Προς το περιεχόμενο

Και βζζζζζζ οι μονοπήνιοι...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Superfunk

 

Αυτό που ρωτάω είναι:

 

Αξίζει να θυσιάσεις το γενικό ακουσμα με ένα βουητό, για να πετύχεις τον τέλειο καθαρό ήχο? Με τα εφέ και τα emulators που κυκλοφορούν μπορείς να τον πετύχεις και με διπλους. Αν όχι 100% 99 σίγουρα.

 

Τί θα γίνει ρε παιδιά όταν μεγαλώσω δηλαδή?

 

Θα κουφαθώ και δεν θα ακούω το βουητό?

 

Το μόνο πράγμα που έχει να κάνει με την ηλικία μου είναι ότι δεν με εκφράζουν κάποια πράγματα, επειδή γενήθηκα το 88 και έφηβος ήμουν το 2004.

 

Αν ήμουν έφηβος το 1980 φυσικά και θα είχα άλλη γνώμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 140
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

πω πω... ένα ένα τα βλέπω. Συγνώμη κιόλας, αλλα από το πάθος μου ξεφεύγουν...

 

ΦΙΛΕ ΦΙΛΤΑΤΕ Superfunk

 

δεν είναι αναφέρεσαι.

 

είναι αναφέρεσΕ

 

όπως

κάτεσε

 

Το ΑΙ γνωρίζω ότι μπαίνει στο τρίτο πρόσωπο

 

π.χ. κάθετΑΙ, αναφέρετΑΙ.

 

Εγώ καθομαι

εσύ καθεσε

αυτος κάθεται

εμείς καθόμαστε

εσείς καθόσαστε (ή κάθεστε)

αυτοί κάθονται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αξίζει να θυσιάσεις το γενικό ακουσμα με ένα βουητό, για να πετύχεις τον τέλειο καθαρό ήχο? Με τα εφέ και τα emulators που κυκλοφορούν μπορείς να τον πετύχεις και με διπλους. Αν όχι 100% 99 σίγουρα.

 

οχι φιλε μου ΔΕΝ μπορεις να τον πετυχεις...πως να το κανουμε δηλαδη (βεβαια αυτο εχει και σχεση με το ποσο ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ ειναι καποιος στον ηχο...γιατι αλλοιως παιζει και με τραντζιστορατο ενισχυτη που δεν εχει τον "θορυβο" των λαμπατων..... :roll: )

 

και σου ΞΑΝΑΛΕΩ το "βουϊσμα" στο οποιο αναφερεσαι ΔΕΝ ακουγεται την ωρα που ΠΑΙΖΕΙΣ αλλα ΜΟΝΟ οταν εχεις πολυ υψηλα τη "βρωμα" στον ενισχυτη σου και ΔΕΝ παιζεις (& μαλιστα οχι μονο ΔΕΝ παιζεις αλλα ΔΕΝ ακουμπας καθολου τις χορδες.....)

 

για αυτο αλλωστε ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ κανεναν απο τους 900.000 κιθαριστες που αγορασαν ΦΕΤΟΣ (& οχι προπολεμικα οπως υποστηριζεις) κιθαρες με ΜΟΝΟΠΗΝΙΟΥΣ μαγνητες (& οχι μονο Fender) :lol:

 

αν το παμε ετσι τοτε να γκρεμισουμε και τον Παρθενωνα γιατι δεν εχει πρακτικη σχεδιαση και στη θεση του να υψωσουμε ενα μοντερνο...ναο μια και με ενα emulator πανω κατω ο ιδιος θα ειναι... :lol:

 

και μια και φτασαμε ως εδω γιατι να μην το προχωρησουμε λιγακι & να μη παιζουμε ΚΑΘΟΛΟΥ κιθαρα μια και δεν ειναι tempered οργανο & ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΞΕΚΟΥΡΔΙΣΤΟ και να παιζουμε ολοι KEYBOARDS... :roll:

 

ειπαμε μαζι με τα καλα θα πρεπει να μαθεις να "παιρνεις" και τα "κακα" και ναι οπως μια Fender strat του 50 ΕΧΕΙ θορυβο οταν τη βαζεις σε ενα Mesa Boogie Triple Recto με το gain στο τερμα ετσι και μια ESP με EMG ακουγεται ΣΚΑΤΑ οταν πας να παιξεις funk & country σε εναν Fender Twin Reverb... :roll:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι νομίζεις? Με κλήρωση μας βάζανε στα πανεπιστήμια??? :D :D :D

 

Συμφωνώ με αυτό που λές σχετικά με τό τί ήχο θέλεις να βγάλεις, αλλά να μην τον πληρώσεις και χρυσό. Προσπαθώ να επιμείνω στην σχεση απόδοσης\τιμής. Μακάρι να είχαμε λεφτά να περναμε:

 

Μια fender για καθαρά

Μια ESP για τις βρωμιές

Mια Ιbanez για γενική χρήση και live (είναι ελαφρούλες)

Και μια Gibson για κάδρο ή πέταμα....

 

και μια 3πλή βάση να τις βάλουμε πάνω.

 

(αφού πάρουμε ένα Triton Extreme πρώτα...)

 

Εγώ μιλάω για ΜΙΑ κιθάρα. να πάρεις μία να τα κάνει όλα. Να πιάσουν τόπο τα λεφτά.

 

Μα ακριβώς επειδή ο Παρθενώνας δεν είναι πρακτικός δεν πήγε κανείς για barbeque ούτε για να στήσει έκθεση. Επειδή είναι όμορφα και αρμονικά χτισμένος έγινε αυτο που του αρμόζει: αξιοθέατο.

Έλα τώρα που δεν είναι tempered όργανο η κιθάρα...

 

Αφού έχει τάστα. Απλά υπάρχουν κάποιοι κακοήθεις που κάνουν κατι... να δεις πως μου τα είπαν... Bends??? και πιανουν ενδιάμεσες συχνότητες... :P :twisted:

 

Το ουτι είναι untempered...

 

Και ποιός σου είπε ότι τα keyboard είναι συγκερασμένα. Έτσι φαίνοντα...

 

Αλλα τα σωστά τα ψαγμένα τα σύνθια έχουν pitch wheel... :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μωρε ταστα εχει...ελα ομως που οτι και να κανεις ΠΑΝΤΟΤΕ καποιες νοτες θα ειναι off??? :wink: (it is the nature of the beast)

 

Εγώ μιλάω για ΜΙΑ κιθάρα. να πάρεις μία να τα κάνει όλα. Να πιάσουν τόπο τα λεφτά.

 

Υπαρχουν αρκετες κιθαρες που τα κανουν ολα (Strat,Tele,ES 335 και πολλες αλλες) και συμφερουν... :lol: ΧΕΡΙΑ μονο και ΜΥΑΛΟ να εχεις (και κατα προτιμηση ΜΥΑΛΟ χωρις ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ που να ξεχωριζει το δεντρο απο το δασος.....)

 

Παντως η ESP HORIZON σιγουρα ΔΕΝ ειναι μια κιθαρα που μπορεις να παιξεις τα παντα...πιστεψε με...(ασε που ειναι τοσο ασχημη που οποιοσδηποτε..αξιοπρεπης κιθαριστας θα πεθαινε απο ντροπη αν αναγκαζονταν να τη "φορεσει" :) :) )

 

Και εν πασει περιπτωσει καποια πραγματα ειναι ΚΛΑΣΣΙΚΑ και δεν γινεται να τα "βελτιωσεις" (γιατι τα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ)...

 

Και εν πασει περιπτωσει (νουμερο 2) αν δεν σου αρεσουν οι μονοπηνιοι μαγνητες και βαριεσαι να κανεις σετ απ,παρε μια κιθαρα με διπλους & τελειο σετ απ απο το εργοστασιο (που θα το βρεις αυτο βεβαια ειναι αλλου παππα ευαγγελια μια και σε κιθαρες μαζικης παραγωγης και λογικης τιμης απλα ΔΕΝ υπαρχει σε σταθερη βαση...αλλο αν ΤΥΧΑΙΝΕΙ μερικες φορες)

 

Μη προσπαθεις ομως να μας βγαλεις και παλαβους που επιμενουμε να παιζουμε με τους "βουϊζοντες" και ωραιοτατους μαγνητες μας.... :lol:

 

 

Παρεμπειπτοντως ΤΙ μουσικη παιζει ο φιλος σου με τη βουϊχτη κιθαρα αλλα & εσυ??

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αυτό ειναι αλήθεια. Απόλυτο κούρδισμα δεν υπάρχε, και το ίδιο ισχύει στο κλασικό πιάνο.

 

"Υπαρχουν αρκετες κιθαρες που τα κανουν ολα (Strat,Tele," πάλι fender δηλαδη?????

 

Ποιος έχει τα κολλήματα τώρα?

 

Τελος πάντων...

ΕΣΤΩ.

 

Ο φίλος (που τυγχάνει να πηγαίνει για πάντρεμα με την ξαδέρφη μου) σε λίγο συγγενής δηλαδή, έχει μπάντα και παίζουν classic (μα πολύ classic rock).

 

Εγώ ακούω τα πάντα και όταν λέμε τα πάντα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν έχω με τίποτα ταμπού.

 

Φτιάχνω όμως ορχηστρική μουσική και Beatάκια κυρίως. Αν και μερικα rock reefakia μου βασανίζουν το μυαλο τελευταια και κάτι θα τα κάνω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι ότι γέλασα αρκετά και σε αυτό το thread! :D

Τέσπα, ας επανέλθω στη σοβαρότητα...

 

Φίλε lambrosgg, κι εγώ πληκτράς είμαι. Κι εγώ παίζω λίγη κιθαρούλα που και που ή προσπαθώ τουλάχιστον. Δεν έχω παίξει με πολλές κιθάρες μέχρι σήμερα αλλά ευτυχώς έχω παίξει με όλες τις σημαντικές (Strat, Tele, Les Paul, Ibanez, Jackson) και μπορώ να σου πω ότι γράφεις πράγματα ακατανόητα.

 

1) Σε ενοχλεί ο θόρυβος των μονοπήνιων. Δεκτόν, η λύση είναι να παίζεις με κιθάρα που έχει humbuckers και να αφήσεις αυτά τα πετυχημένα περί βουητού το 2007. Δεν πρέπει να είναι και τόσο τραγικό αφού δεν ενοχλεί τους χιλιάδες κιθαρίστες που ακόμα και το 2007 παίρνουν κιθάρες με μονοπήνιους! Ο ήχος που θέλουν και ψάχνουν είναι αυτός που βγάζουν οι μονοπήνιοι, παίρνουν την αντίστοιχη κιθάρα, τέλος.

 

2) Δεν μπορείς να αξιολογείς όλες τις κιθάρες ομαδικώς. Η ερώτηση "γιατί να πληρώσω τόσα φράγκα για μια κιθάρα που βουϊζει" απλά δεν υπάρχει. Αν ρωτήσεις "γιατί να δώσω 2 χιλιάρικα για μια Fender", θα ήταν ένα λογικό ερώτημα γιατί μπαίνουν παράγοντες που πραγματικά μπορούν να καθορίσουν την αξία ενός οργάνου (επίπεδο κατασκευής, ευελιξία, ποιότητα parts κλπ).

 

3) Ρε φίλε, η μισή rock και alternative σκηνή ηχογραφεί και παίζει live με Fender και Gibson! Έχεις δει κανέναν που να παίζει κάτι άλλο εκτός από μέταλ ή αρκετά hard τέλος πάντων και να βγει με ESP Horizon στη σκηνή χωρίς να έχει σίγουρα και κάτι Fenderοειδές ή Gibsonοειδές μαζί του; Προβληματίσου λίγο από αυτό το γεγονός...

 

4) Δεν έχει σημασία η ηλικία σου. Αυτά τα κολλήματα "δίνω πολλά λεφτά, θέλω η κιθάρα να παίζει μόνη της, να μη βουϊζει, να μπορώ να παίξω τα πάντα, να ψήνει καφέ" είναι πολύ χαρακτηριστικά. Καλύτερα να ψάξεις για αυτό που σου κάνει. Για να σου μιλήσω και με πλήκτρα, εγώ έχω Korg. Ο σύντροφος yiannis από το Noiz γουστάρει τα Clavia. Ο UnderGround είναι φαν της Kurzweil, άλλοι ψοφάνε για Casio CZ-101. Πάρε ό,τι σε βολεύει και σε φτιάχνει να παίζεις, άσε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο και μην ψάχνεις για μονόκερους.

 

Φιλικά...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Strat,Tele," πάλι fender δηλαδη?????

 

υπαρχουν δεκαδες "strat" & "tele" που δεν ειναι Fender.... (αυτο βεβαια που δεν καταλαβες ειναι οτι αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ κιθαρες,και οχι μονο με Fender, μπορεις να κανεις τα ΠΑΝΤΑ φτανει να μην τρως κολλημα & να εχεις "χερι" :wink: με την ESP που ονειρευεσαι δυστυχως μονο Metal μπορεις να παιξεις χωρις να σε παρουν με τις ντοματες.....)

 

ψαξτο λιγο περισσοτερο το θεμα και μη κολλας σε ΑΣΤΕΙΕΣ λεπτομερειες οπως το....βουϊσμα :lol: (παρτο και ΛΟΓΙΚΑ το θεμα,ειναι δυνατον 100 ανθρωποι εδω μεσα (& μαλιστα ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ) να ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ μαζι σου και να εχεις δικιο ΕΣΥ???? :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Alchemist μιλάς πολύ σοφά. Εγώ απλά θα ξαναπώ:

 

Μακαρι να είχαμε λεφτά να πέρναμε όλων των ειδών τις κιθάρες, τα πλήκτρα, να πέρναμε και ένα μπαγλαμα...

 

Πλάκα πλάκα η μόνη λύση είναι ο μπαγλαμας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου