Προς το περιεχόμενο

Zoom g2 1u ποια η γνώμη σας???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω παίξει με την συγκεκριμένη πολλες φορές, ειναι αρκετά καλή για καποιον αρχάριο, αλλα εγω για τα λεφτά της θα έπαιρνα 2-3 καλά πετάλια...

αυτό που ξεχώρισα ήταν το digital fuzz και το simulation του ac30. Γενικά πάντως δεν σε "γεμίζει".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά για πρώτο πολυεφεδάκι (εγώ ακόμα έχω το 505 μου)ι, θα σε βοηθήσει να μάθεις και γενικότερα για τα διάφορα εφέ χωρίς να ξοδευτείς.

 

Να τσεκάρεις στο νετ που υπάρχουν site με προτεινόμενες ρυθμίσεις για συγκεκριμένους ήχους, θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ για να μην παιδευτείς στην αρχή και να καταλάβεις γιατί και πως βγαίνει ο κάθε ήχος.

 

Όρμα του.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοιταξε δεν την εχω δοκιμασει αλλα δεν συμπαθω καθόλου την παραμόρφωση της Zoom γενικότερα....(γνωστή και ως ''τζιτζί'')

 

ακούγοντας βεβαια αλλα μοντελα της Zoom πρεπει να παραδεχτώ ότι δεν έχει καθόλου ασχημα εφέ στο σύνολό της.....

 

αν την ακουσεις και σου αρέσει δεν βλεπω το λογο γιατί να μην την παρεις....

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε το πετάλι το έχω και θα σού πώ ένα πράγμα:

 

Π Α Ρ Τ Ο!

 

Είναι πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ. Έχει πολύ καλές παραμορφώσεις, είναι audio interface λειτουργεί και σαν κάρτα ήχου δλδ και το καλύτερο: είναι αθόρυβο όταν δεν παίζεις. Δεν ακούγεται η ενοχλητική βαβούρα που έχουν τ άλλα πετάλια.

 

Το πετάλι του ελέγχεται με λειζερ και γενικά είναι πολυ γερή και στιβαρή κατασκευή.

 

¶ν το πάρεις στείλε μου πμ για να σου πώ μερικά ενδιαφέροντα presets ου έχω φτιάξει, γιατι τα μαμήσια δεν είναι και τόσο καλα... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά παιδιά... είναι το πρώτο μου post. Είπα να δώσω την γνώμη μου για την πεταλιερίτσα της Zoom, μιας και την έχω περίπου 2 χρόνια.

 

Κατ'αρχήν, τα προτερήματα: έχει πολύ υψηλή δειγματοληψία στα 96khz/24 bit/εσωτερική επεξεργασία 32 bit (ανώτερη από τα αντίστοιχα μηχανήματα των αντίπαλων εταιριών), κάτι που βοηθάει τον ήχο να ακούγεται πιο φυσικός - στα χαρτιά, τουλάχιστον, όπως θα δούμε παρακάτω.

 

Η κατασκευή του είναι άψογη, αντέχει την κακομεταχείριση χωρίς πρόβλημα και το layout των χειριστηρίων είναι φυσικό και απλό, μιας και δεν χρησιμοποιεί κουμπάκια για τις κύριες λειτουργίες του αλλά αναλογικού στυλ knobs. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να συνδέσει κάποιος την κιθάρα του με τον υπολογιστή, μιας και λειτουργεί σαν interface με USB 2.0. Η ηχογράφηση γίνεται πολύ εύκολα (με μια απλή αλλά καλή έκδοση του Cubase που συμπεριλαμβάνεται) και με μηδενικό latency, και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν drum machine για να παίξει κάποιος μόνος του στο σπίτι ή να προσθέσει ένα απλό drum section στο κομμάτι που ηχογραφεί ταυτόχρονα με την κιθάρα. Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ με το τελευταίο Amplitube, το οποίο έχει πολύ καλύτερους ήχους (αν και ψηφιακό...)

 

Για όλα τα παραπάνω, επίσης, έχει και πολύ καλή τιμή! Δεν είμαι στην Ελλάδα τώρα αλλά μια βόλτα στα μαγαζιά θα σας δώσει μια ιδέα.

 

 

Τα μειονεκτήματά του: σε κάποιον που δεν έχει πείρα στον φυσικό λαμπάτο ήχο ακούγεται πολύ καλό. Στην πραγματικότητα, όλα σχεδόν τα overdrives και distortions που έχει πάσχουν από την αναπόφευκτη "ψηφιακούρα", ενώ τα modulations, equalisers και gates ακούγονται καλούτσικα. Οι καθαροί του ήχοι είναι καλοί, τα wah ανεκτά, τα high gain distortions με λίγο πείραγμα θα πείσουν έναν μη απαιτητικό ακροατή ενώ όλα τα υπόλοιπα δεν πιάνουν τη βάση... εκτός από ένα καταπληκτικό "digital fuzz" που έχει - ό,τι πρέπει για απροκάλυπτη βρωμιά τύπου stoner (μοιάζει κάπως με τον ήχο των Unida).

 

Τα presets που έχει είναι κάπως εξωφρενικά αλλά δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσεις 40 δικά σου. Στην διεύθυνση http://zoom.haax.se/index.php υπάρχουν αρκετά, αλλά τα καλύτερα θα τα βρεις ο ίδιος μετά από μια καλή και χρονοβόρα εξοικείωση (μπορώ να σε βοηθήσω κι εγώ).

 

Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ καμιά φορά τελευταίο στην αλυσίδα των πεταλιών πριν τον 100% λαμπάτο Epiphone Blues Custom 30 που έχω (ή στο effects loop άλλων ενισχυτών - αυτός δεν έχει) μόνο για delays, chorus και τα συναφή, έχοντας το στάδιο των drives πάντοτε απενεργοποιημένο. Επίσης, αν έχεις πετάλια με ιδιόρρυθμα germanium transistors όπως κάτι fuzz που έχω εγώ, θα διαπιστώσεις ότι δεν το συμπαθούν καθόλου (κυρίως πριν από αυτά) ενώ ακόμη και τελευταίο στην αλυσίδα, όταν το βάζω στο bypass επιδρά άσχημα στον ήχο, κάνοντάς τον πιο μουντό και κομπρεσσαρισμένο.

 

Για να συνοψίσω: αν είναι η πρώτη σου αγορά πεταλιέρας, είναι ιδανική. Θα σε βοηθήσει να μάθεις και να εξοικειωθείς με τα εφφέ κάθε είδους, κάτι στοιχειώδες για έναν κιθαρίστα. Επίσης θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο σαν interface για να τζαμάρεις μαζί με mp3 στον υπολογιστή και να ηχογραφείς στο σπίτι, ανεξαρτήτως ώρας και γειτόνων μιας και παίρνει ακουστικά.

 

Επίσης, αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με τα ψηφιακά εφφέ (όπως με τη σνομπαρία που μας διακατέχει μόλις καταλάβουμε τι εστί λαμπάτος ήχος) είναι μια πολύ οικονομική λύση για κάθε είδους delay - chorus - reverb - compressor - gate - ring modulator - phaser - flanger - octaver και whammy που μπορείς να φανταστείς (συνειδητά αφήνω σχεδόν όλα τα drives απ΄έξω).

 

Οι ήχοι του είναι καλοί αν δεν έχεις ιδιαίτερα απαιτητικό αυτί... αν και πολλοί υποθέτω θα πρότειναν να πάρεις το μικρό Tonelab της Vox, το οποίο χρησιμοποιεί μια μικρή preamp λάμπα για να ζεστάνει τους ήχους του. Αν είχα πιο πολλά χρήματα να διαθέσω πριν από 2 χρόνια ίσως το έπαιρνα, αλλά η εποχή της πεταλιέρας και των ψηφιακών εφφέ εν γένει (πλην PC) για μένα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ελπίζω να σε βοήθησα!!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:oops: Thanx... και σόρι για το μεγάλο ποστ - όταν θα γράφω τέτοια θα γίνεται επειδή βλέπω τα πράγματα σφαιρικά ("κοίτα να δεις...") και δεν μπορώ να πω σε λίγες γραμμές "πάρτο", "ξέχνα το" κλπ. Και επειδή ο φίλος σήμερα - αύριο έχει τα γενέθλιά του, χρόνια του πολλά κι ό,τι του πάρουν καλορίζικο!!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ευχαριστώ πολύ για τα χρόνια πολλά είχε καεί ο σκληρός μου για αυτό έχω εξαφανιστεί τόσο καιρό και για αυτό δεν σας γράφω...επίσης σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες σας και τις συμβουλες σας αλλά το δώρο τελικά δεν ήταν η zoom όπως με είχαν κάνει να πιστεύω αλλά μία Fender Stratocaster USA του 1997 μαύρη με rosewood ταστιέρα και μαύρο pickguard σε μία μαύρη σκλήρή θήκη Fender με μαύρη ζώνη Fender(μαύρη μαυρίλα πλάκωσε!!!! :D :D :D ) και η κιθάρα μαμάει!!! :D :D :D 8) :D :D Την πήραν μεταχειρισμένη στην εντελώς κουφή τιμή των 400euro από έναν φίλο(επαγγελματίας μπασίστας) του θείου μου(επίσης επαγγελματίας μπασίστας :D ) ο οποίος πιθανόν ήθελε μετρητά και μας την άφησε στην φιλικότατη αυτή τιμή!!! :D :D

 

Υ.Γ.Κωλοφαρδία θα έλεγα!!! 8) :lol: :lol:

..but the sun is eclipsed by the moon...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου