Προς το περιεχόμενο

Σπάσιμο σε κλασική κιθάρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Τα δύο κομμάτια βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο (δηλαδή έχουν απομακρυνθεί τα δύο κομμάτια) ή το ένα έχει βυθιστεί μέσα σε σχέση με το άλλο?

Αισθητικά πάντως είναι λίγο δύσκολο να συνέλθει χωρις κανονικό μάστορα και τρίψιμο- ξαναφινίρισμα. Το θέμα είναι αν μπορείς να σταθεροποιήσεις την κατάστυαση εσύ (ή κάποιος μάστορας καλύτερα) για να μην αποτελειωθεί η ρωγμή και προχωρήσει.

 

 

Εναλλακτικά γέμισέ την αφρό πολυουρεθάνης, πάρε ένα πριονάκι και και κάνε την flying V :oops:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Δοκίμασε πάντως να τα φέρεις στη θέση τους τα 2 ξύλα "με τρόπο" πριν κολλήσεις κάτι από πάνω. Δηλαδή βγάλε χορδές, και βάλε κάτι μέσα και προσπάθησε να σπώξεις το βυθισμένο τμήμα στη θέση του. Αν έχει βυθιστεί το μεγάλο κομμάτι (που είναι και το πιο πιθάνό, αυτό σημαίνει ότι έχει κατέβει και η γέφυρα (καβαλάρης εν προκειμένω). Μπορεί να ταστάρει λίγο κλπ.

Ενδεχομένως ένας τρόπος να το "φέρεις" είναι να κόψεις ένα κομμάτι ξύλο (π.χ. από σκουπόξυλο) ακριβώς όσο η εσωτερική απόσταση του μπροστινού καπακιού από το πίσω και να το βαζεις αρχικά λοξά από μέσα και να το σπρώχνεις μετά για να γίνει κάθετο.

 

Δείχνει σαν να έσπασε και να σφήνωσε στην καινούρια θέση. Μπορεί με λίγη προσπάθεια από μέσα να έρθει στη θέση του. Θα φαίνεται και πολύ λιγότερο η ρωγμή. Μετά μπορείς να βάλεις και το αυτοκόλητο που λέει ο φίλος. Αν το κολλήσεις πριν γίνουν τα 2 κομματια σαν 1, δεν θα πιάσει σωστά, θα κάνει ζάρες κλπ. Πριν βάλεις το πλαστικό βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν ξυλαράκια και τρίμματα από βερνίκι ακριβώς στη "ραφή" που να προεξέχουν από την επιφάνεια και τα οποία ενδεχομένως θα εμποδίσουν το film να κολλήσει τέλεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουνα ένα εξωτερικό αυτοκόλητο μόνο . . .

Το σκίσιμο είναι κάμποσο μεγάλο. Η δική μου γνώμη είναι να την κολήσεις πρώτα.

 

Αρχικά κάνε το κόλπο που είπε ο harilatron, να βάλεις δηλ. εσωτερικά ένα-δύο τακάκια γιά να την φέρουν στα ίσια της πρώτα.

Μετά καθάρισε προσεκτικά (και απο μέσα) σκλήθρες και χαλαρά κομάτια.

Πότισε καλά την χαραμάδα με κόλα.

 

Η καλύτερη είναι η ψαρόκολα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις TiteBond ή ακόμα και Ατλακόλ. (Απέφυγε τις κυανοακριλικές - SuperGlue κλπ. Σου δίνουν ελάχιστο χρόνο, και κάθε λάθος ΔΕΝ διορθώνετε).

 

Μετά κάνε το κόλπο που είπε ο akis147, βάλε δηλ. απο πάνω δυό-τρία κομμάτια χαρτοταινία (κάθετα στό σχίσιμο) για να κρατήσεις σφιχτά τα δύο κομμάτια.

 

Αν έχεις βάλει καλά τα τακάκια απο μέσα (να πατάνε και τα δύο κομμάτια δηλαδή) βάλε καμιά εφημερίδα απο πάνω (να ρουφάει την παραπανίσια κόλα) και βάλε κανα βάρος να πατάει την ένωση.

 

That's all.

Μόλις στεγνώσει, καθαρίζεις προσεκτικά με ένα ξυράφι την εφημερίδα και τις κόλες από το σκίσιμο (και απο μέσα).

 

¶ν έχεις πρόβλημα αισθητικής, κόλησε οτι αυτοκόλητο θέλεις από πάνω, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΟΜΩΣ.

_______________________________________________________

ΥΓ. ¶ν βαριέσαι να την κολήσεις εσύ, τράβα την σε κανα μάστορα. Δέν νομίζω να σου πάρει και κανα εκατομύριο για το κόλημα μόνο. ¶ν θέλεις ξανα βερνίκωμα-φινίρισμα σίγουρα θα κάνει λεφτά. Ένα κόλημα όμως πόσο να κάνει ? ? ?

 

 

Φιλικά, Γιώργος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξερω απο πρωτο χερι :D και οι καλοι μαστορες τα διορθωνουν σχεδον ολα! δεν υπαρχουν οργανα που να μην εχουν πανω τους εστω και μια πατεντα λογο σπασιματος ή λαθους στην κατασκευη. και στην τελικη αν αξιζει τοσο η κιθαρα αλλαξε της καπακι. ομως πανε σε εναν πολυ καλο μαστορα και εμπιστοσυνης για αυτο, οχι τοσο για την δουλεια που θα σου κανει αλλα σια το ξυλο που θα σου βαλει. συνηθως διαφορει (οχι τοσο εμπιστοσυνης) βασουν οτι ξυλο τους εχει περισσεψει για πεταμα! ομως πολυ δυσκολο να ακουστει ακριβως ιδια με πριν. μπορει να γινει καλυτερη μπορει και χειροτερη. το καπακι στις κιθαρες κλασικες και ακουστικες οπως και το πως ειναι στα στιριγματα κατω απο το καπακι ειναι το σημαντικοτερο και αυτο κανει τον ηχο στην κιθαρα!

NON SERVIAM...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν έχει βυθιστεί το ένα μεσα στο άλλο....

 

 

 

ρε aki147 έδωσες γαμώ την ιδέα!!!!!!!!!

 

¶κυρο το δικό μου.Αυτό πο λέει ο JOJOS μάλλον είναι η καλύτερη λύση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
λοιπόν έχει βυθιστεί το ένα μεσα στο άλλο....

 

 

 

ρε aki147 έδωσες γαμώ την ιδέα!!!!!!!!!

 

Αν βγάλεις τις χορδές και βάλεις κάποια ταινία κάτω από τη ρωγμή δε θα κάνει??Έτσι λογικά θα σταθεροποιηθεί "κάπως" η ρωγμή για τον ήχο δεν ξέρω όμως

 

Μπά, η σωστή δουλειά είναι αυτή που γράφει ο Γιώργος (JOJOS), η απλή είναι αυτή που γράφω παραπάνω. Τώρα που το σκέφτομαι, αν βάλεις απλώς λίγη atlacol να ποτίσει καλά η ρωγμή πριν την ισιώσεις και μετά την αφήσεις να στεγνώσει σκουπίζοντας όση περισσέψει, μπορεί και να μην χρειαστεί τίποτε άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

. . .αν βάλεις απλώς λίγη atlacol να ποτίσει καλά η ρωγμή πριν την ισιώσεις και μετά την αφήσεις να στεγνώσει σκουπίζοντας όση περισσέψει' date=' μπορεί και να μην χρειαστεί τίποτε άλλο.[/quote']

Μην ξεχάσεις τις χαρτοταινίες. Είναι απίστευτο με πόση πολύ δύναμη κρατάνε σφιχτά δυό ξύλα, μερικά κομάτια χαρτοταινία - καλά τεντωμένη.

 

 

Φιλικά, Γιώργος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου