Προς το περιεχόμενο

Δειξτε τα αγαπημενα σας!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολοι, για να βρισκομαστε εδω μεσα, παιζουμε καποιο μουσικο οργανο. Και οι περισσοτεροι ειμαστε κατοχοι ενος, τουλαχιστον  ;D, μουσικου οργανου. Υπαρχουν ανθρωποι απ των οποιων τα χερια εχουν περασει δεκαδες, ισως και εκατονταδες οργανα. Αλλοι που εχουν δοκιμασει 2-3. Σε καθε περιπτωση, οι περισσοτεροι ξεχωριζουμε ενα. Το φετιχ μας, την αδυναμια μας, για διαφορετικους λογους ο καθενας. Ισως να εκανα λαθος που ανοιξα το thread στο guitar&bass, οποιοδηποτε οργανο ειναι...ευπροσδεκτο στην παρουσίαση. Θεωρω πως ειναι καλη ιδεα, περα απο τα specs, της φωτογραφιες, τα soundclips, να περιγραφουν ιδιαιτερες στιγμες που εχουμε περασει με αυτο, το ενα, το δικο μας οργανο και το κανουν τοσο "ξεχωριστο" για τον καθεναν μας. Ας δωσουμε λοιπον μια νοτα συναισθηματισμου!  ;)  ;)

 

Ξεκινω!

Fender Jaguar American RI 2002 (νομιζω!)

 

Ειμαστε μαζι περιπου 1 χρονο. Νεος τοτε στο noiz, χαζευα τις αγγελιες χωρις καποιον σκοπο. Ειχα μια κιθαρα, μια Gibson Angus Young sig. sg και για να ειμαι ειλικρινης, τοτε δεν ηθελα κατι αλλο. Ουσιαστικα δεν "επαιζα" ιδιαιτερα κιθαρα , ισα ισα να περνα η ωρα. Καποια μερα λοιπον, στην 4η-5η σελιδα αγγελιων, πετυχαινω  θαμμενη μια αγγελια για μια jaguar! Μαζι με την κιθαρα που ηδη ειχα ηταν οι 2 κιθαρες φετιχ/εφηβικα ονειρα. Φτιαχνω λογαριασμο στο noiz λοιπον και απο περιεργεια και μονο, ρωταω τον ιδιοκτητη μερικες ερωτησεις (fleamail!). Ασχετος τοτε απο ελευθερη αγορα,thomann κτλ, περιμενα να ακουσω καπου στα 2000 τιμη, απλησιαστη... Παιρνω απαντηση και μαζι με μερικες ακρως γαργαλιστικες φωτογραφιες, παιρνω και μια αλλη σοκαριστικη πληροφορια: Η τιμη της ειναι μιση απ οτι περιμενα! Μετα απο μια μερα σκεψης, αποφασιζω να την χτυπησω...

Αυτη ειναι η ιστορια του πως απεκτησα την Jaguar μου και του πως γραφτηκα στο noiz !  8)  ;D

 

Aπο τοτε γιναμε αχωριστοι. Απο ολες τις κιθαρες που εχω (ή ειχα) με καμια δεν εχω περασει τοσες πολλες ωρες παιξιματος. Καθε φορα που την κουμπωνω στον ενισχυτη, χανομαι! Για αρκετους  μηνες, εβγαζε καθε εβδομαδα μαζι μου 6 ωρες προβων! Εχει φαει πολυ ταλαιπωρια, ομολογουμενως...Πολλες φορες μου περασε απ το μυαλο να την πουλησω, 2 σχεδον την πουλησα  ;D με την προοπτικη να βρω μια Vintage Jaguar αλλα παντα εκανα πισω. Ειμαι πολυ δεμενος με την κιθαρα για να την δωσω...Ιδου μια συνοψη του τι εχουμε περασει μαζι και τι εχει "περασει" μαζι μου!:

-Οταν την πρωτοπηρα, ηταν τιγκα στις δαχτυλιες. Τι βαζουμε για να εξαφανισουμε τις δαχτυλιες απο παντως ειδους επιφανεια; Azax. Και μαλιστα απ το παλιο, που ηταν σε πλαστικο μπουκαλι χωρις φσουτ-φσουτ (:D), που ειναι 99% οινοπνευμα. Αυτο ουσιαστικα λειτουργησε σαν thinner για το βερνικι και το "εξαφανισε". Η κιθαρα θαμπωσε στην αρχη και εγινε πολυ ευαισθητη. Στην συνεχεια, εφυγε η θαμπαδα και πηρε μια "ματ" υφη. Γδερνοταν (και γδερνεται :D) με το παραμικρο, σε πολλα σημεια εχει φυγει το χρωμα και φαινεται το ασπρο primer και σε πολλα σημεια εχει φυγει και το primer και φαινεται...το ξυλο!(edit: απ το buffer για να την γυαλισω, οχι απ...την χρηση! Και να θες δηλαδη, μεσα σε εναν χρονο...).

-Εχει φαει απειρες τουμπες. Εχει την ταση να γλυστρα πανω απο καθε....επιφανεια που την αφηνω!!! Ευτυχως ειναι fender και... built as a tank! (η gibson θα χε σπασει σε 4 κομματια :D).

-Eχει πεσει πανω της...διαβρωτικο!!!! στο cutaway πανω απ το μπρατσο στο πισω μερος και σε ενα σημειο κατω απο το τρεμολο. Ανοιξα το κουτι με το διαβρωτικο και εφυγαν 4-5 πιτσιλιες εκ των οποιων οι 3 καθησαν στην κιθαρα μου, η μια στο mouse του υπολογιστη και η αλλη...στο χερι μου. Εβριζα για αρκετο καιρο αλλα μετα...το ξεπερασα..!

-Ειναι προφανως η απολυτη κιθαρα για καθε λατρη της surf μουσικης, σαν εμενα...

-Ειναι ισως η κιθαρα με τις περισσοτερες ιδιαιτεροτητες. Πραγματικα, στους πρωτους 3 μηνες μου ειχε βγαλει το λαδι...Ααααντε βαζελινη στα saddles για να μην τριζουν, αααντε παραγγελια buzz stop για να μενουν σταθερες οι χορδες, αααντε 3 μερες μεχρι να καταφερω να την κανω ενα αξιοπρεπες setup,αααντε αλλαγη ταστων για να μην ειναι το action στον θεο... E ειναι να μην την αγαπησεις;;;;; :D

Aκολουθουν μερικες φωτογραφιες και συντομα θα γραψω και ενα κλιπακι για να το ποσταρω..

 

jag3.jpg

jag4.jpg

jag2.jpg

jag1.jpg

 

Απ ολα αυτα, βγαινει το συμπερασμα πως πρεπει να μου συμβει κατι πολυ τραγικο για να την πουλησω, εν τελει...

 

 

Αντε, ενας ενας να μας παρουσιαζει το "μωρο" του!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H ibanez ps10II ίσως είναι μισό σκαλοπάτι από τις υπόλοιπες, ίσως επειδή ήταν η 1η μου ηλεκτρική και κυρίως επειδή ήταν η 1η με την οποία έφαγα χυλόπιτα!!!  ;D ;D

 

Αν εξαιρέσω τον πολύ λεπτό λαιμό της (ibanez γαρ) είναι 1 πολύ καλό όργανο, αλλά ολίγον τι βαριά.

 

Μόλις ανακάλυψα ότι δεν έχω φοτό της!!!!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιο θεμα,λοπιον ξεκιναμε..

Παμε πισω στο στο '89,πρωτη μου κιθαρα μια κλασσικη-ισπανικη(δεν θυμαμαι μαρκα) μου την πηραν οι γονεις μου στην τριτη δημοτικου οπου και αρχισα να μαθαινω κιθαρα.

Μετα,το '94-δευτερα γυμνασιου αποφασιζω να ασχοληθω με την ηλεκτρικη.Ειχα παει βολτα μ'ενα φιλο μου Αθηνα,κλασσικα για ν'αγορασουμε καμια κασσετα κανα cd και οπως εριχνα μια ματια στις βιτρινες πεφτει το ματι μου πανω σε μια Ibanez RG-270 μπορντω.Μετα απο μια βδομαδα την ειχα στα χερια μου!Ηταν η 1η μου ηλεκτρικη και ειχα παθει την πλακα μου..

Ωσπου φτανουμε τριτη λυκειου,και με το που τελειωνει το μαρτυριο των παννεληνιων και για να κανω ενα δωρακι στον εαυτο μου,πουλαω την Ibanez και αγοραζω μια Jackson RR-3 μαυρη-αλλη πορωση απο κει..

Τελοσπαντων,περναω 2-3 χρονια με την Jackson και την πουλαω γιατι οσο γαματη ηταν εμφανισιακα αλλο τοσο δυσκολη ηταν πρακτικα με το V που ειχε ,και παιρνω.... μια μεταχειρισμενη Fender stratocaster white mexico s-s-s.!!!Ειχα αρχισει να αλλαζω και μουσικα ακουσματα,οποτε...

Απο τοτε κολλησα με τη Fender και εχοντας το κλασσικο συνδρομο ""το αμερικανο ειναι καλυτερο"" μετα απο 2 χρονακια την πουλαω και αγοραζω μια Fender stratocaster Made In Usa 2-color sunburst.

Καποια στιγμη αγορασα και μια Jackson DR-3 Japan για τις μεταλλικες μου ανησυχιες.

Οι 2 τελευταιες κιθαρες με συντροφευουν μεχρι σημερα μαζι με την κλασσικη της 3ης δημοτικου βεβαιως  ;)

Αλλα τωρα πουλαω την Jackson για να παρω μια Fender Baja telecaster  ;D..

Αυτα τα λιγα... :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 χρόνια αργότερα...

Ολες αγαπημενες για διαφορετικους λογους η καθε μια...λιγο πιο πανω απ ολες η squire του 96 που ειναι η πρωτη μου κιθαρα κ ΚΥΡΙΩΣ γιατι την ανακατασκευασαμε μαζι με τον πατερα μου πριν λιγο καιρο που την εχει υπογραψει κ στο headstock. αμεσως μετα η gibson les paul classic custom antique natural που απλα ηταν ονειρο ζωης.αυτα.

 

 

απο αριστερα προς τα δεξια

 

2008 esp ltd fx-400

1996 fender squire stratocaster affinity custom rebuilded

2011 gibson les paul classic custom antique natural

2007 fender stratocaster mim 70's reissue

2008 epiphone les paul nightfall

1999 vester vss custom shop series

100_2159.thumb.JPG.19f879549ba54ff60d926d05d2e10913.JPG

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου