Προς το περιεχόμενο

DSP effects-software plug in effects


stergiosgc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.Σκέφτομαι να αγοράσω μια εξωτερική κάρτα DSP για να χρησιμοποιώ τα εφέ της για επεξεργασία του ήχου.Η ερώτηση που θέλω να θέσω είναι η έξης:υπάρχει διαφορά στην ποιότητα μεταξύ DSP effects και software plug in effects(πχ προιοντα της εταιρίας waves); ή το 'όλο' ζήτημα έιναι η μείωση της κατανάλωσης υπολογιστικής δύναμης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω άμεση επαφή με dsp εφε, αλλά σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει και ακούσει, τα dsp είναι καλύτερα, ακριβώς επειδή έχουν τον δικό τους επεξεργαστή και μπορούν να είναι και πιο απαιτητικά, κάνοντας τα έτσι και πάρα πολύ αληθοφανή. Για παράδειγμα κάποιες προσομοιώσεις διαφόρων επεξεργαστών της ssl (κομπρέσσορες, εκουαλαϊζερ) βρίσκονται πολύ κοντά στα hardware

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω τα native να υπολοιπονται σε τίποτα από τα dsp. Software to ena software kai to allo. Ασε που τα dsp εχουν λάτενσυ που προστίθεται σε αυτήν του pc. Το θεμα είναι να ξερεις τι ακριβως κανουν τα πλαγκίνς και να μαθειςνα τα δουλευεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είσαι απολύτως σωστός ανούβις. Έχουν πολύ πιο καλογραμμένο κώδικα καθώς εκτελούνται υπολογισμοί, που τα Native ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν ονειρεύονται. Και το latency στα dsp αντιμετωπίζεται με ειδική εντολή στα DAW όπου καθηστερούν για λίγο τον ήχο, οπότε ο χρήστης ακούει real-time την επεξεργασία, εκμηδενίζοντας έτσι το latency.

Ε το ότι οι κάρτες dsp παρόλο που είναι τόσο ακριβές, πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν αυτές και όχι άλλα plugins κάτι λέει. Δεν μπορεί να γίνεται μόνο για εξοικονόμιση ενέργειας.

 

Και η λογική software το ένα software και το άλλο είναι εντελώς λάθος. Soft το reaktor5 αλλά τι σχέση μπορεί να έχει με αυτά που δίνει δώρο το c.m. ;

Και λίγο πιο μακριά: Soft το vanquard, soft και η καρδιά του virus ti (virtual analog) αλλά τι σχέση έχουν μεταξύ τους; Καμιά! :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ssl βγαίνουν και native. Δεν νομίζω ότι τα dsp εχουν άλλο κωδικα. Και τα waves που εχουν όλα τα στουντιο ? για να μην τα πολυλογω πιστευω ότι με τα native μπορεις να φθάσεις στο95% της ποίοτητας που θέλεις. αντι να παρει κανεις dsp (αποψη μου) ας παει να κανει μερικα σεμιναρια ηχου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα τόσο τα Waves είναι όντως ισχυρά αλλά και τραγικά πειναλέα. Τι να το κάνω αν ανοίξω 4-5 εφε και γονατίσει ο υπολογιστής; Και ναι όταν υπάρχουν και σε native αλλά και σε dsp μορφή τα εφε (όπως τα ssl) δεν υπάρχουν διαφορές. Από εκεί και πέρα όμως; Υπάρχουν μερικοί κομπρέσορες και άλλα plugins που βγαίνουν σε αποκλειστικά dsp μορφή (ιδίως διάφοροι εξομοιωτές αναλογικών μηχανημάτων), που απλά δεν έχουν ανταγωνιστές με άλλα native. Εξάλλου το δικαιολογεί και η τιμή τους όταν τα αγοράζεις 1-1.

 

Όσο για αυτό:

αντι να παρει κανεις dsp (αποψη μου) ας παει να κανει μερικα σεμιναρια ηχου.

απλώς συμφωνώ απολύτως. Και για να το συνεχίσω: Αντί να πάρει κανείς το οτιδήποτε "επαγγελματικό" προγραμματάκι, ας αρκεστεί σε μερικά πιο απλά και να αρχίσει το ψάξιμο και τον πειραματισμό και όταν δει ότι το κατέχει, πηγαίνει και σε άλλες πιο σοβαρές εφαρμογές.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα τόσο τα Waves είναι όντως ισχυρά αλλά και τραγικά πειναλέα. Τι να το κάνω αν ανοίξω 4-5 εφε και γονατίσει ο υπολογιστής;
αντι για dsp αγοραζεισ νεο pc. το συνδέεις με το παλιό και έχεις ενα πολύ δυνατο συστημα. Τέλος παντων εγω εχω καταλήξει οτι και με τα εργαλειά του seqoencer που εχεις και μόνο αυτά κάνεις την δουλειά σου μια χαρα. δηλαδή αν στο digital περιβάλον δεν υπήρχαν όλα αυτά τα πλαγίνς δεν θα είχαμε καλές παραγωγές;
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ρόλος των DSP καρτών, όπως η POWERCORE και η UAD-1, είναι κυρίως για να σου εξασφαλίσουν ότι θα έχεις εγγυημένη απόδοση σε Ν αριθμό plug-ins, ανεξάρτητα με το τι γίνεται στο κυρίως μηχάνημα. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό, όταν αρχίζεις και φορτώνεις με tracks ένα project και δεν ξέρεις μέχρι που θα σε καλύψει ο επεξεργαστής.

 

Ένας άλλος λόγος του dedicated hardware είναι ο περιορισμός της πειρατείας. Αναγκάζεσαι να αγοράσεις hardware για να τρέξεις τα plug-ins. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που δεν βγαίνουν σε άλλη μορφή τα plug-ins (και πιθανώς και η βασική φιλοσοφία αυτής της προσέγγισης. Κάτι σαν τα ProTools).

 

Σε ό,τι αφορά στα plug-ins, αυτά θα μπορούσαν να τρέξουν και σε άλλες πλατφόρμες χωρίς διαφορά στην ποιότητα.

 

Τεχνικά, τουλάχιστον η Powercore φοράει 4 DSP 56K/150MHz της Motorola καθώς και έναν IBM PowerPC στα 200MHz. Αν και συνολικά σε MIPS υπολείπονται κατά πάρα πολύ ενός Pentium 4, ωστόσο, το γεγονός ότι είναι 4 παράλληλοι και πολλά άλλα τεχνικά (π.χ. επικοινωνία με τη μνήμη), τους δίνει πολύ μεγάλη επεξεργαστική ισχύ για πολύπλοκους μετασχηματισμούς (για παράδειγμα FFT) σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά σκεφτόμουν να αγοράσω την κάρτα powercore firewire της tc electronics μιας και δεν εχω τα απαιτούμενα χρήματα για τα effect racks όπως TC Reverb 4000,TC Finalizer 96K,TC Electronic M5000.To γεγονός πως το megareverb της powercore βασίζεται στην τεχνολογία πυρήνα όπως λένε αυτοί στη σελίδα τους με έβαλε σε σκέψεις:να προσεγγισω την ποιοτητα των παραπάνω hardware ξοδεύοντας ενα μετριο ποσο χρηματων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου