Προς το περιεχόμενο

Τι συνέβη στα DigiTech πετάλια?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα πάντα απορία τι τρέχει με την συγκεκριμένη εταιρεία, που κάποτε έβγαζε πετάλια με το τσουβαλι, και τώρα στο επίσημο site της βλέπω μόνο κάποια "μπουτίκ-like" πετάλια.

 

Παλιά υπήρχε η x-series σειρά, μετά βγήκε και η πιο ακριβή hardwire σειρα, και διάφορα άλλα pedals.

 

Με λίγο ψάξιμο σήμερα είδα ότι η νέα διεύθυνση της εταιρείας αποφάσισε να κάνει κάποιου είδους rebrand, κυρίως γιατί λόγω ονόματος ο κόσμος πίστευε ότι τα πεταλια της ήταν όλα ψηφιακά, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιει τον όρο DigiTech μόνο για τα ψηφιακής τεχνολογίας προϊόντα της, ενώ για τα αναλογικά χρησιμοποιεί το brand της DOD. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι ο κόσμος τα θεωρούσε υποδεέστερα από τον ανταγωνισμό.

 

Δεν ξέρω αν ισχύουν τα παραπάνω, αλλά είναι κρίμα μια τέτοια γκάμα πεταλιών να μην υπάρχει πλέον στην αγορά, και ας μην ήτανε τα καλύτερα πετάλια του κόσμου. 

 

Προσωπικά ξεκίνησα με αυτά τα πετάλια, λόγω του ότι υπήρχαν σε αφθονία στο τοπικό κατάστημα, οπότε ήταν εύκολο να τα προμηθευτώ. Εξάλλου οι τιμές ήταν μια χαρά. Bad monkey μόλις στα 47 ευρώ, Digital Delay μόλις στα 65 ευρώ, MultiChorus στα 84 ευρώ και hardwire SC2 Valve Distortion στα 109 ευρώ, το πιο ακριβό αλλά ήταν πιο ακριβή σειρά και ήταν εντυπωσιακό για την εποχή του, ενώ στην ουσία ήταν και δικαναλο...

 

Μπορεί να τα έχω αντικαταστήσει όλα στο pedalboard, αλλά επουδενί δεν τα θεωρώ κακά, απλά τα είχα πάρει μια δεκαετία πριν και λογικό ήταν να αντικατασταθούν εν καιρώ. Κρίμα πάντως να μην βγαίνουν ακόμα. Δηλαδή είτε Boss πρέπει να πάρεις πλέον, είτε να τα σταξεις για μπουτίκ είτε να πάρεις ένα αντίστοιχο των 20-30 ευρώ? Μια χαρά εναλλακτική ήταν και η επιλογή DigiTech για ένα σκαλί κάτω από τα Boss πιστεύω.

 

Εσάς ποια η γνώμη σας? Εμένα θα μείνουν στο κουτί τους είτε ως back up είτε για εναλλακτικό μελλοντικό pedalboard.... Α, και παρότι παιγμένα του σκοτωμου, εξακολουθούν να λειτουργούν άψογα, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

IMG_20201231_153928.jpg

Επεξεργασμένο από Lord_Goumis
διορθωση
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σειρα HARDWIRE ηταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ...ισως too good to be true....

  • Like 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αγοράστηκε εδω και καιρό από τον κολοσσό Harmann που ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις μετά χάνονται και αυγά και πασχάλια. Διάσημες εταιρείες είναι πλέον σκιές του παλιού εαυτού τους και πουλάνε μόνο λόγω ονόματος σ αυτούς που ξέρουν μόνο τα ονόματα

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο και το vocal harmonizer ήταν τα μοντέλα που την καθιέρωσαν

  • Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εμένα σχεδόν όλα τα παταλάκια που είχα digitech ήταν. Καταπληκτικά πετάλια όπως και τα dod, που στοχεύανε στο πιο μπουτικ κοινό, δυστυχώς όμως η αγορά είναι αμείλικτη. Η μόνη φορά που μετάνιωσα για πώληση ήταν όταν έδωσα το polara reverb.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καινουριο πεταλι το πολαρα και το κατηργησαν, οπως και το αντιστοιχο delay. Κριμα που το εδωσες. Κορυφαιο reverb.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου