Προς το περιεχόμενο

Monitoring


MPal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω τα monitors yamaha hs80m, τα οποία έχουν δύο υποδοχές in το καθένα. Μία xlr και μία για καρφί 1/4. Προς το παρόν είναι συνδεδεμένα με τη κάρτα ήχου με xlr. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να συνδέσω κάποια άλλη πηγή ήχου (συγκεκριμένα το main out ενός dj μίκτη) με τις δεύτερες υποδοχές των monitors, έτσι ώστε να ακούω από τα monitors και τη κάρτα ήχου και το μίκτη ξεχωρίστα ή ταυτόχρονα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έριξα μια ματιά στο manual των ηχείων σου και λέει στη σελίδα 12: "Do NOT use both the XLR and Phone type connector at the same time. Please connect to only one of these connectors". ¶ρα, δυστυχώς, μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο το ένα ζευγάρι εισόδων. Υπ' όψιν τα καρφιά (1/4) είναι balanced ή unbalanced.

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Michelangel σε ευχαριστώ πολύ!

 

Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να μπορώ να χρησιμοποιώ timecoded vinyl με το κατάλληλο software. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο μίκτης να είναι συνδεδεμένος στο line out της κάρτας ήχου. Επίσης στο ίδιο pc χρησιμοποιώ και το cubase.

 

Αφού δε γίνεται αυτό που ρώτησα προηγουμένως, θα πρέπει να συνδέσω μίκτη (Stanton SA3) με κάρτα ήχου (TC Electronics Konnekt 24D) και monitors με μίκτη. Αξίζει μία "μόνιμη" τέτοια σύνδεση, ως προς τη ποιότητα του ήχου αυτών που θα ακούω από cubase ή καλύτερα να συνδέω και να ξεσυνδέω ανάλογα με το αν θέλω να scratchάρω ή να φτιάξω μουσική? Πως θα επιρεάζεται το σήμα που πέρνουν τα monitors, όταν αυτό περνάει από το μίκτη μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα, όταν κάτι παρεμβάλλεται, προσθέτει θόρυβο, εκτός από κάποια passive volume controls. Εγώ, επειδή έχω εσωτερική κάρτα ήχου (PCI), χρησιμοποιώ έναν τέτοιο (το SM M-Patch 2), αλλά εσένα δε σου κάνει το συγκεκριμένο γιατί, παίρνει μεν 2 εισόδους, αλλά όχι ταυτόχρονα. Αν όμως είσαι ευχαριστημένος από αυτό που ακούς, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις να οδηγήσεις το μίκτη στην κάρτα ήχου σου (σε εισόδους της) και από εκεί στα ηχεία. Απλώς δε γνωρίζω αν έχει κεντρικό volume control η κάρτα σου (knob πάνω στην κάρτα, όχι μέσω software). Να συνδέεις και να ξεσυνδέεις δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπαθώ να συνδέσω τα 1/2 και 3/4 line outs της κάρτας ήχου μου ( TC Electronic Konnekt 24D http://www.tcelectronic.com/Konnekt24D.asp ) στα 2 channels του μίκτη μου. Στο software (Native Instruments Traktor 3) που παίζει τη μουσική σε δύο εικονικά players, οι ρυθμίσεις είναι ακριβώς έτσι:

 

Mixer Mode: external

 

Out Channel A --> Left (Mono): line 1 | main L

Right: line 2 | main R

Out Channel B --> Left (Mono): line 3 | L

Right: line 4 | R

 

Το out 1/2 της κάρτας ήχου, πηγαίνει στο πρώτο (αριστερό) channel του μίκτη και το οut 3/4 στο δεύτερο (δεξί).

 

Αυτό που συμβαίνει, είναι όταν παίζει ο δεξής εικονικός player να έχω κανονικά σήμα στο δεξί channel του μίκτη, ενώ όταν παίζει ο αριστερός δεν πηγαίνει σήμα στο μίκτη. Παρακαλώ βοηθήστε με!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακαλώ γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει? Εχω πάρει το μίκτη εδώ και μέρες και δεν μπορώ να τον χρησιμποιήσω όπως θέλω. Γιατί δεν δέχεται σήμα στο αριστερό channel όταν τον συνδέω με το τρόπο που περιέγραψα. :cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς δε γνωρίζω ούτε το μίκτη σου ούτε την κάρτα σου. Αλλά αφού δεν απαντάει κανείς άλλος, τσέκαρε τα καλώδιά σου αν έχει κάποιο πρόβλημα ή αν χρησιμοποιείς τα σωστά (balanced ή unbalanced) καλώδια.

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστώ πολύ που βοηθάς. Τα καλώδια δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα, γιατί το ίδιο καλώδιο που φεύγει από το line out 3/4 της κάρτας ήχου και δίνει σήμα, όταν το συνδέω στο 1/2 της κάρτας δεν δίνει σήμα. Υπάρχει περίπτωση τα 1/2 και 3/4 line outs της κάρτας ( http://www.tcelectronic.com/Konnekt24D.asp ) να μην έχουν τις ίδιες λειτουργίες? Είναι σαν να μη μπορεί το out 1/2 να συνεργαστεί με τα software (για virtual djing) που έχω δοκιμάσει. Τα monitors όταν τα συνδέω με το out 1/2 της κάρτας παίζουν κανονικά). :?: :?: :?:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου