Προς το περιεχόμενο

Ποιοι μαγνήτες για Ibanez


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μα τώρα τι μαγνήτες έχει? Είναι αυτή με τους 2 humbuckers? Κυκλοφορούν κάμποσοι Jeff Beck μεταχειρισμένοι γύρω στα 50 Ευρώ. Μπορείς να βάλεις έναν τέτοιο στη γέφυρα και κάτι διαφορετικού προσανατολισμού στο neck.

 

Οχι οπως λέω και πιο πάνω 1διπλος, 2 μονοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

www.guitarfetish.com

Για τη συγκεκριμενη κιθαρα αν αγορασεις τρεις καινουργιους μαγνητες + ηλεκτρικα + setup θα κοστισει πιο πολυ απο οσο την αγορασες. Χωρις να εχω ακουσει τους GFS' date=' τους προτεινω λογω χαμηλης τιμης. Αν σκεφτεσαι και μεταχειρισμενους, δινω τον DiMarzio Air Classic για bridge θεση.[/quote']

 

Δεν έχω προβλημά με μεταχειρισμένους αλλά πως θα τους βάλω.

 

Για τα χρήματα που αναφέρεις έχεις δίκιο πχ σε γνωστό μαγαζί που ρώτισα για seymour duncan+ηλεκτρικά+τοποθέτηση γύρω στα 300 μου είπε.

Αλλα απο την άλλη όταν είσαι σε τέτοιας κατηγορίας κιθάρες 2 επιλογές υπάρχουν γιατί όλες ούτε τα φοβερα χαρακτηριστικά έχουν ούτε μαγνήτες καλους κλπ.Αν ήξερα οτι θα έπερνα ας πουμε μια squier ή μια Epiphone και με 300-400 ευρο θα είχα μια "αξιοπρέπεια" ήχιτική θα το έκανα.Αλλά δυστηχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα.Και δανειζομενος μια ατακα απο τον καλο παλιο ελληνικο κινηματογραφο. εχοντας μια "χαμηλου επιπεδου" κιθαρα και αγορα μαγνητων 1 βήμα.Αγοραζοντας κιθαρα και αγοράζοντας και μαγνήτες 2 βήματα. :lol:

 

 

Αν θεώρέιτε οτι υπάρχει κιθάρα που να πληρει τo ακόλουθο , "έχω καλούς μαγνήτες και κάνω μέχρι 400" , δεχομαι προτάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To σημαντικότερο κατά την γνώμη μου είναι αν η κιθάρα παίζει καλά.

Αυτό μετράει, ούτε τι ξύλα έχει ούτε τι μάρκα είναι.

Αν σε βολεύει το μπράτσο της και έχει αξιοπρεπές hardware (γέφυρα, κλειδιά) προχώρα.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα αυτό ακριβώς λέω. Αν και μπορείς να βρείς καλής ποιότητας και φτηνά γέφυρες και κλειδιά στο ίδιο site, πιθανόν να μην ταιριάζουν.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποτε τι να παρω σε 300-400 ευρο που να μη θελει αμεσα αλλαγη και να ακουγετε???

Squier???

Η καλυτερη επιλογη στα χρηματα αυτα ειναι μια...

Μεταχειρισμενη Fender Stratocaster Made In Mexico

Kαι για του λογου το αληθες:

http://www.x-e.gr/pages/Results.aspx?cat_id=38&SC_GUID=5539c666-ea15-4907-8f03-f64af7743f09.

Κοιτα την τριτη αγγελια.. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θεώρέιτε οτι υπάρχει κιθάρα που να πληρει τo ακόλουθο ' date=' "έχω καλούς μαγνήτες και κάνω μέχρι 400" , δεχομαι προτάσεις.[/quote']

 

Το τι ειναι καλη κιθαρα ειναι δυσκολο να απαντηθει, ο ηχος ειναι υποκειμενικος και δε χωρουν κανονες. Οντως, μια κιθαρα που στα χαρτια φαινεται για τα μπαζα, σε συγκεκριμενα χερια & χωρο και με συγκεκριμενο ενισχυτη μπορει να βγαλει ηχο που να αρεσει σε αρκετους.

 

Για μενα καλη κιθαρα σημαινει γερα θεμελια, δηλαδη τα ξυλα της. Σωμα και μπρατσο πρεπει να ειναι απο μασιφ ξυλα, να εχουν ενωθει σωστα και μαγνητες με hardware να εχουν τοποθετηθει σωστα. Οι μαγνητες διαφοροποιουν το ηχοχρωμα μιας κιθαρας αλλα δε μπορουν να μεταβαλλουν σε μεγαλο βαθμο παραγοντες οπως η διαυγεια, το σκασιμο και η καθαροτητα της νοτας. Γι' αυτο αλλωστε μια κιθαρα των 300 ευρω δε θα ακουστει οπως μια των 3000 ευρω ακομα και αν της βαλουμε τους ιδιους μαγνητες.

 

Θεωρω οτι αν καταληξεις να αγορασεις κιθαρα, πρεπει να δοκιμασεις για να καταλαβεις τις διαφορες. Δε θα προτεινα ποτε Fender γιατι δεν εχει σταθεροτητα στην ποιοτητα της. Στην περιπτωση της Fender πρεπει να αγορασεις το συγκεκριμενο κομματι που θα σου αρεσει, γιατι αν το ακουσεις εδω και το παραγγειλεις απο Γερμανια... τοτε δε θα ειναι η ιδια κιθαρα. Δυστυχως ετσι θα δωσεις περισσοτερα χρηματα αφου εδω κοστιζουν ακριβοτερα.

 

Κιθαρες παρα πολυ καλες για τα χρηματα που ζητουν θεωρω τις Yamaha Pacifica 112 & 412 http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?sw=pacifica Στην Ελλαδα δε τις εχουν σε μεγαλη υποληψη (ισως και λογω Νακα) αλλα η Yamaha ειναι μια εταιρεια κολοσσος (μουσικα οργανα, audio μηχανηματα, μοτοσυκλετες) και εχει σταθερη ποιοτητα. Χρησιμοποιει μασιφ ξυλα και Alnico μαγνητες, ενω στα δικα μου χερια ειναι πολυ βολικες οσες φορες τις εχω δοκιμασει. Η Pacifica 112 εχει κανει τρελες πωλησεις απο τις αρχες του '90 που βγηκε στην αγορα. Ειχε μια πολυ εξυπνη διαφημηση που εδειχνε το δικο της μασιφ σωμα διπλα σε ενα plywood σωμα που φαινοταν οτι ηταν Stratocaster (Squier ή Fender).

 

Στην Ελλαδα βεβαια αμα γραφει Fender σημαινει οτι ειναι συνωνυμο ποιοτητας... οποτε εκει τα επιχειρηματα μου τελειωνουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σε όλους.

 

Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας.Εχω μια Ibanez g10 και τα ήλεκρικά της ειναι χάλια και οι μαγνήτες της επίσης.Θα ήθελα λοιπόν λόγο έλλειψης χρημάτων (για αγορά stratocaster που θα αγόραζα άν είχα money :( :( )

να αναβαθμήσω την υπαρχουσα.

 

Τα ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι γυρω στα 200 ευρο.

 

1. Τι μου προτείνετε για μαγνήτες 2 μονους ' date=' 1διπλο + ηλεκτρικα για ήχο κοντα στη strato (λεμε τωρα) καλα καθαρά κλπ (Μουσικά σε alt/indie style).

 

2. που μπορώ να τα βρώ εδώ Αθήνα/Πειραιά για να μου τα σεταρουν κιολας.

 

 

 

Thanx προκαταβολικά.[/quote']

 

Μήπως θέλει απλώς μια καλή ρύθμιση ή είναι θέμα ενός λίγο καλλίτερου ενισχυτή ? Απο ότι λές αν την θές για πειραματισμούς και μόνο δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις 200 ευρώ + εργάσία για βελτιώσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου