Προς το περιεχόμενο

Περασμα από πιάνο σε αρμόνιο-synth


ma8hteuomenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 28
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ αναφερόμουν σε sampling στο όργανο το ίδιο και όχι σε pc. Τώρα μια καλή λύση θα ήταν όπως λέει και ο boukaw7 να σαμπλάρεις στο pc και μετά να τα μετατρέψεις σε κατάλληλο format για να τα δει το synth σου. Για αυτή τη δουλειά δεν χρειάζεσαι sampler στο Τr. Bάζεις μόνο sampling memory (64mb maximum στο συγκεκριμένο) και καθάρισες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To TRITON?????

 

Ποιος μίλησε για triton????

 

To triton δεν υπάρχει καινούριο...ούτε καν το extreme που ήταν η πιο πρόσφατη έκδοση.

 

Τώρα αν εννοείς το ΤR στην bon studio...

 

http://www.bonstudio.gr/index.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως γινεται το σαμπλινγκ πανω στο ιδιο οργανο

 

 

συγγχωρεστε με για τις αφελεις ερωτησεις μου αλλα τωρα αρχιζω να ασχολουμαι με τετοιου ειδους μηχανηματα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το sampler στο tr είναι μια επέκταση η οποία σου επιτρέπει να έχεις 2 εισόδους. Βάζεις εκεί το σήμα του οργάνου που θες να samplareis ή γενικά το σήμα της ηχοπαραγωγού πηγής και το ηχογραφείς. Αν πρόκειται για ακουστικό όργανο του οποίου δεν θες να χάσεις το ρεαλιστικό ηχόχρωμα θα πρέπει να σαμπλάρεις πολλές νότες έτσι ωστε να δημιουργήσεις ένα χαρτογραφημένο multisample.

 

Το sampler έχει τη δυνατότητα να κάνει pitch strech έστω και μια νότα να ηχογραφήσεις αλλά ο ήχος που θα προκύψει σε άλλες οκτάβες δεν θα είναι ρεαλιστικός. Από την άλλη αν σαμπλάρεις όλες τις νότες θα καταναλώσεις πολλή μνήμη. Γι αυτο η χρυσή τομή στα ακουστικά όργανα που είναι και τα πιο δύσκολα είναι να σαμπλάρεις περίπου 4-5 νότες ανά οκτάβα. Μετά έχοντας δημιουργήσει αυτά τα samples τα αντιστοιχείς το κάθε ένα στην νότα που θέλεις να ανταποκρίνεται (αυτό λέγεται χαρτογράφηση ή αλλιώς keymapping). Σώζοντας λοιπόν το keymapped multisample πλέον (multi γιατί αποτελείται απο πολλά) έχεις ένα νέο δείγμα για να χρησιμοποιήσεις στους ήχους του synth σου.

 

Βέβαια το sampler σου επιτρέπει και να επεξεργαστείς τα δείγματα σου με διάφορους τρόπους που καλύτερα να τους διαβάσεις απο το manual παρά να κάτσω να γράψω γιατι θα με πιάσει νύχτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χιλια ευχαριστω για τις πληροφορίες που μου δωσατε και τον χρονο που αφιερώσατε για να μου λυσετε τις αποριες

ευχαριστω!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :wink: :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μαγε αν εχεις χρονο ριξε κανα βλεφαρο και σε πιο παλια θεματα μεσα στο νοιζ θα βρεις αρκετες λυσεις για τα προβληματα σου γιατι και οι παλαιωτεροι εδω δεν ειναι και τελειοι ισως να ειχανε ιδιες αποριες στο παρελθον!τωρα αν δεν βρεις τπτ τοτε εδω ειμαστε για καθε απορια! 8) :lol:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ.:Να ξερεις οσο πιο πολλα γνωριζεις τοσο πιο πολλες αλυτες αποριες θα εχεις! :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή λύση το rack, αλλα δύσκολο στη μεταφορά το stage piano. Επίσης σε πολλά rack χάνεις την δυνατότητα να επηρεάζεις τους ήχους σου την ώρα που παίζεις, ή τουλάχιστον δεν έχεις την ίδια ευκολία. Χρειάζονται κάποια controlers πάνω στο MIDI keyboard, πράγμα που σ'ένα stage piano δε νομίζω να είναι το ατού του..Φυσικά το rack στοιχίζει λιγότερο, κουβαλιέται εύκολα, και βολεύει σε περίπτωση που εξασφαλίσεις κάποιο MIDI keyboard σε μακρινά live..

Τα ζυγίζεις όλα αυτά...

 

Από κει και πέρα, το juno-G φαίνεται να είναι πολύ καλό για τα λεφτά του. Στα 10' που το άκουσα διέκρινα κάποιους καλούς ήχους. Είναι κλασσικοι roland, αν αυτό σε βοηθάει καθόλου. Χαμηλη τιμή, sequencer με 16 κανάλια + 4 audio κανάλια (νομίζω). Μικρό και έυκολο στη μεταφορά. και με φιλικό interface και καλά

controlers για live.

 

Φυσικά δε σημαίνει ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αυτή είναι η εντύπωση που δημιούργησε σε μένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου