Προς το περιεχόμενο

Recording Drums So Far...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α, και τα τύμπανα είναι σχετικά φτηνά, δε θυμάμαι τι μάρκα γιατί ο drummer έχει καλύψει το μπρος δέρμα της μπότας με ένα λογότυπο του ονόματος του, αλλά πάρα πολύ κωλοφτιαγμένα, μέχρι αηδίας, ξέρετε διάφορα κόλπα που κάνουν οι drummers για να ακουστεί καλά το σετ στο οποίο παίζουν.

 

Και τα πιατίνια είναι μια σειρά της Paste που έχει σταματήσει να βγαίνει πια, τα 402 αν δεν κάνω λάθος Silver (δηλαδή ασημένια στο χρώμα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ταμπουρο σου' date='εκτος απο το πραγματικα φρικτο reverb,εχει και το κλασσικο προβλημα των περισσοτερων ελληνικων "ταμπουρων" δηλ. ο ντραμμερ εχει σφιξει υπερβολικα τη σουρντινα του με αποτελεσμα το ταμπουρο να ακουγεται σαν ταπερ χωρις "αερα" & ογκο αλλα μονο με αττακα.

 

η μποτα ειναι καλη (αν και παλι θα ηθελα λιγο περισσοτερη νοτα,εκτος κι αν παιζετε μεταλ οποτε ειναι οκ)

 

κατα τα αλλα ειναι καλη προσπαθεια (χωρις να με ξετρελλαινει κι ολας) που μονο μεσα στο τελικο mix μπορει να κριθει σωστα... :wink:[/quote']

 

Το βάθος όταν το άκουσε ο drummer μου φρίκαρε έχεις δίκιο κι έτσι το κόψαμε και φτιάξαμε ένα πολύ λιγότερο και συνάμα ωραιότερο. Κι αυτό με το ταμπούρο που λες ναι ισχύει αλλά τέτοιο ήχο θέλαμε, αν και αν δεν το θέλουμε μπορουμε να το ελαττώσουμε. Έδω ο κομπρέσσορας έχει δώσει κι έχει πάρει!!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τελικο αποτελεσμα στα τυμπανα ευτυχως η δυστυχως ειναι κυριως θεμα του ντραμμερ δηλ. του ΠΩΣ χτυπαει (και αν χτυπαει σωστα),πως κουρδιζει το σετ του,ΤΙ σετ εχει και βεβαια (και αυτο ειναι τρομερα σημαντικο) σε τι ΧΩΡΟ παιζει.

 

Πανω απο ολα ομως ειναι το χτυπημα του (για αυτο αλλωστε οι μεγαλοι session drummers πληρωνονται οσο πληρωνονται...) και το καλο σετ & κουρδισμα.

 

Απο την εμπειρια μου (και εχω "γραψει" παρα μα παρα πολλα τυμπανα) δυστυχως ενα φθηνο σετ τυμπανων & πιατινιων δεν θα σου δωσει ποτε το τελειο αποτελεσμα .Ειναι βεβαια προτιμοτερο να εχεις ενα μετριο σετ & εναν ντραμμερ που να ξερει να "βαραει" παρα την ακριβοτερη TAMA STARCLASSIC και εναν "αψυχο" ντραμμερ :lol:

 

Το "φτηνο" ταμπουρο που εχει χρησιμοποιηθει (και με το λαθος κουρδισμα) ακουγεται πολυ ομως,στα δικα μου τα αυτια τουλαχιστον..απο την αλλη το 99% της ελληνικης δισκογραφιας αυτον τον ηχο ταμπουρου εχει οποτε δεν προκειται κανεις να διαμαρτυρηθει για αυτο!! :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θαρρώ πως κατλαβαίνω τι εννοείς τελικά. Στο ταμπούρο έχω επίσης ανεβάσει αρκετές ψηλές, αν αυτό λέει κάτι ακόμα... Για το κούρδισμα τι να σου πω δεν ξέρω γιατί δεν το έχω ψάξει το θέμα πολύ, δεν είμαι και τυμπανιστής. Πάντως πιστέυω πως ένας τέτοιος ήχος για ντέμο πρέπει να είναι respect. Θα κοιτάξω πάντως μήπως μπορώ να κάνω κάτι με το drumagog ή το BFD όσον αφορά το ταμπούρο...

 

Ευχαριστώ πολύ πάντως γιατί απ'ό,τι καταλαβαίνω η εμπειρία σου είναι μεγάλη, άρα και η γνώμη σου πολύτιμη. 8) :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης την επομενη φορα βαλε και ενα μικροφωνο ΚΑΤΩ απο το ταμπουρο.... :)

Θα με θυμηθεις......

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι την ξέρω αυτήν την τεχνική, οπού κάνουμε μίξη των δύο σημάτων και στο μικρόφωνο κάτω από το ταμπούρο αντιστρέφουμε τη φάση. Απλά δεν ξέρω πού θα βρώ έξτρα κανάλι στην Presonus FirePod... :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου