Προς το περιεχόμενο

Μεταμόρφωση Jazzmaster δια χειρός Nick Silver Pickups


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεταμόρφωση Jazzmaster δια χειρός Nick Silver Pickups (https://www.silverpickups.com/).

 

Ένα από τα δύο παράλληλα project (έρχεται και το δεύτερο) που τρέξαμε με το Νίκο το προηγούμενο διάστημα αφορούσε στη μεταμόρφωση μιας Γιαπωνέζικης late 90s Jazzmaster.

 

Πέρα από τα θέματα με το action και το intonation που χρειάστηκε να επιλυθούν υπήρχαν δύο βασικά ζητήματα. Το ένα αφορούσε στο πρόβλημα του buzz και του string sliding το οποίο επιλύθηκε εύκολα με τη βοήθεια ενός buzz stop. To δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα, ήταν αυτό των μαγνητών.

 

Μετά από πολύωρες συζητήσεις, ακροάσεις και δοκιμές (χρωστάω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο για την υπομονή του) Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το απαράδεκτους γιαπωνέζικους μαγνήτες με P-90, οι οποίοι θα εφάρμοζαν κάτω από τα καπάκια τη Jazzmaster. Για να πετύχουμε ένα γλυκό creamy ήχο που όμως θα μπορούσε να δουλέψει και με overdrives για πιο fuzzy ηχοχρώματα αποφασίσαμε να δύο custom blues jasmine.

 

https://www.silverpickups.com/P-90-Pickups/blues-jasmine

https://www.silverpickups.com/P-90-Pickups/blues-jasmine-5-overwound

 

 

 

To αποτέλεσμα αν και δεν είναι δυνατό χωρίς σχετικό βίντεο (ψήνεται κι αυτό), δικαιώνει απόλυτα τις επιλογές μας και για άλλη μια φορά μας υπενθυμίζει πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε έναν κατασκευαστή μαγνητών τέτοιου επιπέδου στη χώρα μας! Η κιθάρα μεταμορφώθηκε και τείνει να γίνει “my main axe”.

 

Ανταποκρίνεται τέλεια σε κάθε ανάγκη για pure clean tones ως heavy distorted sounds. Ειδικά σε λαμπάτους ενισχυτές χαρίζει φοβερές αρμονικές και κάθε αλλαγή στους επιλογείς, μας δίνει πλήθος νέα ηχοχρώματα.

 

Αξίζει τέλος να γίνει μια αναφορά στον επαγγελματισμό και τη γενικότερη αντιμετώπιση του Νίκου (προβληματιζόταν κι ενθουσιαζόταν με τα αποτελέσματα σαν να ήταν δική του κιθάρα) αλλά και στο θέμα της πολύ λογικής τιμολόγησης.

 

Πραγματική αναγέννηση της Jazzmaster!

 

12963584_976224229092719_5578009006900390295_n.thumb.jpg.e5406b0a796beed3032c754f2fbc2aa5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου