Προς το περιεχόμενο

PSR A1000 ORIENTAL / EXR5GR ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα και παλι σε ολο το forum!

ελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος χρηστησ που να εχει το προαναφερθεν yamaha η roland. ειμαι αναμεσα στα 2 αυτα μοντελα.ποιο να διαλεξω?το χρειαζομαι και για live αλλα και για χρηση με κομπιουτερ.thanks!

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε spimav_z,

Αν και δεν έχω κανένα από τα δυο, μπορώ να σου πω πως το Α1000 δεν είναι δα και κανένα σπουδαίο όργανο μιας και πολλές φορές έχω παίξει σε αυτό. Πενιχροί ήχοι τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα σε μία καλή ωστόσο τιμή για τα όσα αντιπροσωπεύει το όργανο. Για το Roland δεν μπορώ να έχω άποψη μιας και δεν έχω παίξει ποτέ σε αυτό :lol: . Αν σε ενδιαφέρει κάτι oriental (κρίνοντας από το ενδιαφέρον για το Α1000) θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα αντίστοιχα μοντέλα της GEM.

Ελπίζω να σε βοήθησα! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Φίλε spimav_z έχοντας δουλέψει και με τα δυο θα σου πώ την γνώμη μου. 1ον Από πλευράς ποιότητα ήχων το Roland EXR-GR5 είναι ένα σκαλί παραπάνω απο το Yamaha, και στους ρυθμούς και στους ήχους του είναι καλύτερο. Επίσεις έχοντας ακούσεί φθηνές παραγωγές απο Συρια κτλ. νομιζείς ότι εχουν γίνει απο αυτό, η το ΕΜ-55οr καθώς και τα intro ακόμα και τα Drum set είναι ίδια. Βέβαια έχει και κάποια μείον σε σχέση με το Yamaha A1000, όπως η οθόνη και η ευκολία στην χρήση του καθώς και αρκέτα fuction τα οποία λείπουν στο Roland EXR-GR5 τα οποία λόγο τις φθηνής τιμής του τα αφέρεσαν προφανός αφού πχ στο ΕΜ-55or υπάρχουν και με το παραπάνω. Απο εκεί και πέρα τον πρώτο λόγο τον έχεις εσύ πάντος, για τα λεφτά του το EXR αξίζει και με το παραπάνω αυτά που κάνει, αφού έχει και 3 intro fill var ktl και 47ιnsert effects, 16sequenser και Flash μεσω USB που μπορείς να έχεις μαζι με την δισκέτα του φορτωμένα οποιαδήποτε στιγμή 220styles 100board 60Flash(user) 60Disk(user) τα οποία κάνουν load άμεσα, και 100presents τα οποία μπορείς να τα έχεις σε ενα αρχείο και να φτιάξεις άλλο με αλλα 100πχ. Στο Υamaha σε αυτόν τον τομέα παίζεις με αυτά που έχει πάνω και άν θές κάποιο δικό σου style να φορτώσεις πρέπει κάθε φορά που το ανοίγεις να αρxίζεις το load και πάλι μέχρι 10.

Aν σε ενδιαφέρουν μόνο τα oriental synth με κάτι παραπάνω μπόρεις επίσεις να δείς τα Gem, η το Ketron Vega που είναι πολύ καλά σε ήχο απο το Yamaha A1000 και στα πλαίσια του Roland.

Tώρα για υπολογιστή μήν περιμένεις πολλά πράγματα απο ενα arranger καθώς δεν έχουν τους κατάλληλους controllers (Knobs) για να δουλέψεις με τα ανάλογα εφφέ ενός Vst plugins πχ αλλά για να παίζεις νότες του Vst synth πχ Moog είναι μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου