Προς το περιεχόμενο

Home studio αρχάριος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

        ??? Είμαι κιθαρίστας και θέλω να φτιάξω ένα home studio, με σκοπό κυρίως την σύνθεση και αν γίνεται και την ηχογράφηση. Οποιαδήποτε βοήθεια  :D είναι χρήσιμη μιας και δεν είμαι πολύ σχετικός με το αντικείμενο.

Το studio θα αποτελείται από ένα καινούριο pc (άλλα και το παλιό μου pc 6 χρόνων, κυρίως για διαδυκτιακή χρήση), 2 ηχεία monitor, εξωτερική κάρτα ήχου, κονσόλα (κάποιοι μου λένε ότι η κονσόλα είναι κυρίως για ηχογράφηση πολλών οργάνων ή άλλων πηγών και δε μου χρειάζεται ακόμα, ενώ άλλοι ότι θα μου φανεί αρκετά χρήσιμη ακόμα και σαν εργαλείο για να τακτοποιώ το πλήθος συνδέσεων των καλωδίων, εσείς πείτε μου!), ένα synthesizer Trinity της Korg, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.

      Τη στιγμή αυτή διαθέτω μόνο το synthesizer, τις κιθάρες και το παλιό μου pc, αλλά είμαι έτοιμος να παραγγείλω τα υπόλοιπα ανά πάσα στιγμή, τα περισσότερα από αυτά απο την εταιρία Thomann, από όπου ακούω ότι οι τιμές είναι μέχρι και 30-40% χαμηλότερα από αυτές των ελληνικών καταστημάτων.

Θα χρησιμοποιώ προγράμματα όπως το Cubase SX-3, Colossus Eastwest, EZ Drummer, Finale ή Sibellius.

        Για monitor ηχεία είμαι μεταξύ των TASCAM VL-A5 (http://www.thomann.de/gr/tascam_vla5.htm ), τα οποία εμφανίζονται ως κλασσική επιλογή, και τα πιο φθηνά TASCAM VL-A4 (http://www.thomann.de/gr/tascam_vla4.htm ).

Για κάρτα ήχου δεν έχω ιδέα ακόμα, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για την EDIROL FA-66 (http://www.thomann.de/gr/edirol_fa66.htm), όπως και για μια άλλη μάρκας BEHRINGER της τάξεως των 200-300 ευρώ. Γενικά οι φίλοι μου μου λένε ότι δεν αξίζει να πάρω κάρτα κάτω από 200 ευρώ, και έχω καταλάβει ότι αποτελεί σημαντικότατο μέρος του συνόλου ενός pc για μουσική, δυστυχώς όμως χάνομαι μέσα στο πλήθος των επιλογών και της άγνοιάς μου για κάρτες ήχου.

Κονσόλα μου έχουν συστήσει την SOUNDCRAFT COMPACT 4 (http://www.thomann.de/gr/soundcraft_compact_4.htm).

        Όσον αφορά το pc, θα πάρω ότι καλύτερο μπορώ, με 1000-1100 ευρώ (υπολογίζοντας και μια οθόνη 200 ευρώ μέσα), ελπίζω να είναι αρκετά. Θα του βάλω 2 σκληρούς δίσκους, ένα για τα προγράμματα και ένα για αποθηκευτικό χώρο, ίσως και 3 ή 4, μιας και ακούω ότι το pc θα πάει σφαίρα έτσι.

      Ουφ! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ;D, και συγνώμη :-\ για τον όγκο της καταχώρησης!

        Υ. Γ. Επίσης χρειάζομαι τη βοήθειά σας για το κατά πόσο είναι εύκολο να παίζω ηλεκτρική κιθάρα με τα monitor ηχεία, χωρίς την ανάγκη του τεράστιου και δυσκίνητου ενισχυτή μου, καμιά ιδέα?).

        :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

giouzerneim καταρχάς μπορείς να πάρεις το alesis multimix 8 που είναι και κάρτα ήχου και κονσόλα και βγαίνει σε 2 εκδόσεις ουσιαστικά.

 

http://www.thomann.de/gr/alesis_multimix_8_firewire.htm

http://www.thomann.de/gr/alesis_multimix_8_line.htm

 

Απο κει και πέρα monitors θα πάρεις είτε 5άρια είτε 6άρια είτε 8άρια. Τίποτα αλλο, όχι 4άρια. Εγώ θα σου πρότεινα 6άρια ή 8άρια για πολλούς λόγους.

 

http://www.thomann.de/gr/tascam_vla8.htm

http://www.thomann.de/gr/tascam_vla5.htm

http://www.thomann.de/gr/krk_rp6_rokit_g2.htm

 

Από pc πάρε οπωσδήποτε κάτι που να έχει 4πύρηνο επεξεργαστή, ενας κλασικός τετραπύρινος είναι ο quad core 6600.

 

Ελπίζω να βοήθησα. Επίσης θα βρεις πολύ καλές τιμές πλέον και Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα πριν αγορασεις πραματα που ισως σου ειναι αχρηστα ψαξε στο φορουμ για θεματα σχετικα με home studio,recording και επιλογες εξοπλισμου...και ειμαι σιγουρος οτι θα κατατοπιστης απολυτα...και γω κιθαριστας ειμαι και εφτιαξα και γω home studio προσφατα...το noiz με βοηθησε παρα πολυ παντος...

 

παρε και μερικα link να παρεις μια ιδεα...

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=158312.0

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=54

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=52

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=4

 

αν ψαξεις περισσοτερο θα βρεις παρα πολλα αρθρα που ειμαι σιγουρος οτι θα σε κατατοπισουν...εγω χρησημοποιω τα krk rp5 g2 monitors και την m-audio 1010lt απο καρτα ηχου και ειναι πολυ καλα...Ελπιζω να σε βοηθησα και καλη αρχη στον κοσμο του recording...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κονσόλα κατά την γνώμη μου δεν θα χρειαστείς με τα όργανα που θες να ηχογραφήσεις.

Όποτε ισως είναι καλύτερα να κινηθείς προς κάρτα ήχου με τις ανάλογες εισόδους(mic, line in για κιθάρα, midi) με καλούς προενισχυτές, είτε για κάρτα ήχου χωρίς προενισχυτές συν έναν καλό προενισχυτή.

 

Απο τα tascam που έβαλες, μην  προτιμήσεις  τα 4αρια, έχουν τεράστια διαφορά με τα 5αρια(και τα 5αρια έχουν ως μειονεκτημα τους τα μπάσα, αλλά αν είσαι σε μικρό χώρο τότε δεν μπορείς να πας σε μεγαλύτερα ηχεία).

 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να θέσεις ένα ταβάνι στα χρήματα που θες να ξοδέψεις για το κάθε πράγμα και τότε θα μπορούν να γίνουν οι διάφορες προτάσεις.

 

Για το pc, θες όπωσδήποτε 3gb ram (με δεδομένο ότι είσαι σε 32μπιτο) και 2πυρηνο cpu. Aυτά.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να μήν ανοίξω νέο θέμα, να μου πείτε την γνώμη σας.

Ετοιμάζω home studio και...

Μέχρι στιγμής εχω καταλήξει στα εξείς

 

Microphone: Rode Nt1a

Monitors: KRK rp5 rokit G2 x2

 

Για κάρτα ήχου σκέφτομαι η την FOCUSRITE SAFFIRE( http://www.thomann.de/gr/focusrite_saffire_firewire_audiointerface.htm ), η την FOCUSRITE SAFFIRE LE( http://www.thomann.de/gr/focusrite_saffire_le.htm )

Τί γνώμη έχετε?

(δεν διαθέτω firewire οπότε αν μπορείτε να μου προτίνετε μια καλή PCI card )

Τι άλλες κάρτες θα μπόρουσα να κοιτάξω με τιμές γύρω στα 150 με 300 ευρό?

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μικρόφωνο άψογη επιλογή αλλά βεβαιώσου ότι η κάρτα που θα πάρεις θα έχει phantom power. Το χρειάζονται τα πυκνωτικά μικρόφωνα για να δουλέψουν.

Και τα μόνιτορ αψογη επιλογή αλλα αν αντεχη η τσεπη σου την ελάχιστη διαφορά που έχουν παρε τα 6άρια και όχι τα 5άρια.

Τέλος αν εχεις desktop είναι απλούστατο το να πάρεις μια firewire καρτα εισόδων ώστε να δωσει την δυνατότητα στο pc σου να δέχεται firewire. Απο κει και πέρα η m-audio ειναι καλή γενικώς για απλή χρήση και σου δίνει και την δυνατότητα να τρέξεις τα Pro tools.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την saffire την εχω ειναι πολυ καλη αν και δεν κανω ηχογραφησεις με φυσικα οργανα η φωνη.Εχω επισης την compact 10,απο θορυβο μετρια παραγματα.Αν μπορεις ψαξε να βρεις μια πιο αθορυβη (αν υπαρχει βεβαια). την  4 την βρισκω πολυ μικρη γιατι αργοτερα κατι παραπανω θα θελεις να βαλεις.

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου