως λεει ο SF

Επεξεργασμένο από qesh

Thank God for the rain....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η tele μου είναι εκείνης της περιόδου και ο neck της είναι εξαιρετικός. Βασικά είναι πολύ πιθανό να είναι ο λόγος που την αγόρασα αφού τότε δεν ήξερα σχεδόν τίποτα. Ο bridge δεν ήταν κάτι σπουδαίο, σε βαθμό που άργησα πολύ να καταλάβω γιατί μιλάνε όλοι για τον "bridge ήχο τελεκαστερ". Μαλιστα δεν έκανε καν καλό match με τον neck εξαρχής, ήταν απέραντη η διαφορά σε "στρογγυλοτητα", "clarity", "response" κλπ.

 

Μετά που έγινα πιο καγκουρας βρήκα έναν σωστό Lollar που ταιριάζει γάντι με τον μαμά Νεκ και από τότε την επερνάω κοτσάνιον.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, blue είπε

Ο bridge δεν ήταν κάτι σπουδαίο

 

Όχι δεν είναι γιατί δεν έχει baseplate,αν του βάλεις είναι μια χαρά.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχω δυο τετοιους που γραφουν N και M και εχουν διαφορά στα χρώματα των καλωδίων. Μετράνε δε στα 4.5 κιλοωμ ο καθένας.... δεν τους εχω ακουσει ακομ και φαίνονται ακέρωτοι, παίζει να είναι και από Μεξικάνα στρατ?

 

σορρυ για το χαητζακ

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4.5k παρα ειναι αδυναμοι........δεν νομιζω αμερικανικοι μαγνητες της fender  της εποχης (η και σημερινος) να ηταν τοσο χαμηλα  τυλιγμενοι. Μαλλον για μεξικανικους η καποιους no name απω ανατολιτικους τους κοβω. 

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου