Προς το περιεχόμενο

Home Studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά και χαρά σε όλους.

Πρόσφατα ανακάλυψα το noiz και ομολογώ ότι κόλλησα για αρκετές ώρες διαβάζοντας πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Βασικά θέλω να φτιάξω ένα home studio στο σαλόνι του σπιτιού μου. Είναι το όνειρό μου εδώ και πολλά χρόνια-από τότε που jammάραμε με κάποιους φίλους στην εφηβεία,προς μεγάλη απογοήτευση των άμουσων και άκαρδων γειτόνων μου! Όπως γίνεται συνήθως,τα decibel ήταν "λίγο" παραπάνω από το ανεκτό όριο,με αποτέλεσμα να αφήσουμε τα σχέδια για rockstarιλίκια να σβήσουν-αχ τι έχασε η music industry ποτέ δεν θα το μάθει!

Μεγαλώσαμε λοιπόν,αλλά η πώρωση με τη μουσική δεν έφυγε.Έτσι, τώρα που βρέθηκα να έχω κάποια χρήματα στην άκρη, είπα να φτιάξω το home studio που πάντα ονειρευόμουνα. Μένω σε μονοκατοικία και ο πιό κατάλληλος χώρος μου φαίνεται πως είναι το ισόγειο,έτσι ώστε να έχω καλή ηχομόνωση απο το χώμα.Δυστυχώς κολλητά ακριβώς έχω γείτονες.Ο εργολάβος είχε βάλει βέβαια κάποια ηχομόνωση στον ενδιάμεσο τοίχο, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν αρκεί. Παρακάτω θα βρείτε κάποια σχέδια που έκανα με το SketchUp που πρότεινε κάποιος φίλος σε άλλο topic - να'ναι καλά! Τα όργανα που θα παίζουν κυρίως στο studio θα είναι drums,τρομπέτα,κιθάρα,μπάσο για πρόβες και μελλοντικά και καμιά ηχογράφηση.

Διάβασα πολλά θέματα σχετικά στο noiz και αλλού και έχω σχηματίσει κάποια άποψη, όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα ήθελα τη γνώμη των ειδικών για τη δική μου. Επίσης προτείνω να γίνει ξεχωριστή κατηγορία στο forum (Ηχομόνωση-Ακουστική) αφού απ'ότι βλέπω ασχολείται πολύς κόσμος μ'αυτα τα θέματα.

Sorry για την πολυλογία, μπαίνω στο ψητό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή είναι η ιδέα μου για το studio. Οι ροζ τοίχοι θα περιλαμβάνουν κατα σειρά από μέσα προς τα έξω τις στρώσεις: ricofon, γυψοσανίδα, κενό 5-10cm, πετροβάμβακας ή izitherm και γυψοσανίδα. Η πόρτα θα είναι διπλή.

z0lild3mqmndndtodtfl.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προοπτική μπροστά όψη του σπιτιού. Όπως φαίνεται κάτω δεξιά, ο τοίχος καλύπτεται μέχρι τους 80 πόντους από χώμα και δεν έχω γείτονες από'κει, γι'αυτό η μόνωση προς αυτόν τον τοίχο είναι πιο λεπτή.

tmg0ljzw3o3mqmdngqwv.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προοπτική εσωτερική όψη. Προφανώς το παράθυρο θα κλείσει τελείως. Στο ταβάνι θα γίνει ψευδοροφή με ηχομονωτικό και στο πάτωμα νομίζω ότι μια χοντρή μοκέτα και μερικά χαλιά κάτω από τα drums θα κάνουν δουλειά -είπαμε από κάτω έχει χώμα. Αυτά όσον αφορά την ηχομόνωση. Για την ακουστική του χώρου βλέπουμε αργότερα.

zm2zygnrchdzjtcn4n1l.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλή η ιδέα σου,απλώς 2 πράγματα.

 

Τι εννοείς "από κάτω είναι χώμα"?

Δεν έχει τσιμεντένια πλάκα το σπίτι στο πάτωμα??

Δεν νομίζω.Έτσι λοιπόν ο ήχος θα ταξιδέψει από την πλάκα όμορφα-όμορφα,γρήγορα και δυνατά πρός όλες τις κολώνες και τους τοίχους για να πάει και στους γείτονες (για να μην μείνουν και αυτοί παραπονεμένοι :lol: )

 

Για αυτό λοιπόν,επιπλέον από ότι θα κάνεις,βάλε και στρώσεις από λάστιχα (οτιδήποτε και αν είναι αυτά) στο πάτωμα κάτω από την μοκέτα.Και αν βάλεις κάποιο κοντρα-πλακέ πάνω από τα λάστιχα,φρόντισε να μην ακουμπάει απευθείας στους καινούργιους εσωτερικούς σου τοίχους αλλά να παρεμβληθεί λάστιχο επίσης.

 

Κατά τα άλλα,από μένα green pass. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

A,και ο νέος περιμετρικός τοίχος που θα κάνεις δεν πρέπει να ακουμπάει στον παλιό για να μην μεταδίδει τις δονήσεις του.Οπότε αφήνεις λίγο κενό ανάμεσά τους,και η "ελαφριά" μόνωση του ενός τοίχου αυτομάτως πρέπει να γίνει ίδια με τους άλλους.

Τέλος,η ψευδοροφή φυσικά και δεν θα πρέπει και αυτή να ακουμπάει στους παλιούς τοίχους και στην παλιά οροφή.Θα πρέπει λοιπόν να αναρτηθεί με αντικραδασμικές βάσεις.(τις βρίσκεις παντού στα "γυψοσανιδάδικα").

Αυτά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanx haryy. Πολύ σωστά όλα όσα λες, θα τα λάβω σοβαρά υπόψη. ¶ντε να δούμε πως θα τα καταφέρω που δεν έχω ασχοληθεί με μαστορέματα ποτέ. Το πιο δύσκολο μου φαίνεται η ψευδοροφή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου