Προς το περιεχόμενο

Εντυπωσεις απο αναλογικα


harisexp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλη χρονια.Εχετε καποιο αναλογικo συνθ;Αν εχετε

στην κατοχη σας η εχετε ακουσει θα ηταν χρησιμες οι εντυπωσεις

σας.Κυριως αυτα που κυκλοφορουν σημερα στο εμποριο.

V synth-MS2000-Nord lead-ANDROMEDA--MOOG...

Aν αγοραζα καποιο για ηλεκτρονικη μουσικη γυρω στα

1500 εστω μεταχειρισμενο ποιο θα μου προτεινατε;

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το V-synth Xt (virtual analog)..Δε θα πω πολλά, καθώς έχω πει ήδη πάρα πολλά σε αναλογα θέματα κα μάλλον γίνομαι κουραστικός..

 

Πολύ δυνατό synth με άπειρες δυνατότητες editing. Αν και μπορείς ανετα να φτιάξεις οποιοδήποτε αναλογικό ήχο (και πολύ παραπάνω), η κύρια δυναμη του είναι η δυνατότητα να χειρίζεσαι realtime το audio. Τα preset του είναι λίγο "φουτουριστικά" και ξενίζουν στην αρχή, όταν όμως το μάθει κανείς και αρχίζει "τα δικά του" είναι πραγματικά ενθουσιαστικη η δύναμή του...προσωπικη γνωμη...

 

Θα ήθελα να δω τη γνώμη κάποιου για το Prophet 08 του Dave Smith...Ψήνομαι να το χτυπήσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω το Nord Lead 2x και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Τωρα, για ηλεκτρονικη μουσικη που το θες εσυ πιστευω θα σε καλυψει, αν και θα σου προτεινα να τσεκαρεις και καποιο Virus.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά

 

το MS-2000 και το V-Synth είναι ψηφιακά. Το Andromeda και το Moog Voyager είναι αναλογικά. Με 1500 ευρώ δεν θα βρεις καινούριο κανένα από τα δύο, νομίζω όμως ότι μπορείς να δεις και το Little Phatty. Αν δεν σε ενοχλεί να μην έχεις πλήκτρα τότε εναλλακτικά Vermona Perfourmer π.χ.. Αν βρεις το Andromeda με 1500 ευρώ, τότε έλεγξε το πολύ καλά και αν σε ικανοποιεί πάρτο.

 

Όλα αυτά τα synthesizers είναι πολύ καλά, κάποια υπερτερούν σε κάποιο τομέα και υστερούν σε κάποιο άλλο, η ερώτηση περί ηλεκτρονικής μουσικής πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη.

 

Θα ήθελα να δω τη γνώμη κάποιου για το Prophet 08 του Dave Smith...Ψήνομαι να το χτυπήσω...

 

Από τον ελάχιστο χρόνο που αφιέρωσα σε ένα Polyevolver KB, διαπίστωσα ότι ειναι OK. To Prophet 08 δεν το έχω δοκιμάσει, τα demo που ακούω είναι απλά ΟΚ, εκτός από έναν ήχο ο οποίος ήταν super.  :D Άρα μπορούν να γίνουν και άλλοι. Ηχητικά διαφέρει από το Andromeda, ο ήχος του μου φάνηκε πιο συγκεκριμένος και συμπαγής - όχι τόσο πλούσιος όσο στο Andromeda ή στο Moog, αν και αυτό είναι και θέμα προγραμματισμού. Όσον αφορά τις δυνατότητες modulation (άρα και την ποιότητα / ποσότητα των παραγόμενων ήχων) δεν χρειάζεται να πω πιο υπερτερεί μακράν μεταξύ των προαναφερόμενων synthesizers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω, στο prophet με τράβηξε πέραν του ήχου, και το realtime analog sequencer..Αλλά όπως βλέπω, το little Phatty έχει CV in για pitch,filter,volume, οπότε δε μου φαίνεται άσχημη η ιδέα ενός extra αναλογικού sequencer...όμως δεν υπάρχει πρόβλημα στο χειρισμό με τα λίγα knobs? Από την άλλη βέβαια μιλάμε για real analog Moog...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις.Για να γινω πιο

συγκεκριμενος τι ενοω ηλεκτρονικη μουσικη αν και ειναι λιγο δυσκολο

γιατι το στυλ μου ειναι λιγο απο ολα ,θα ελεγα ομως progressive γιατι

χρειαζομαι δυνατα Leads και ηχους προτοτυπους.

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλά όπως βλέπω, το little Phatty έχει CV in για pitch,filter,volume, οπότε δε μου φαίνεται άσχημη η ιδέα ενός extra αναλογικού sequencer...όμως δεν υπάρχει πρόβλημα στο χειρισμό με τα λίγα knobs?

 

Το LP ναι έχει εξόδους για αναλογικά ρεύματα αλλά το Prophet 08 δεν έχει εισόδους, οπότε φαντάζομαι θα θες να τα στείλεις με MIDI.

 

όμως δεν υπάρχει πρόβλημα στο χειρισμό με τα λίγα knobs?

 

Εξαρτάται πως έχει συνηθίσει να προγραμματίζει κανείς. Προσωπικά θα μου φαινόταν λίγα αλλά όπως και να 'χει το θέμα χρειάζεται και αρκετή υπομονή.  ;)

 

θα ελεγα ομως progressive γιατι χρειαζομαι δυνατα Leads και ηχους προτοτυπους.

 

Και το DSI και το Moog καλύπτουν και με το παραπάνω τις ανάγκες για leads. Για το πρωτότυπο του θέματος, και κυρίως όσον αφορά το Moog, δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Δεν ξέρω πόσο καλά μπορείς να προγραμματίσεις ένα Moog και ο ήχος του να είναι πρωτότυπος, γιατί σε γενικές γραμμές τα Moog είναι πολύ χαρακτηριστικά όσον αφορά στην ηχητική τους ταυτότητα. Απο εκει και ύστερα αναλαμβάνουν τα effects, φαντάζομαι κάποιος μυστήριος συνδυασμός και λίγο automation μπορεί να κάνουν θαύματα.

 

Μπορείς να πάρεις μία ιδέα από Moog στα soft-synths της Arturia. Ξεκίνα με το Minimoog V καλύτερα παρά με το Modular V γιατί είναι πιό απλό και έχει πολύ λιγότερα bugs.

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

το moog prodigy που εχω βγαζει αυτον τον βαθυ ογκωδη βαρυ ηχο μπασου που τρυπαει το στομαχι...ικανοποιουμαι μονο και μονο πατωντας μια νοτα χαμηλα και να νιωθω να τρεμει ολο το σπιτι

Prodigy1.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου