Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

 1. Terry RoscoeBeck5

  Terry RoscoeBeck5

  Moderator


  • Βαθμοί

   15

  • Αναρτήσεις

   9.578


 2. Waterfall-K

  Waterfall-K

  Μέλος


  • Βαθμοί

   6

  • Αναρτήσεις

   11.530


 3. gkourmoul1

  gkourmoul1

  Μέλος


  • Βαθμοί

   5

  • Αναρτήσεις

   9.464


 4. cos_dr

  cos_dr

  Μέλος


  • Βαθμοί

   3

  • Αναρτήσεις

   13.667


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου από 16/06/2024 σε όλα

 1. Επιτέλους και ένας που ξέφυγε από τα καθιερωμένα - strat, tele, LP κλπ... Άξιος
  3 βαθμοί
 2. Κοίτα τώρα... Όπως λέει το ρητό "η γνώση είναι βιωματική". Σε "μετάφραση": Όλοι έχουμε περάσει τη... βάσανο του DIY, καθώς πιστέψαμε στο άλλο ρητό... «Έλα μωρέ, εύκολο φαίνεται, τι μπορεί να πάει στραβά;» Πληρώσαμε τη... γνώση, γίναμε σοφότεροι και προχωρήσαμε παρακάτω. Τώρα άφησε την γιατί είσαι εν θερμώ και όταν νοιώσεις έτοιμος ασχολήσου εκ νέου.
  3 βαθμοί
 3. Όχι που δεν θα βρίσκονταν και κάποιοι -έστω και ελάχιστοι- σκατόψυχοι.
  2 βαθμοί
 4. Τι μου θύμησες τώρα... Μικρός μάζευα περιοδικά Pixel, HiTech (έχω & το πρώτο τεύχος), Κόμιξ κτλ... Ωραίες εποχές!!!
  2 βαθμοί
 5. Σε όλα τα μηχανήματα, συμπεριφέρομαι (και αισθάνομαι πως είναι) ζωντανά όντα, όχι άψυχα. Ποτέ δε θα πέταγα οθόνες από τον πρώτο όροφο, ακόμη και αν έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, αξίζουν να αποσυρθούν με τη διακριτικότητα που επιβάλλεται σε έναν ανθρώπινο πολιτισμό, όχι σαν απορρίματα. Αυτή η στάση ζωής επιτάσσει και μία εξτρά δόση προσοχής απέναντι στα μηχανήματα η οποία δόση με έχει προστατεύσει από ηλεκτροπληξία άπειρες φορές, από έναν ακρωτηριασμό και άγνωστο αριθμό ατυχημάτων κάθε είδους. Δεν είναι ότι σέβεσαι τη ζωή (που δεν έχουν), αλλά σέβεσαι την ενσωματωμένη ανθρώπινη νοημοσύνη μέσα τους. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά ήταν ευκολότερο να τα παρατηρήσεις και να τα κατανοήσεις την εποχή του λεγόμενου vintage εξοπλισμού, αλλά η πρόκληση είναι παρούσα σε όλες τις εποχές, στην ψηφιακή επίσης.
  2 βαθμοί
 6. Εδώ είναι όλο το ζουμί. Στην ουσία ο άνθρωπος τα έχει δυσκολέψει που δεν ξέρει να αξιοποιήσει επαρκώς την τεχνολογία που εφευρίσκει. Καθίστε να δείτε τι έχει να γίνει με το AI
  2 βαθμοί
 7. Ναι, είναι amp simulation software: https://shorturl.at/bz10W Μπορείς να δεις μια μικρή παρουσίαση που έχω κάνει για το συγκεκριμένο module εδώ:
  1 βαθμός
 8. Τιτανοτεράστιος Verdine White...
  1 βαθμός
 9. Εξαιρετικό παίξιμο και ήχος. Ηθελε λίγο πιο wet ήχο στην κιθάρα. Περισσότερο decay και ένταση στο βάθος. Και λίγο κομπρεσιον στο daw. Θα έφτανε το απόλυτο, από θέμα ήχου.
  1 βαθμός
 10. Σήμερα έβαλα το lp. Είναι Α'.
  1 βαθμός
 11. Έχει το πιο αναγνωρίσιμο κλειδοκέφαλο, τη χρησιμοποίησαν μερικοί απ τους σπουδαιότερους μουσικούς, γράφτηκαν πάνω της μερικά απ τα σπουδαιότερα άσΘματα, έχει ευρεία γκάμα ήχων. Πέραν αυτού, αν τη βάλεις νέτη σκετη πάνω σε έναν ενισχυτή, ο μόνος ήχος της που ξεχωρίζει και την αναγνωρίζεις από μακριά, είναι τα φάνκι ρυθμικά της. Πολλούς θα μπορούσα να βάλω σε ΜΙΑ φωτογραφία να κρατάνε μια στραβοκάστερ, αλλά προτιμώ πάντα τον Ρόρυ με δαύτη.
  1 βαθμός
 12. πολύ ενδιαφέρον. Βλέπω πήρα -1 reputation, επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τις αγγελίες εδώ.
  1 βαθμός
 13. πολύ καλό. Θυμίζει Stevie Ray. οι μαγνήτες είναι σε θέση Ι ?
  1 βαθμός
 14. Φαίνεται απάτη από χιλιόμετρα μακριά, από τον τρόπο που γράφει το καταλαβαίνει κανείς. "Αν η αγγελία σας είναι ακόμα ενημερωμένη...(?)", "Θα ήθελα να διαπραγματευτώ τους όρους αγοράς". Και κακώς του απάντησες την πρώτη φορά.
  1 βαθμός
 15. 1. Αν ψάξεις στο forum είναι συχνή απάτη κάποιος να ενδιαφέρεται για κάποιο όργανο με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή,να είναι πρόθυμος να στείλει δικό του courier, να καλύψει τα έξοδα αποστολής, τα λεφτά να τα δόση με έμβασμα μόλις ολοκληρωθεί η παράδοση και τελικά να μην μπαίνουν λεφτά. 2. Ο τρόπος που σε προσεγγίζει είναι τέλειος αυτοματοποιημένος. Ποιος αγοράζει όργανο χωρίς να ρωτήσει τίποτα για αυτό; 3. Του είπα 3 φορές αν θέλεις με αντικαταβολή είμαι οκ και ο τύπος δεν το σχολίασε ποτέ, έλεγε συνέχεια την φράση θα οργανώσω την παράδοση.
  1 βαθμός
 16. https://smart.noiz.gr/details.php?id=574321 Ορίστε, στέρεο μικροφωνάκια μικρού διαφράγματος με ένα 100ρικο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και μαζί με το Rode που έχεις σαν μικρόφωνο κέντρου για να ρυθμίζεις πόσο πλάτος θες στη μίξη Δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο να κάτσεις να ασχοληθείς με πατέντες και tascam κλπ κλπ.
  1 βαθμός
 17. 4 ώρες μετά και ακόμα περιμένουμε να δούμε αυτούς τους geniuses at work. Άντε ρε συ, βάλε το βίντεο.
  1 βαθμός
 18. Αν έχεις το tascam με τα XY μικρόφωνα, μπορείς να κάνεις hard pan στα δύο κανάλια που δίνει. Μετά μπορείς να βάλεις στο κανάλια reverb με τις επιστροφές των καναλιών panned κυρίως ανάποδα, δηλαδή το reverb του δεξιού καναλιού αριστερά, και αυτό του αριστερού δεξιά. Το παρακάτω είναι μονοφωνικα γραμμένο καρφί piezo. Αντί για μικρόφωνα έβαλα IR, το αντέγραψα σε δύο κανάλια με λίγο διαφορετικό eq και compressor στο καθένα, και μετά έβαλα τα reverb ανάποδα. https://www.youtube.com/watch?v=lzh3QnrIqTQ
  1 βαθμός
 19. Από, μέχρι... Ρίξε μια ματιά ΥΓ: Μιας και είσαι Waterfall, να πάρεις ένα... Waterfall
  1 βαθμός
 20. Νομίζω ότι δύσκολα θα βρεις κάποιον εδώ, που να την έχει πιάσει στο χέρι- είναι «ιδιαίτερο» όργανο. Πάντως για το ερώτημα σου αν κρατάει κούρδισμα, κοιτώντας αριστερά- δεξιά σε ξένα fora δεν είδα γκρίνιες, εκτός από κάνα - δύο περιπτώσεις που έκαναν λόγο ότι έχαναν το κούρδισμα στην μπάσα Ε- άλλα μάλλον ήταν θέμα των χορδών. Ψάξε το λίγο σε ξένα fora για να αποκτήσεις μια "εικόνα"- αν και δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι τόσο αποτρεπτικό.
  1 βαθμός
 21. Αν και έχει στις τάξεις του τον πιο πετυχημένο τραγουδιστή του φόρουμ.
  1 βαθμός
 22. Φίλος που είσαι εσύ; Οι TA είναι μπάντα ινστρουμεντάλε διασκευών
  1 βαθμός
 23. Θα σου πουν οι γνωστες διότι εγώ μένω Κρήτη. Υπάρχουν 2-3 κλασικά ονόματα που θα ακούσεις.
  1 βαθμός
 24. Όχι δεν μπορείς. Δεν ειπα κάτι τέτοιο όμως. Χρειαζεται ένας σοβαρός μάστορας που ξέρει τη δούλεια του να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και να σου φτιάξει την κιθάρα.
  1 βαθμός
 25. Διαφέρουν λίγο οι απόψεις μας περί "αλητείας", αλλά όλες οι απόψεις σεβαστές... Για εμένα αφτή είναι original sin "αλητεία".
  1 βαθμός
 26. 1 βαθμός
 27. Α) Να μην παίζεις πλάτη στο καλάθι να βλέπουμε... Β) Και αφτή tele είναι. Εγώ δεν ξέρω από Cabronita και... καρμπονάρα. Όλες αφτές είναι tele
  1 βαθμός
 28. Έχει συμβεί και στις... καλύτερες οικογένειες. Εξάλλου αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, ο "νέος φίλος" μάλλον ήταν διαφημιστικό deal με τη Fender Japan. Θα συμπλήρωνα δε, τι... απόγνωση είναι αυτή στη φάτσα του που κρατάει αφτό το κούτσουρο; Η καλύτερη "διαφήμιση" λαίμαι...
  1 βαθμός
 29. Ας τον άνθρωπα να εκφραστεί όπως θέλει ωρέ... Κατα άλλα συγχαρητήρια Γιώργο. Μια χαρά είναι. Πάντα τέτοια.
  1 βαθμός
 30. Δεν θα το έλεγα. Δεν άκουσα κάτι που να με ενόχλησε. Βέβαια, tele στο temple of the king βρε... σατανά; Αφτός ο ακατονόμαστος ινφλουένσε έχει κάψει κόσμο λαίμαι... Και που να δεις, που σύντομα θα παίζετε με... JM και Jaguar Tele θα λέτε και θα κλαίτε τότε. Γιώργη μια χαρά ήταν. Μπράβο σε εσένα, μπράβο και στα παιδιά.
  1 βαθμός
 31. Το «απλό» ευχάριστω που έχει σαν εικονίδιο δεν αρκεί για σένα Κώστα!
  1 βαθμός
 32. Μα γράφεις κάθε φορά με όποιον και να συνεργάζεσαι τόσο εκπληκτικά και εμπνευσμένα που ώρες ώρες δαγκώνω τα χέρια μου από τη ζήλια. Ατέρμονη έμπνευση, πηγαίο ταλέντο που εκδηλώνεται συνέχεια, τι ωραία που περνάτε και βγαίνει αυτό και πάντα προσεγμένος ο ήχος, η ενορχήστρωση ακόμα και στα χαλαρό σου. Γιώργο, μόνο υποκλίνομαι στο ταλέντο σου και τη μεγάλη μουσική ψυχή σου. Εύγε. Μου άρεσε πάρα πολύ, μπράβο σας.
  1 βαθμός
 33. Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει πως το μπάσο το μιξάρεις πιο χαμηλά. Δεν έχει το presence που θα έπρεπε στη μίξη. Το έχω συγκρίνει και με παλαιότερά σου. Θεωρώ πως χρειάζεται να είναι πιο εμφανές, κάνω προσπάθεια να ακούσω την μπασογραμμή, ενώ το υπόλοιπο ηχητικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικά μιξαρισμένο και πολύ ζωντανό. Γενικά βγαίνει λίγο πρίμο το αποτέλεσμα λόγω της έλλειψης του μπάσου. Ήθελα να την πω αυτή την παρατήρηση. Το κομμάτι είναι καταπληκτικό και εμπνευσμένη η ενορχήστρωση, όπως πάντα.
  1 βαθμός
 34. O Hans Zimmer είναι αυτοδίδακτος, νότα δεν μπορεί να διαβάσει κι αυτός (όπως κι ο Παπ.), οπότε μην ανησυχείς.
  1 βαθμός
 35. Αν πιάσεις την παρακάτω, δε νομίζω ότι θα παίξεις μπλουζ... https://www.thomann.de/gr/fender_dave_murray_strat_2tsb.htm
  1 βαθμός
 36. Μάθε μπαλίτσα Χαλκιδαίε πληκτροφονιά
  1 βαθμός
 37. Δε νομίζω να προλάβω αυτή την ευλογημένη εποχή, είμαι 58 ετών. Ελπίζω να λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, αλλιώς τα υπερ-κέρδη των εταιρειών θα γιγαντωθούνε.
  1 βαθμός
 38. Τον ψηφιακό έλεγχο μη βαρυγκομάς, αφτός σου δίνει για να φας* Αν δεν είχαμε περάσει σε αφτό το level, άντε να τους μάγκωνες αφτούς ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα - Δεν διαβίβασε πάνω από 21.000 αποδείξεις *Σοφό φορολογικό ρητό... ΥΓ: Και διαβάζουμε insider
  1 βαθμός
 39. Διαβάζω με εξαιρετικό ενδιαφέρον το νήμα, το οποίο βέβαια καλό θα ήταν να αλλάξει τίτλο σε κάτι του στιλ "Ψηφιακό δημόσιο- Ευκολία ή digital κόλαση;". Ναι, υπάρχει τεράστια δόση αλήθειας και στις δύο όψεις, και στη θετική και στην αρνητική, αλλά αυτό που ήρθε στο μυαλό μου διαβάζοντας (και αυτό πάει στις αρνητικές κριτικές) είναι το "η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα". Προσωπικά μένω στο ότι ξεκολλήσαμε από τον... 19ο αιώνα που ζούσαμε (ως δημόσιο) και με τα όποια ζητήματα, αργά ίσως αλλά σταθερά, κατευθυνόμαστε προς το σήμερα.
  1 βαθμός
 40. Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πάντα καλά και να επανέλθει σύντομα. Για όσους τον έχουν γνωρίσει εκτός των άλλων είναι και ένας καλός άνθρωπος. Δημήτρη μη μασάς, σου ευχόμαστε τα καλύτερα και σύντομη επιστροφή στις επάλξεις.
  1 βαθμός
 41. Αφού το θέλει, πρέπει να το πάρει. Μια ζωή ζούμε.
  1 βαθμός
 42. Έχω από το 2017, 57000 (ναι, πενήντα επτά χιλιάδες) διπλότυπα παραστατικά εκτυπωμένα γιατί "πρέπει να υπάρχουν". Πως γίνεται να πρέπει να υπάρχουν και να πιάνουν χώρο και να γίνεται όλη αυτή η περιβαλλοντική και οικονομική σπατάλη απ' τη στιγμή που υπάρχει μηχανογράφηση και MyData, ακόμα δεν έχω καταλάβει. Ψηφιακός μετασχηματισμός.
  1 βαθμός
 43. Στο πρότεινα, μήπως δεν το σκέφτηκες.
  1 βαθμός
 44. αν τα κανεις στον γκισε ,οπως ο Λακης, θα τα πληρωσεις 100 φορες παραπανω (οπως ενας ΠΑΝΗΒΛΑΚΑΣ φιλος μου τα πληρωσε προσφατα ) οποτε να λες και ΦΧΑΡΙΣΤΩ (καλα ρε φιλωΟυζ αν ξοδευεις 2.000 το χρονο σε εξοδα τραπεζικων συναλλαγων πρεπει να εισαι ο ΩΝΑΣΗΣ ... )
  1 βαθμός
 45. Σε άλλον εφκα-δου-δυπα μάλλον μπαίνεις. Δώσε link.
  1 βαθμός
 46. Όχι. Κάποια από αυτά τα "θαυμάζω" σαν iconic προϊόντα της εποχής τους, και ως εκεί. Υπάρχει κάποιος με σώας τας φρένας που θα ήθελε να πετάξει με το αερόπτερο των αδερφών Wright? Δεν νομίζω. Κάποιος που αναπολεί τις μέρες του MS-DOS (πλην του LK)? Nope. Τεράστιος μπελάς και βάρος. Κατά 99%, όχι. Η ερώτηση είναι πολύ γενική, εξού και το 99% και όχι 100% που δίνω. Εννοείται. Το έχω κάνει άπειρες φορές, και θα το ξανακάνω. Μιλάμε πάντα για πράγματα που δεν μπορούν να χαριστούν/αξιοποιηθούν/πουληθούν. Λίγα έγραψες, αυτά που κάνει πλέον ένα κινητό (και οι συσκευές που έχει -ή θα- αντικαταστήσει) είναι αμέτρητα. Για κάποιους, ναι. Για τους περισσότερους είναι τροχοπέδη. Δεν χρειάζεται να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη μόνο και μόνο για "φετιχιστικούς" λόγους. Η ζωή είναι πολύ μικρή και δύσκολη, μην την κάνετε ακόμα πιο δύσκολη λόγω βλακείας.
  1 βαθμός
 47. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για τα φθηνότερα μοντέλα, από Squier. Απλά ρε φίλε είναι τόσο άΣκΗΜη...
  1 βαθμός
 48. ατακτες δικές μου με αφορμή τον τίτλο και όχι το αρχικό ποστ : Η έννοια του blues έχει κακοποιηθεί, καθώς anyone can play guitar και η φράση "I got the blues" χρησιμοποιείται καταχρηστικότατα την επόμενη μέρα εκμάθησης μίας θέσης της μινόρε πεντατονικής. Αν επιπλέον, το φυντάνι γνωρίζει και την b3 καθίσταται αυτομάτως σε μαύρο. Το blues παίξιμο απαιτεί ιδιαίτερο σεβασμό και ακόμα πιο προσεκτική προσέγγιση. Προσωπικά , αυτό που βαριέμαι ατέρμονα είναι οτι πάμε να δούμε μπλούζ και μπλουζ δεν βλέπουμε. Απαιτείται σπουδαίο παίξιμο και όχι υπεκφυγή σε κλισέ για να γεμίζουν το πρόγραμμα, αλλά αλητεία και στανιό, χαρακτηριστικά τα οποία είναι αδύνατο να περιέχονται σε ΤΟΣΕΣ μπλουζ μπάντες. Αν τυχαίνει να υπάρχει ο ταλαντούχος/μελετημένος/ενδιαφέρων παίχτης για να προσπεράσει τα παραπάνω συγκρούεται με ένα άλλο ωραίο : όταν παίζει δεν το κάνει για να διασκεδάσει τον κόσμο, αλλά για να εξεταστεί από αυτόν! Δεν έχει σημασία η καλή του φράση, αφού "έχασε λίγο τα swing όγδοα", "το bend και το vibrato του θέλουν λίγη δουλίτσα", "δεν χρησιμοποιεί το μικρό δάχτυλο στα σόλο" ή "αυτό το κάνουν όλοι". Τα είδη του μπλούζ είναι πολλά και δεν είναι δυνατό να μην βρίσκει ελκυστικό ο ακροατής κάποιο από αυτά. Πού είναι οι ακουστικές ή οι resonator κιθάρες στις ελληνικές μπλουζ μπάντες? Γιατί συνδέει ο κόσμος το μπλουζ με τα line cliche και τη τζαζ με τη μουσική για τσόντες/ασανσέρ/ρεσεψιόν? Γιατί επιμένουν οι Έλληνες στην υπεράσπιση της συγγένειας του μπλουζ με τα ρεμπέτικα? Πού διαφέρουν οι υπόλοιπες παραδοσιακές μουσικές και πόση σχέση έχει η παραδοσιακή κινέζικη μουσική (που χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο πεντατονικές) με το ρεμπέτικο? ΥΓ. δεν έχω ακουμπήσει τα μπλουζ, αφενός γιατί πρόλαβαν να με κερδίσουν άλλα είδη και αφετέρου γιατί δεν με ενδιέφερε επ' ουδενί να ασχοληθώ με αυτό το πράγμα που έπαιζαν διάφοροι "μπλουζίστες" και το βαφτίζανε μπλουζ. Όταν άκουσα αυτά που έπρεπε να ακούσω, αποφάσισα οτι δεν έχω χρόνο να τα μάθω, αλλά θα προσπαθώ να τα εντοπίζω και να τα απολαμβάνω. Κάθε παραπάνω θέση είναι αυστηρά προσωπική και δεν διαθέτει καμμία βαρύτητα , ώστε να πυροδοτήσει σωρεία αντιπαραθέσεων. Διατίθεμαι να αποσύρω κάθε τέτοια δήλωση, παρά να την υποστηρίξω, καθώς αποτελεί μια κακοποιημένη εντύπωση λανθασμένων καταστάσεων. Ανυπομονώ να δω τις απόψεις σοβαρών παιχτών που γνωρίζω οτι συχνάζουν στο νόιζ, οι οποίοι διαθέτουν το στάτους και την εμπειρία να μου απαλείψουν τις παραπάνω εντυπώσεις. Θα χαρώ αν γίνει κάτι τέτοιο και θα στεναχωρηθώ αν επαληθεύσουν τις ελαφρές θέσεις μου.
  1 βαθμός
 49. Δεν είναι ακριβώς το "real deal" η Mastery, είναι ΠΟΛΥ πιο σφιχτή. Εμένα όμως μου αρέσει, με αυτήν παίζω. Kαι μαγνήτες υπάρχουν δυο λογιών: είτε πιο surfάδικοι είτε πιο klangy και μουντοί αλλά Nels Cline. Το μεγάλο "κόλπο" στις Jazzmaster είναι το ίδιο με το μεγάλο "κόλπο" στις Les Paul. Σετάρεις το ενισχυτή στον neck μαγνήτη με vol & tone στο 7 περίπου.
  0 βαθμοί
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου