Προς το περιεχόμενο

Ήχοι και ρυθμοί για το Korg m3?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά συγγνώμη για το post αλλα θα θελα βοήθεια σε κάτι...Paizp πλήκτρα εδώ και κάτι χρονια και μόλις αγόρασα ένα αρμόνιο ( KORG Μ3 ) αλλα δεν έχω δουλέψει ξανά σε κάτι τέτοιο όργανο...Ψάχνοντας βρήκα αυτό το forum και έχω χαθεί δεν ξέρω που πρέπει η απευθυνθώ και τι να πω...Έχω κάποιες απορίες με πράγματα όπως το πως κάνω load κάποιους ηχους η πως κάνω ο ίδιος sample κάποιους ηχους που είμαι σίγουρος πως πολλοί ξέρουν και μπορούν να βοηθήσουν αλλα εγώ δυστυχώς αν και χρονια παίζω πιάο συγκεκριμένα δεν έχω ξανασχοληθεί με αρμονια και ειδικά τις korg και όλα αυτά μου φαίνονται κινεζικα...Τώρα πάλι μπορεί να έγραψα και σε ξεκάρφωτο forum δεν ξέρω πάντως ρε παιδιά αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι η να με προσανατολίσει θα το ήμουνα υπόχρεος αν μου στέλνε ένα mail γιατί αν απαντήσει εδώ δεν παίζει να "ξαναμπορεσο" να μπω εδώ...Και που έφτασα στο σημείο να το κάνω το post πάλι καλά να λέμε...Οποτε αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι ας μου στείλει ένα mail στο   [email protected] και από κει κανονίζουμε το πως θα γνωριστούμε και που θα μιλήσουμε ( MSN, FACEBOOK, SKYPE κτλ)Αν κάποιος μπορεί και θέλει σας παρακαλώ ας μου στείλει...Ευχαριστώ και συγγνώμη για το post αν ήταν ξεκάρφωτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλημέρα φίλε, επέτρεψέ μου να σου πω κάποια πράγματα επί του θέματος.

 

Πρώτον, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν έχεις διαβάσει το manual του οργάνου, πράγμα το οποίο είναι μέγιστο σφάλμα. Κάνε έναν κόπο να κοιτάξεις έστω και τα βασικά μέσα από το manual γιατί δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στα τυφλά.

 

Δεύτερον, δεν είναι και πολύ ευγενικό να ζητάς βοήθεια εδώ μέσα αλλά να θέλεις να τη λάβεις σε προσωπική βάση. Δεν βρίσκω κανένα λόγο που να δικαιολογεί το γεγονός ότι "δεν παίζει να ξαναμπείς εδώ" και παρ' όλα αυτά να ζητάς βοήθεια από τον κόσμο που είναι εδώ (και που είμαι σίγουρος ότι θα δεχτεί να βοηθήσει).

Άλλωστε, μπορεί τα ίδια πράγματα να απασχολούν κι άλλους, γιατί να στερηθούν της κουβέντας που μπορεί να προκύψει και που ενδεχομένως θα βοηθήσει κι αυτούς;

 

Τρίτον, έχε υπόψιν ότι δεν γράφουμε greeklish στο Noiz, γι' αυτό μετέτρεψα σε ελληνικά το post σου.

 

Τέλος, ορίστε μια πολύ ωραία σειρά από video guides από τον Stephen Kay για τα βασικά του M3:

http://www.karma-lab.com/m3/m3_demos.html

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το KARMA του Stephen Kay τον μάρανε εδώ δεν ξέρει που παν τα 4....

 

Φίλε kritonako το Μ3 είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο όργανο και μιας και δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με synth,γενικά μη χρησημοποιεις τη λέξη "αρμόνιο" καλύτερα να λες synth ή workstation, θα σου πρότεινα :

 

1. Να διαβάσεις βιβλιογραφία γύρω από την λειτουργία των synth γενικά (midi, patch layering, ταλαντωτές, arpegiators και πάει λέγοντας...)

 

2. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις το manual του Μ3 στα αγγλικά πήγαινε και κάνε το μια μετάφραση, ή κάνε googling για μεταφρασμένη έκδοση στα ελληνικά

 

3. Μη κανονίζεις τίποτα για 3 εβδομάδες, πάρε φαί νερό και αναψυκτικά κάτσε μέσα και διάβασε όλο το manual με το όργανο δίπλα και το site του Alchemist στο pc που είναι πολύ χρήσιμο.

 

4. Δεν έχει 4.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ Αρχας ευχαριτω παρα πολυ για το ενδιαφερον και για το οτι ασχοληθηκατε απλα οσο αναφορα την συμπεριφορα μου ξεκαθαριζω καποια πραγματα...Συγνωμη για αν εκανα κατι λαθος απλα οπως ειπα δεν ειμαι πολυ του υπολογιστη και το οτι δεν θα ξαναμπαινα εδω δεν ητανε θεμα οτι απαξιω η οτι περιμενω καποιον "μα___" να μου στειλει mail και να τα βρω ολα ετοιμα...Απλα δεν ηξερα αν θα ξαναμπορεσω να μπω και για να πω την αληθεια την ιδια μερα προσπαθουσα να ξαναμπω και δεν εβρισκα ακρη και γι αυτο η μονη μου ελπιδα τοτε ητανε να ενδιαφερθει καποιος και να επικοινωνησει μαζι μου σε προσωπικο επιπεδο.Για το site ουτε καν ηξερα, τυχαια μπηκα και ειδα πως απο δω μεσα ισως μπορεσω να βρω καποια βοηθεια.Σημερα ξαναμπορεσα να μπω...Δευτερον δεν ηξερα για το θεμα greeklish εδω μεσα.στο θεμα μας τωρα, εχω ηδη δει τα videos που μου εχεις προτηνει πολυ πριν μου τα προτεινεις.Δεν καταλαωα και πολλα.Τις οδηγιες χρησης τις εχω στ αγγλικα και ενοειται πως καποια πραγματα δε μπορω να τα καταλαβω.Ξερετε αν υπαρχει καπου το ελληνικο manual?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα

 

Ελληνικό manual δεν νομίζω να υπάρχει.Είμαι και εγώ χρήστης αυτού του οργάνου αλλά δεν μπορώ να πώ ότι χάθηκα.Αν έχεις μια απλή γνωριμία με το μενού των korg δεν θα σου φανεί και τόσο περίεργο.Από την άλλη και να μην έχεις πιστεύω ότι σε επίπεδο βασικό δηλαδή να μπορείς να παίζεις αυτό που θέλεις όταν το θέλεις δεν είναι και τόσο περίπλοκο.6modes έχει σκέφτεσαι τι θέλεις να κάνεις και πας στο αντίστοιχο μέρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις συμβουλες και ομολογω να πω πως ηδη εχω ξεκινισει να ψαχνω να βρω βασικες ορολογιες επι του θεματος, ισως ετσι καταλαβω και καλυτερα καποια απο τα προγραμματα του οργανου, και οντως δεν υπαρχει ελληνικο manual.Οντως τα modes ειναι 6 και το να βρισκω απλα αυτο που θελω ναι οκ το μπορω...Το θεμα ειναι δεν ξερω που μπορω να βρω ηχουσ, δεν ξερω αν το συγκεκριμενο οργανο μπορει να δεχθει ηχουσ απο πρηγουμενα μοντελα δεν κερω το πως μπορω να σβησω εναν ηχο, δεν ξερω το πως να μετατρεψω τα αρχεια SNG οτιδηποτε για να μπορω να τ ακουσω στον υπολογιστη μου και αλλα πολλα που δυσκολα βρισκω απαντησεις κι εχω ψαξει ειλικρινα πολυ...Εσυ ρε φιλε μου εδεσαιε δεν ερχεσαι μεχρι ναουσα να πιουμε εναν καφε να μου δειξεις και κανα πραμα??? :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου..φιλικη συμβουλη θα σου δωσω...το να ανοιξεις μανιουαλ..ειναι πρεπον..να το διαβασεις πιο πρεπον..να το κατανοησεις..μαλλον δυσκολο...και ας ειναι και μεταφρασμενο..καλο ειναι να βρεις καποιον που να ειναι κοντα σου, να εχει διαθεση, να τον πληρωσεις για την εργατοωρα του, να παρεις σημειωματαριο μαζι σου, και να ασχοληθεις πολυ περισσοτερο ..απο οσο νομιζεις..γιατι για εναν απλο καφε..θα μαθεις μονο να αλλαζεις programs και patches.

Δυσκολο οργανο διαλεξε..δηλαδη δυσκολο μοντελο..κρατησε το αλλα ψαξου σε πιο οικονομικα ψηφιακα οργανα..και διαβασε..για το καλο σου και οχι να σε μειωσω..σχετικα βιβλια (ψηφιακος ηχος,συνθεσαιζερς κ.ο.κ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου καλησπερα!

 

Αν εισαι απο Θεσσαλονικη, στειλε μου ενα ΡΜ... Να βρεθουμε να σου δειξω οσα περισσοτερα πραγματα μπορω... Και να εξηγησουμε μαζι, τα οσα θα υπαρχουν στο μανουαλ και οχι μονο...

 

Αρκει να εισαι Θεσσαλονικη, αλλιως λιγο χλωμο!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά έτσι όπως το θεσες αρχικά το θέμα ήταν λες και ήρθε  η καταστροφή.Ντάξει με τον καιρο αποκτάς και εμπειρία.Προφανώς ήχους εννοείς λαικούς.Δύσκολα θα βρείς.Και εγώ τους αγόρασα γιατι δεν έβρισκα και δεν είχα την γνώση για πολύπλοκους ήχους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου