Προς το περιεχόμενο

Elica-"Asymmetrica" Reviews


zephyrous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας φίλοι εδώ μπορείτε να δείτε κάποια reviews για το ντεμπούτο μας το οποίο κυκλοφορεί ήδη από την V.I.M records...

 

http://www.lifo.gr/mag/audio/114.html

 

http://gbalmixgrill.blogspot.com/2008/01/local-scene-elica-asymmetrica.html

 

...καθώς και μια παρουσίαση

http://www.athensvoice.gr/thesoulniki

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

ELICA /ASYMMETRICA

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε ένα λευκό χιονισμένο τοπίο και όσο προχωράς βλέπεις ότι αυτό το τοπίο έχει στάμπες και πιτσιλιές από ασύμμετρες φόρμες και συναισθήματα ανθρώπων που κάποτε είχαν αγαπήσει υπερβολικά τα rhythm box. Κι ύστερα ήρθε μια μέρα που ένοιωσες ότι έπρεπε να βάλεις μια τάξη σ αυτή την εξπρεσιονιστική αμορφία κι αισθάνθηκες ένα μαγικό χέρι να τα τινάζει όλα ψηλά σαν να επρόκειτο για μια Αντονιονική βόμβα που ξεπήδησε απ το Ζαμπρίσκι Πόιντ. Τότε αποφάσισες πως μπορείς να μείνεις εδώ ,να αγαπήσεις τα σχήματα ,τις διαφωνίες , την κρυμμένη αρμονία , τα breakbeat αλλα και τους κυματισμούς της roland . Κι εκεί πού πίστευες ότι μπορείς να φτιάξεις μια συνθήκη η πορεία σού δείχνει πως αυτό το τοπίο είναι αδιαπραγμάτευτο . Όλα αιωρούνται, τίποτα δεν θέλει να τελειώσει. Η πλατφόρμα του χιονιού που στέκεσαι αποκόβεται από την υπόλοιπη γη και στο τέλος διασχίζεις αυτή την ομίχλη ,τον λευκό θόρυβο πού δημιουργεί λίγο πριν το τέλος μια μικρή μελωδία αυτή την αιώνια ελπίδα ότι κάπου μπροστά θα βρεθεί ένα άλλο κομμάτι πάγου με έναν άλλο άνθρωπο ή έστω έναν χιονάνθρωπο που κυλά στο χρόνο . Αυτή η πιθανή ένωση όπως το κόκκινο στο εξώφυλλο που συναντά το μπλε.

Κ.ΒΗΤΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

κριτική του Ζαννή Βούλγαρη για το Avopolis.gr

 

"Το savoir faire επιβάλει τις απαραίτητες συστάσεις: οι Elica ως σχήμα μετρούν κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια ζωής και δημιουργίας, συναπαρτίζονται από τους Γιώργο Γρηγοράκο και Φώτη Καραογλάνη, ασχολούνται με την σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής με παράλληλη χρήση φυσικών οργάνων έχοντας στο ενεργητικό τους δυο project συνύπαρξης video art με live performance, ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα αθηναϊκά venues καθώς και τη δική τους συμμετοχή στο tribute του Κ. ΒΗΤΑ, του οποίου έχουν υπάρξει support act. Επειδή όμως το παρών site δεν έχει αυτοσκοπό την παροχή χρηστικών πληροφοριών ή την αναπαραγωγή δελτίων τύπου, σας καλούμε να αγνοήσετε τα προλεχθέντα και να απολαύσετε τη μουσική, καταφύγιο και ίαση, μεράκι και εξέγερση ενάντια στην αποποινικοποιημένη ανοησία και την φυματική πραγματικότητα την οποία κοινωνούμε με την ανοχή ή/και συναίνεση μας-αυτή τη μουσική που μοιράζουν απλόχερα μεταξύ ολιγάριθμων άλλων και οι Elica.

 

Το ακαθόριστα αιθέριο “Αδιαπραγμάτευτο” στιγματίζεται από τη φωνή του Κ. ΒΗΤΑ («..χωρίς καμιά συνθηκολόγηση»), όμως μόνο όταν νιώσεις το bassline groove και τα αλλόκοτα synths από το “Όμορφοι Άνθρωποι” αρχίζεις να μπαίνεις δειλά-δειλά στο «τριπάκι» του asymetrica, μόνο όταν εθιστείς στην επίμονη, ζαχαρωμένη loop του απόλυτα αστικού, σχεδόν σινεφιλικού “Ubahnboards” θα καταλάβεις ότι αυτοί οι τύποι ομνύουν τόσο στις ambient φόρμες του Αphex Τwin όσο και στα μετρονομικά synth του Martin Gore-απλά ένα από τα καλύτερα τραγούδια που άκουσα τον τελευταίο χρόνο. Το γλυκό ιντερλούδιο του “Monday Window” δίνει lead-in στον “Έλικα”, με το στοιχειό των Stereo Nova να βρίσκεται στο δωμάτιο, τη μαθηματική ακολουθία των breakbeat να συναγωνίζεται τα μελωδικά synth και ξαφνικά το φίλα προσκείμενο στα ερτζιανά “Σκυλί” από το The Movement Sessions να σκάει απειλώντας να κολλήσει σαν τσιχλόφουσκα στον ουρανίσκο. Θα υποεκτιμούσαμε τη δυναμική του “Ξωτικού” αν απλά του δίναμε την ταμπέλα «αστικό soundtrack της καθημερινότητας» ή «ιδανική συνοδεία βολτάροντας στην πόλη», όλα αυτά είναι passé για ένα διαμαντάκι αυθεντικής pop μαεστρίας το οποίο βάζει τα γυαλιά στις ακουστικές στιγμές των Deep Dish. Επίσης, θα αδικούσαμε την ερμηνεία της Ειρήνης Ζέι στην νεοκυματική, πλήρης καθάριων κιθαριστικών γραμμών “Αγκαλιά”, αν την αποκαλούσαμε «γλυκιά» -είναι ανερυθρίαστα ερωτική. Στη δε “ovomaltine”, ιχνηλατούν τα χνάρια του «ιδανικού αυτόχειρα» καθηγητή Λιαντίνη, χρησιμοποιώντας ηχητικό ντοκουμέντο από ομιλία του.

 

Τα τρία τελευταία tracks δεικνύουν την experimental/ambient ταυτότητα του σχήματος, απαιτώντας επαναληπτικές ακροάσεις και ιδιαίτερη προσοχή: από το αισθαντικό “Remember”, έως τον κυματοειδή “Πιγκουίνο” και το φινάλε του “Ebenalp”, κομψές μα και κλειστοφοβικές μελωδίες διαπλέκονται απορροφώντας τον ακροατή σε ένα μουσικό κλίμα που συστρέφεται, κλωθογυρίζει και αναπτύσσεται γύρω και μέσα του.

 

Το ταξίδι των Elica κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του, με την ελπίδα να συναντήσει εκεί έξω και άλλους θιασώτες της σύγχρονης ηλεκτρονικής αισθητικής, κάποιους που να πιστεύουν ότι και τα roland έχουν ψυχή, ή απλά λάτρεις της αυθεντικής μουσικής δημιουργίας. Δείτε το ως την πιθανή ένωση, όπως το κόκκινο στο εξώφυλλο που συναντά το μπλε."

 

http://www.avopolis.gr/greviews/default.asp?ID=4023

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου